IGN umieścił GT5 na liście największych rozczarowań 2010 roku na II miejscu.
Bardziej już skompromitować się jak dla mnie nie mogli...
Ciekaw jestem do jakiego poziomu dobił koleś który ten tytuł testował... Przyznam, że na początku, też czułem lekkie rozczarowanie, dalej nawet nie mam 100% zadowolenia, ale na 11 poziomie, widzę, że gra nabiera tempa, zawody coraz ciekawsze, gra coraz trudniejsza itp... Na którym około poziomie AI przeciwników zaczyna sprawiać problemy? Bo póki co to zostawiam ich w tyle z kilkusekundową przewagę
A nie wierzę, że jestem aż tak dobry
No i w pierwszych zawodach brakuje jakiegoś ograniczenia w samochodach jakie mogą brać udział...
Na przykład w Japanesee 90's Challenge liczyłem, że zaatakują mnie potwory jak Nissan Skyline, Toyoty Supry, Lancery i inne klasyki japońskiej motoryzacji lat 90-99... Więc przygotowałem się w tym celu kupując EVO VI (poziom odpowiedni miałem, kasę też, więc pewnie przewidziano to... ) jakie było moje rozczarowanie jak na starcie zobaczyłem jedną Suprę, jakiegoś sedana Lexusa, starą MR2 i jakieś inne trudniejsze do zidentyfikowania ale z całą pewnością nie najszybsze samochody...
Minąłem wszystkich przed pierwszym zakrętem...
Mam nadzieje, że Muscle Car Classics Challenge będzie lepszy, bo przynajmniej zbliżone osiągi mają auta z tego okresu...