Andryush, ależ jest wielu chętnych do takiej gry. Co drugi dzień odbywają się takie zawody i to w dwóch różnych ligach. Jedna to oficjalna PS3Liga, a druga to gracze z gt5.net. Ja staram się teraz jeździć w jednej i w drugiej, aczkolwiek czasu mi na to momentami brakuje. Z najfajniejszych wyścigów w sieci jechałem HSR 80 okrążeń, Fuji 35, Tokyo 40, Deep Forest 40, Rzym 70. Seca 40 i jeszcze kilka mniej ciekawych. Oczywiście ustawienia zawsze są najbardziej hardcore'owe, czyli uszkodzenia maks, zero wspomagaczy (ABS na 1) i mocne restrykcje odnośnie aut.
Dzisiaj np. wyścig na Laguna Seca (40 okrążeń) i walkę o 2 miejsce przegrałem na 3 ostatnich kółkach. Już na drugim lapie musiałem zjechać do pitu, bo przy wyprzedzaniu byłem uczestnikiem kolizji. Dwa amortyzatory i silnik uszkodzony. Potem nadrabianie start i jazda na maksa. Następnie 15 kółko i zmiana opon. Długo jechałem na 8 (z 12) pozycji, gdy nagle czołówka zaczęła zjeżdżać na zmiany opon i wtedy wbiłem na 5 miejsce. Zaraz przede mną wyjechali z pitu zawodnicy z 4 i 3 miejsca. Mieli zimne opony, co wykorzystałem i wyprzedziłem ich na moich rozgrzanych slick'ach. Przed końcem dogoniłem zawodnika z drugiego miejsca, ale stan opon pozwolił mi podjąć z nim walkę tylko na kilka kółek. Na 3 ostatnich okrążeniach nie dałem rady jechać tak szybko jak chciałem, bo opony odmawiały posłuszeństwa.
Ta gra już teraz nie ma sobie równych w świecie wyścigów na konsolach i jak dostanie odpowiedni support od PD, to będzie nieskończonym pokładem grywalności. Czekam na kolejne patch'e i jakieś DLC.