Ankieta

Rozwali GBA?

Jasne!
27 (56.3%)
będzie remis...
7 (14.6%)
Ty głupi mrpiki!
14 (29.2%)

Głosów w sumie: 43

Głosowanie skończone: Listopada 03, 2003, 16:12:42 pm

Autor Wątek: Playstation Portable  (Przeczytany 16733 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Conker

• Global Moderator
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 7
Playstation Portable
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 16, 2004, 08:57:56 am »
Cytat: "JoJo"
Ja mam takie wrazenie ze SONY zdominuje tez rynek konsolek  :lol:
oj bedzie sie dzialo :P PSP kupie na 99,9% chyba ze cena bedzie przekarczac tysiac zlotych  :x  Slyszalem ze grafa mam byc prawie taka jak na ps 2  :shock:  to prawda ?:>

Cena bedzie na 100% przekraczac 1000 zlociszy zwlaszcza, jezeli chca osiagnac grafike porownywalna do PS2 (konsola przenosna musi byc drozsza od stacjonarnej o podobnych parametrach).

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 0
Playstation Portable
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 16, 2004, 11:06:24 am »
Tyle, że my mieszkamy w Polsce i robi nam to różnice, a przeciętny Amerykanin dostanie PSP od babci, która siedzi na emeryturze i nie wie na co wydawać kasę :lol: Dobra, wiem, że nie jest aż tak różowo, ale ciekawi mnie ile osób w dniu premiery zakupi w Polsce PSP (wiem, że na pewno dwie, ale to chyba nie za dużo) :wink:

Geba

• Towarzysz
Playstation Portable
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 14, 2004, 16:41:09 pm »
Nie uważam, żeby Sony pokonało Nintendo...
Mówię oczywiście o następcy GBA, bo jak powiedział pan z Arkardem jako avatar (;)) 2 lata to jak dwie epoki dla komputeryzacji (konsolozacji?!?).
Gba ma gry świetne, posiada wiele fanów na całym świecie, nie przeczę, że PSP takowych fanów nie zdobędzie, ale jakoś stoję za Nintendo.
Przyznam się, że gba mam od niedawna (gdzieś z miesiąc), to jednak wpływ otta i ta konsola zrobiła mnie w pewien sposób takim początkującym fanem wielkiego N.
Za Sony nigdy nie przepadałem, PSX było dla mnie denne, a PS2 za drogie ;). Zobaczymy jak będzie z PSP, ale coś mi się widzi, że jak będę miał wybór: PSP i GBA 2 to wybiorę to drugie... Czas pokaże.

otto

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
Playstation Portable
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 15, 2004, 23:16:56 pm »
Jeśli PSP będzie tak stabilne i bezawaryjne jak PS2 to ja dziekuję :twisted: .
Myślę, że GBa ma tak mocną pozycję, że PSP nie może mu zagrozić. Ja wiem, że wy będziecie mówić, że nikt się nie spodziewał, że Playstation zagrozi N64, ale wg mnie to nie to samo. GBA zdetronizował juz mnóstwo teoretycznie lepszych sprzętów. Więc czemu teraz miałoby byc inaczej??
Myśłe, że PSP bedzie konkurował raczej z NDS`em niż nastepcą GBA.

dawid

• Pionier
  • *
Playstation Portable
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 27, 2004, 13:54:37 pm »
Psp nie bedzie konkurentowac z gba a raczej z nintendo ds i jego  grami
( piersza gra na nintedno ds the legent of zelda) i psp bedzie trudniej pokonac N. (PsP piersza gra death jr. ) i gry do  nintendo ds maja byc tansze niz do gba  ok $20-30:) kto wygra ta wojne pozyjemy zobaczymy
aha i bym zapomnial nintendo ds nie jest zastepca gba lub nowym gameboy

slave

• Gość
Playstation Portable
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 27, 2004, 14:20:28 pm »
Cytat: "amar"
[...] nie wiem jak wy, ale ja juz zbieram powoli pieniadze na psp [...]

'my' tez, a jakze - w koncu konsolka moze okazac sie prawdziwym hitem, a takie zawsze warto miec w posiadaniu [chocby po to, by pokazac sie innym ze strony 'ja to mam, a wy nie - glupi wyznawcy blaszakow' ;].

Cytat: "kaxi"
[...] czuje wysoka cene, przesuniecie premiery i plonne nadzieje [...]

ciiisza - to miala byc tajemnica, a ty zawsze wszystko musisz rozpowiadac ;]. na nastepny raz dobrze sie zastanowie zanim cokolwiek cos ci przekaze od wydawcy ;]...

Cytat: "amar"
[...] ale tak racjonalnie, czyli na rozum rzecz biorac kaxi, to nie zdziwilbym sie wysoka cena [...]

nie kracz, amar - nie kracz, bo jeszcze to, co mowisz sie spelni i nie bedzie zbyt wesolo. a sony podawac sobie ceny moze - z nimi to jest tak, jak z pewnym 'czyms' - raz podskakuja, a raz opadaja ;].

Cytat: "geba"
[...] nie uwazam, zeby sony pokonalo nintendo... [...]

jakby to powiedziec - jestes w mniejszosci ;]. sony to w chwili obecnej duzo potezniejsza firma niz wielkie 'n'. wystarczy, ze wydadza 'troche' grosza na kampanie reklamowa, a maja klientow od pytona. i zapewne tak wlasnie zrobia, bo chyba nie po to produkuja nowy sprzet zeby dac radosc jego posiadaczom tylko, zeby samym sie wzbogacic, nie?

Cytat: "dawid"
[...] psp nie bedzie konkurentowac z gba [...]

no pewnie, ze nie bedzie - bedzie konkurowac, a nawet i to nie... zmiecie kieszonsolke nintendo jednym, lekkim podmuchem. i choc jestem calym sercem za ninny, a gameboy'e to moja przeszlosc, terazniejszosc i przyszlosc, jestem pewien, ze to nieuniknione. sony wins...

Darios

• Pionier
  • *
Playstation Portable
« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 10, 2005, 22:19:22 pm »
Osobiście uważam że z biegiem czasu PSP rozsadzi GBA i NDS, obecnie gry nie pokazuja max. swoich możliwości rozumiem że NDSowskie gry też ale PSP jest za dobry !
< AAAAAAAAAA ! Dlaczego te konsole są tak drogie  !!

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
Playstation Portable
« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 10, 2005, 23:17:15 pm »
Cytat: "Darios"
Osobiście uważam że z biegiem czasu PSP rozsadzi GBA i NDS, obecnie gry nie pokazuja max. swoich możliwości rozumiem że NDSowskie gry też ale PSP jest za dobry !

Jeśli chodzi o grafikę, to TAK - Sony nie ma co rozsadzać GBA i DS, bo już to zrobiło. Jeśli natomiast chodzi o gry, to gówno wiemy, bo systemy są na rynku zbyt krótko, aby zrobić jakikolwiek obraz sytuacji. Pierwsze raporty o stanie "pola walki" otrzymamy z pewnością po premierze europejskiej, ja obstawiam okolice grudnia - minie rok obecności systemów na rynku.
Co do kieszonsolek i mobilności - mnie to nigdy nie podchodziło, szczytem jest dla mnie gra w samochodzie. Nie dałbym rady klepać w takiego DMC w autobusie, bo zwyczajnie nie mógłbym się tak skoncentrować. A jak mam siedzieć w domu to wolę PS2 lub GC.
Już wcześniej było to powiedziane, ale fanboye chyba nie rozumieją - PSP ma grafikę, DS innowacyjność. A teraz drodzy słuchacze rewelacja - segment rynku jest inny!!! To znaczy, że obie konsolki mogą się świetnie sprzedawać nie wchodząc sobie w drogę. Patrzcie jakie genialne. I nikt nikogo nie rozsadzi, i Ninny i Sony zgarną kasę, Sony pewnie więcej, ale to akurat Ninny ma w d****, im wystarczy mały zysk.

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
Playstation Portable
« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 11, 2005, 12:05:51 pm »
Cytat: "Castor Krieg"
Już wcześniej było to powiedziane, ale fanboye chyba nie rozumieją - PSP ma grafikę, DS innowacyjność. A teraz drodzy słuchacze rewelacja - segment rynku jest inny!!! To znaczy, że obie konsolki mogą się świetnie sprzedawać nie wchodząc sobie w drogę. Patrzcie jakie genialne. I nikt nikogo nie rozsadzi, i Ninny i Sony zgarną kasę, Sony pewnie więcej, ale to akurat Ninny ma w d****, im wystarczy mały zysk.

Jedna sprawa - szeroko rozumiana "innowacyjność" jest w dużej mierze zasługą gier, a nie systemu. Nintendo zdaje się tego nie rozumieć i każe nam pykać w gierki, których jedyną "innowacyjnością" jest możliwość "macania" ekranu zamiast dotykania klawiszy. Na dobrą sprawę to i w tej dziedzinie na dzień dzisiejszy prowadzi PSP z takimi tytułami jak Archer Maclean's Mercury czy Lumines...
Natomiast cześć o "segmentach rynku" to bzdura, a właściwie utopia...
Już to widze: "Drogie Nintendo, Wy weźcie rynek gier dla sprzątaczek, a my zajmiemy się dorosłymi graczami - Ależ szanowne SONY, to zbytek łaski! Pozwólcie przyjąć zatem ten oto rynek gier dla ludzi mających dość Mariana - Doprawdy nie trzeba było (...)

Mar

• Towarzysz
Playstation Portable
« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 11, 2005, 12:12:58 pm »
Wg mnie Castor Krieg ma rację
przecież obie konsole sprzedają się świetnie i mają swoich fanów,nie widze szans na to aby jedna wypchnęła drugą.

Player01

• Gość
Playstation Portable
« Odpowiedź #50 dnia: Września 03, 2005, 22:56:55 pm »
Mar, PSP yabija DSąa, dyien premierz Europejskiej jest dla DSąa dniem rozpoczecia apokalipsy.

paroofa

• Pionier
  • *
Playstation Portable
« Odpowiedź #51 dnia: Września 04, 2005, 20:57:28 pm »
Cytat: "Player01"
Mar, PSP yabija DSąa, dyien premierz Europejskiej jest dla DSąa dniem rozpoczecia apokalipsy.

proof it
Pozdrawiam serdecznie
paroofa at mixer dot one dot pl
http://www.wpzr.jo.pl zapraszam

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Playstation Portable
« Odpowiedź #52 dnia: Września 05, 2005, 18:00:18 pm »
News z gry.wp.pl na temat PSP:
Po zaaplikowaniu konsolce PSP nowego firmware'u jej funkcjonalność zwiększyła się o możliwość korzystania z internetu. Jednak jak wiadomo, nie da się surfować bez klawiatury, bo w końcu czym wpisywać adresy stron?

Firma Logitech znalazła rozwiązanie tego problemu opracowując klawiaturę, specjalnie dla tego handhelda. Urządzenie w Japonii dostępne jest od jakiegoś czasu, a skoro PSP trafiła też do Europy, więc przydałoby się, by klawiaturka też pojawiła się w sprzedaży. I tak się stanie, jednak sporo później niż początkowo zapowiadano.
Najpierw twierdzono, że pojawi się ona 28 października, teraz jednak datę premiery przesunięto aż na pierwszy kwartał 2006. Dlaczego? Tego niestety nie wyjaśniono.

Fotki (w kiepskiej jakosci niestety i troche dziwnie sie otwieraja):
http://gry.wp.pl/g/galerie/_scr/_k/22389/22389_999_3jpeg
http://gry.wp.pl/g/galerie/_scr/_k/22389/22389_1000_1jpeg

Żródło

Co Wy na to? Wg. mnie bardzo ciekawy pomysł.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
Playstation Portable
« Odpowiedź #53 dnia: Września 05, 2005, 20:46:45 pm »
Moze i ciekawy, ale dla wiekszosci uzytkownikow zupelnie nie przydatny.
Jesli ktos juz laczy sie PSP z netem, to jest to przewaznie mieszkanie (a tam przeciez surfujemy przez PC) lub sporadycznie rynek w miescie itp.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
Playstation Portable
« Odpowiedź #54 dnia: Września 05, 2005, 20:54:10 pm »
no ale np jak ma się rodzenstwo lub cos to można surfować cały czas. A na rynku np. w empiku można sprawdzić co mają w ofercie. Calkiem fajne według mnie.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Playstation Portable
« Odpowiedź #55 dnia: Września 05, 2005, 21:30:46 pm »
co do tego czy PSP rozwali NDS. moimz daniem tak. grałęm w MM na tym czymś i t ma być takie fajne? grałem w podobno jedną z leszycg gier wario ware fajne było.. przez pierwsze 5 minut. potem to było nudne i gierki jak by sie powtarzały. PSP RULEZZ

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
Playstation Portable
« Odpowiedź #56 dnia: Września 05, 2005, 23:53:15 pm »
Cytat: "Mikes"
co do tego czy PSP rozwali NDS. moimz daniem tak. grałęm w MM na tym czymś i t ma być takie fajne? grałem w podobno jedną z leszycg gier wario ware fajne było.. przez pierwsze 5 minut. potem to było nudne i gierki jak by sie powtarzały. PSP RULEZZ

Poprostu PSP jest bardziej przyszłościowe...Nintendo za rok czy dwa wyda nowego GB i to na nim skupi wszystkie swoje siły a na PSP gry będą się jeszcze ukazywać przez wiele lat głównie z uwagi na możliwości techniczne i zainteresowanie klientów!

Miriam Mirtail

• Towarzysz
Playstation Portable
« Odpowiedź #57 dnia: Września 06, 2005, 09:30:46 am »
Jak wyjdzie nowy produkt Nintendo to w 80% na pewno go kupię. Tak czy inaczej. PSP bije na głowę Nintendo DS. Po co komu drugi ekran?? PSP przyszłościowe i w sercach tych, co znają się na konsolach :)

sambady

• Marynarz z Potiomkina
Playstation Portable
« Odpowiedź #58 dnia: Września 06, 2005, 17:04:14 pm »
@Don_Pedro: Heh, Gracze mówili tak samo, gdy pojawiał się NDS. Nic bardziej mylnego - na GBA również wydawane są gry ;).

kingboo

• Proletariusz
Playstation Portable
« Odpowiedź #59 dnia: Września 06, 2005, 19:24:02 pm »
grałem w podobno jedną z leszycg gier wario ware fajne było.. przez pierwsze 5 minut. potem to było nudne i gierki jak by sie powtarzały.
Bo to było DEMO z około 20 "gierkami" więc chcąc nie chcąc musiały się po pewnym czasie zacząć powtarzać.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
Playstation Portable
« Odpowiedź #60 dnia: Września 06, 2005, 19:29:37 pm »
skąd wiesz że demo? Na GBA wario ware gierki też się powtarzały:/

kingboo

• Proletariusz
Playstation Portable
« Odpowiedź #61 dnia: Września 06, 2005, 19:35:11 pm »
Cytat: "Master_666"
Bo w MM wystawiali tylko dema. :/
Czasem się powtarzały ale właśnie na tym polega ta gra.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Playstation Portable
« Odpowiedź #62 dnia: Września 18, 2005, 19:36:44 pm »
nie prawda że są tylko dema. W MM widzę co msiąc inną pełną, COLIn 2005, PES3 itp.

kingboo

• Proletariusz
Playstation Portable
« Odpowiedź #63 dnia: Września 18, 2005, 19:44:04 pm »
nie prawda że są tylko dema. W MM widzę co msiąc inną pełną, COLIn 2005, PES3 itp.

Ale ja pisałem o grze na DS'a.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Playstation Portable
« Odpowiedź #64 dnia: Września 25, 2005, 19:55:52 pm »
dzisiaj mialem przyjemnosc popykania pare minut na  konsolce PSP.
Wrazenia ? Jak najbardziej pozytywne .Po screenach  ktorymi bylem do tej pory karmiony nie spodziewalem sie  ze grafika tak  fantastycznie  bedzie prezntowac sie takze w akcji .Kazdy kto byl w poblizu standu z  PSP  zatrzymywal sie zaciekawiony  po czym najczesciej stwierdzal ,,ale grafa ,, ,,tak mala maszynka ,a ile potrafi wtciagnac,,. Sama gra(Ridge Racer) moze nie powala na kolana , ale  i tak sprawia ze mozna sie przekonac juz po tak ,,wczesnycg ,, grach .Jesli tak prezentuja sie gry to co dopiero bedzie za rok , dwa .Dalej -udzwiekowienie .Stoi na bardzo wysokim poziomie  .Muzyczka wydobywajaca sie z  PSP jest niemalze taka jak na moim TV .Niestety nie kialem przyjemonsoci sluchania  muzyczki  na sluchaweczkach , ale   moge  byc pewien ze bedzie przednia .
Martwielem sie takze o  gabaryty konsolki ,czy aby  bedzie pasowac mi do lapy .Na szczescia   moje obawy zupelnie  bezpodstawne . Konsolka jest niemalze idealnie skonfigurowana , przyciski  sa bardzo rozsadnie rozmieszczone .
Po wstepnym przetestowaniu tego sprzetu  ju z teraz moge powiedziec  ze jest to HIT :!:  :!:  :!:
Zaczynam zbierac kase :mrgreen:
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Playstation Portable
« Odpowiedź #65 dnia: Września 25, 2005, 20:23:55 pm »
Ja na PSP zagram dopiero na Experiance 2 :D jestem jednak pewny ze na 100% ta konsola zmiazdzy mnie w ziemie. Choc i tak nie jestem do niej przekonany, bo gry mi nie odpowiadają, zdecydowana wiekszosc to kotlety.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Playstation Portable
« Odpowiedź #66 dnia: Września 25, 2005, 21:47:10 pm »
Cytat: "Master_666"

Tylko że nie było ich 20, ale 200 :P
PS. Podobno Sony chce wydać na PSP nowy rewolucyjny tytuł - PSPups, czy;i świeżutki hit o pieskach prosto od Sony ;)

Greg

• ZMP-owiec
Playstation Portable
« Odpowiedź #67 dnia: Września 26, 2005, 12:05:27 pm »
jay jay : dzwiek z glosnikow PSP jest dobry? chlopie, chyba niewiesz co to dobry dzwiek... w porownaniu do dzwieku ktory wydobywa z siebie DS dzwiek na PSP jest nedzny, na sluchawkach to ZUPELNIE inna rozmowa ale glosniki sa tak ubogie ze szkoda slow

TaiCat

• Towarzysz
  • A11 y0u2 b453
Playstation Portable
« Odpowiedź #68 dnia: Września 26, 2005, 12:08:32 pm »
Cytat: "CassSept"

PS. Podobno Sony chce wydać na PSP nowy rewolucyjny tytuł - PSPups, czy;i świeżutki hit o pieskach prosto od Sony ;)

nie wcionisz?Niny może ich zaskarżyć od razu:P ale i tak nie bedzie motywu z wciskaniem stylusa w pupcie Ciłały:D

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Playstation Portable
« Odpowiedź #69 dnia: Września 26, 2005, 14:20:56 pm »
Greg:dzwiek jest dobry w porownaniu z innymi  handheldami(mialem kiedys GBA).Nie oczekuje dzwieku przerstrzennego  jak mamy to w kinie domowym .Poza tym nie mialem mozliwosci obadania DS-a takze trudno mi sie  z toba sprzeczac .Wierze ci na slowo :wink: .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Greg

• ZMP-owiec
Playstation Portable
« Odpowiedź #70 dnia: Września 26, 2005, 15:10:52 pm »
no ja tez nie porownywalem tego z dzwiekiem kina domowego a z dzwiekiem z DS  :twisted:  i tutaj DS miazdzy PSP

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
Playstation Portable
« Odpowiedź #71 dnia: Września 26, 2005, 16:03:08 pm »
A ze swej strony tylko dodam, że to ma w zasadzie niewielkie znaczenie (głośniki PSP mam na myśli), bo każdy i tak gra na słuchawkach, ze wzgledu na oszczędność baterii :P  I co do DS'a - fakt, ma lepsze głośniczki :o
GT: Trusio

_Music

• Łajka
Playstation Portable
« Odpowiedź #72 dnia: Września 26, 2005, 20:42:23 pm »
no ja tez nie porownywalem tego z dzwiekiem kina domowego a z dzwiekiem z DS  i tutaj DS miazdzy PSP

Dla mnie się własnie liczy bardziej lepszy dzwięk z NDS'a, niż "boska" grafika na PSP... serio. Graficznie gry, nie musza byc dla mnie lepsze niż to, co widzimy na GBA- w zupełności wytarczy.

G2

• Pionier
  • *
Playstation Portable
« Odpowiedź #73 dnia: Września 27, 2005, 13:56:54 pm »
Cytat: "Greg"
no ja tez nie porownywalem tego z dzwiekiem kina domowego a z dzwiekiem z DS  :twisted:  i tutaj DS miazdzy PSP

taaaa.... miazdzy, w snach mijanoto. najwidoczniej nie grales na psp ze sluchawkami.

Greg

• ZMP-owiec
Playstation Portable
« Odpowiedź #74 dnia: Września 27, 2005, 14:15:32 pm »
Cytat: "Greg"
w porownaniu do dzwieku ktory wydobywa z siebie DS dzwiek na PSP jest nedzny, na sluchawkach to ZUPELNIE inna rozmowa ale glosniki sa tak ubogie ze szkoda slow

potrafisz czytac?

Enori

• Towarzysz
Playstation Portable
« Odpowiedź #75 dnia: Września 28, 2005, 16:13:35 pm »
Pojawił się downgrade 2.0->1.5. Już to zrobiłem, wspaniale jest pograć na emu snesa :D

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
Playstation Portable
« Odpowiedź #76 dnia: Września 28, 2005, 23:09:53 pm »
Tak, i ja działam już na emu. Tylko gry chodzą jakoś tak zamulaszczo wolno - trzeba się sporo pobawić z ustawieniami, żeby osiagnąć zadowalający efekt... :?
GT: Trusio

Enori

• Towarzysz
Playstation Portable
« Odpowiedź #77 dnia: Września 28, 2005, 23:20:21 pm »
E tam bawić, przestawić w menu na 333mhz, that`s all.

florek88

• Towarzysz
Playstation Portable
« Odpowiedź #78 dnia: Września 29, 2005, 20:10:13 pm »
A ja se zdowngradeowalem, ale emu nadal mi nie chodza :/ wywala mi "the game cos tam cos tam. Fatal error has occured"

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
Playstation Portable
« Odpowiedź #79 dnia: Października 01, 2005, 12:58:33 pm »
Takze zrobilem downgrade. Emu Snesa chodzi swietnie gdy tylko pobawisz sie chwile w ustawieniach dla kazdej gry.
Przy okazji w oczekiwaniu na premiere PES5 gram sobie w WE9. ;)