Tekst kolesia z Naughty Dog kompletnie mnie rozwalił "Czy w filmie widzieliscie kiedys by jakas postac wykonywała jakis ruch dwa razy dokładnie tak samo?"
Koles pewnie przesadził ale jezeli jakasa tam animacja bedzie sie powtarzała np. co 20minut gry...
Tak tylko odnosząc się do tego tekstu - na filmiku z prezentacji, który jest na głównej stronie GO, pokazałbym temu kolesiowi co najmniej kilka (albo i kilkanaście) animacji, które się powtarzały, i to nie raz ;]. To tak tylko tytułem wstępu.
Animacja perfekcyjna nie jest (jak ktoś jest czepliwy, to można zauważyć niekiedy właśnie bohatera stojącego częściowo w powietrzu), jednak wrażenie robi. Już w PoP:SoT animacja postaci była płynna i realistyczna, tutaj to jeszcze bardziej spotęgowano. I brawa za to.
Jedyne, co mi się nie podoba to wybuchy (moment, w którym bohater strzela w beczkę) oraz właśnie zachowanie wody. Ale pomijając to, jest ślicznie. Nawet panienka towarzysząca bohaterowi, która na tych screenach prezenetowanych kilka (kilkanaście) stron wcześniej nie wyglądała za ładnie, w ruchu stała się już bardziej urodziwa ;].