Jak to gra Naughty Dog, miała być śliczna i mega miodna... i tak własnie jest
Graficznie, najładniejsza gra na PS3 w jakom przyszło mi zagrać. Dżungla prezentuje sie cudnie, woda, skały, liście, drzewa, tekstury są świetne, po prostu nowa generacja pełna gębą. Pierwsze przejście dema zajęło mi ponad 30 minut, tylko chodziłem z kąta w kąt, i podziwiałem tekstury
Modele postaci wykonane są bardzo szczegółowo, od strony graficznej nie ma rzeczy aby do czegoś się przyczepić, może jedynie wybuchy granatów, mogli by je poprawić. Bym zapomniał efekt mokrego ubrania, fajna sprawa.
ND włożyło sporo pracy w animacje, która jest fenomenalna (chyba lepszą ma tylko AC). Gdy przylegamy do murka czy przeładowujemy broń, widzimy zazwyczaj inną animacje. Nathan inaczej biega po ziemi a inaczej np. po wodzie która sięga mu kostek
Taki przykłady, podbiegam do murka, kucam, przeciwnicy zaczynają strzelać, biegnę na druga strone murka a w tym czasie Nathan podnosi ręce nad głową, tak jakby osłaniając się przed ostrzałem. Swietnie to wyglada. Tego typu smaczków jest naprawde duzo i trzeba tylko uważnie się przyglądać. Przeciwnicy także maja bardzo dobra aniamcja.
Jeżeli chodzi o gameplay, komus pod tym wzgledem przypasował GeoW, to bedzie w siódmym niebie. Wszystko prezentuje sie identycznie, podbiegamy do murka, chowamy sie za nim, wychylamy i strzelamy. Jest jeszcze wspinaczka itp. momenty platformowe.
Ogólnie jestem w 100% usatysfakcjonowanym tym co przygotowało nam ND. Kolejny raz potwierdzili, ze są bardzo zdolnym zespołem developerskim
Pozostaje tylko czekac do 7 grudnia (czy 9) na premiere gry, ja juz zamówienie złożyłem
PS. Gierka jest dość trudna, a na hardzie robi sie naprawdę ciężko, trzy, cztery strzały i juz mamy czarno biały obraz. Szczególnie ze AI przeciwników jest bardzo dobre, starają się obejść nas z różnych stron.
NAUGHTY DOG...
... i tyle w temacie :]