Jasne ze mam...
Mam problem podobny jak moi znajomi... kupilismy sprzet z obietnica "mocy", nowych doznan... a narazie gry nas nie przyciagaja... to sie zmienia, jest COD4, jest R&C, HS. Ale przez kilka miesiecy moja kosola sie kurzyla... i mimo ze gralem w mase gier zdostepnych na Ps3 czuje niedosyt.
Gdzie jest te uczucie kiedy grajac nadrywalem nocke. Nie zestarzalem sie... takie gry sa...np. EU2(krolestwo za instrukcje jak zainstalowac ja na YDL), wciagnelo mnie demko BLADESTORM i chyba koniec.
Grafika w grze to nie plaski obrazek... bledem jest ocenianie jej po tym czy jest "ladna". Po zabkach, liczbie klatek i teksturach.
Czy jesli odpailmy gre DOOM w rozdzielczosci Full HD i dodamy HD tekstury to nagle ta gra bedzie miala super grafe(10/10)? Oczywiscie ze nie!
Dlatego pozytywne wrazenie zrobil na mnie Resistance(przez wielu cymbalow nie doceniona-glownie tych co ogladali skriny lub zagrali chwilke), zaoferowala dla konsolowca nowe doznania... FIZYKE i wymagajace AI.
Tak samo z HS, w wizji przedstawionej przez developera swiat wydaje sie wiarygodny(jak nasze aktualnie oczekiwania).
R&C to doznanie grac w "BAJKE"!!!
Za to w UNCHARTED wszedzie widze umownosci... prawie jak dzungla... prawie jak interakcja(wybrali trudny temat).
Uzyliby z dwach rdzeni na przeliczanie fizyki!
Oni o tym wiedza... sugerowali to w wywiadach("30% mocy").
A pierwsza z brzegu gra ktora zapowiada sie ze bedzie miala lepsza grafe - MASS EFECT, i nawet jesli bedzie mial 1000x gorsze tekstury.
A druga to Assasian Creed, to fenomen ze po praktycznie wszystkim mozna sie wspinac(wyobraz sobie taki patent w UNCHARTED)!
Od konsli PS3 wymagam duzo... i wierze ze ta konsola rozwinie skrzydla za 2-3 lata, dostane wtedy prawdziwie NEXTGENOWA gre, tzn... zniszczalne i interaktywne srodowisko, zaawansowan fizyke, ladnie wykone modele, dobre oswietlenie... itp. i wtedy dostanie odemnie 10/10.
Ale miodnosc gra ma znacznie lepsza niz grafe...