Ja tam nie sugeruje sie zachodnimi ocenami, a tym bardziej z Ameryki, zenada i tyle. Posiadam obie konsole, wiec mam okazje pograc w wiekszosc gier, wiec zaczynamy: jesli chodzi o FFP to najlepiej wypada Bioshock, bo wnosi pare orginalnych patentow, jest dosyc dlugi i ma fajny klimat. Z kolei Halo3 to gra na 8, graficznie srednio, a tak pozatym kultowa jedynka byla lepsza i dwojka tez, lepszy multi maja Gersy i bedzie mial UT. COD4 to rowniez sredniak taki na 8. Nie chce juz nawet wspominac o przereklamowanym H Sword, jak ta gra mogla zebrac wysokie noty, taki N Gaiden z Xa pierwszego to byla miazga i 30/40 godz. gry. Jak Psx Ex. moglo dac Halo3 -10 i HS - 9+, ale sie zblaznili. Jak dla mnie to najbardziej wbily mnie w fotel Gearsy (multi) i teraz demo Uncharted, to sa prawdziwe nextgeny, a nie jakies popluczyny w stylu Halo3 czy HS (30 klatek w chodzonej bijatyce to nie dopuszczalne). Prawdziwe graficzne nextgeny jak dla mnie to jeszcze Motors., Rachet, Assassin i chyba tyle. Polecam rowniez PGR4., bo jest bardzo grywalny. A propo Mario Galaxy, nie mialem okazji zagrac, ale znajac geniusz Myamoto to nie dziwia mnie tak wysokie oceny, pozatym Mario64 bylo gra przelomowa, a Zelda Ocaryna of Time to jedna z najlepszych ger jakie kiedykolwiek gralem, wiec mysle, ze nowy Mario jest wlasnie taka niespodzianka. Troche namotalem, ale takie mam zdanie. Uncharted miazga i tyle. Pozdro