Mam za sobą trzy godzinki gry. Wrażenia... mega pozytywne. Graficznie bez wątpienia, najładniejsza gra na PS3 (zaraz obok Ratcheta) i najładniejsza w ogóle w jaką grałem. Już drugi level daje ostro po oczach, wodospad, strumyk z wodą, jakies ruiny starych budowli, wszystko skąpane w soczystym kolorze słońca... miazga graficzna
Animacja... widział ktoś lepszą? Takie zwykłe schodzenie po schodach robi spore wrażenie. Nathan chodzi, biega, ucieka przed wrogami, ucieka przed walącym sie podłożem, każda sytuacja to inna animacja!!! Lub takie pływanie w wodzie, bardzo fajnie animowane. Jezeli jesteśmy przy wodzie, to w zależności jak jest głęboko, czy po kostki, po kolana czy po pas, to Nathan inaczej sie porusza! Kolejna... miazga
Lokacje są piękkkkne i bardzo klimatyczne. Jakies stare ruiny, podziemne korytarze pełne pułapek (od razu pachnie Tomb Raiderem i Jones'em
) Niemiecka łódz podwodna na szczycie wodospadu, kompletnie mnie zniszczyła, a te widoczki
Historia jest bardzo dobra, akcja toczy sie cały czas ostro do przodu i człowieka zżera ciekawość co się za chwile wydarzy.
Na chwile obecną (tak jak to mozna było przeczytac w kilku postach powyżej) najlepsza gra na PS3. Po 3 godzinach gry 9.5/10.
Obowiązkowy tytuł dla każdego posiadacza PS3!Wracam do gry. I jeszcze jedno... Naughty Dog jest wielkie!!!
Zdobyłem już pierwsze achievementy (dziwne uczucie grają na PS3
) i mam już ponad 15 skarbów.