Zauważyłem dziwną rzecz,a mianowicie.... . Niedawno miałem zwykłego podstawowego burnouta paradise i kraksy były świetne, wystepowały nawet jak uderzyliśmy w samochód jadąc bez boosta a z dopalaczem już nie mówie co sie działoo był fajny slow motion karoseria sie gnie itd. SUPER. Niestety gra była po francusku, więc sprzedałem i zakupiłem Burnout p. ULTIMATE BOX. i tu pojawia sie problem nawet jak uderze z dużą predkościa w samochód (czołówka) odbija mnie tylko i to wszytko .... czasami udaje mi sie tylko rozwalić auto w takedown ale wygląda to strasznie średnio wydaje mi sie że w "oryginale" było 100 lepiej. Może to jest jakoś wyłaczone w opcjach , albo to wycieli sam już niewiem..... mam porówanie bo niedawno grałem w zwykłą wersje i wyglądąło to fenomenalnie nawet przy lekkiej stłuczce.
Grałem sporo czasu w starego BP a teraz w UB mam na liczniku ponad 16 godz. i czegoś takiego nie zauważyłem. Ale nie jest to bynajmniej wynikiem niedopatrzenia, po prostu czegoś takiego nie ma.
Jadąc taką Tempestą , nawet bez dopalacza, gdy hukniesz w inny pojazd, to auto się kruszy. A powtórz sytuację z wozem policyjnym, czy ciężarówką.
Dla tego , wbrew pozorom, pojazd PCPD, pomimo, iż wolniejszy niż Rossolini, dobrze nadaje się do wyścigów wszelakich, gdyż mało co może doprowadzić do napisu "dzwon" - np. stłuczka z autobusem, czy zderzenie czołowe przy bardzo dużej prędkości.