Autor Wątek: Dead Rising  (Przeczytany 49164 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jaunty

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
Odp: Dead Rising
« Odpowiedź #160 dnia: Lutego 29, 2008, 22:07:33 pm »
Za pierwszym przechodzeniem tak jest, uratujesz naprawde niewielu. Nie chce ci psuć zabawy ale na niszczące się przedmioty są odpowiednie magazyny, wystarczy mieć 3 konkretne czasopisma by miecze, piły i inne noże starczały niemal na całe 72 godziny.

michalc

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #161 dnia: Marca 01, 2008, 03:44:01 am »
Wiedza z ksiazek to potega w tej gierce. :cool:

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #162 dnia: Marca 01, 2008, 13:30:38 pm »
Mała rada: za pierwszym (ani drugim) razem nie próbuj robić fabuły. Skup się na poznaniu całej okolicy i podpakowaniu postaci. Początkowo jest tak sobie, ale z czasem robi się coraz lepiej :)

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #163 dnia: Marca 01, 2008, 19:05:00 pm »
Znowu zaczynam od nowa ale postać mam na 19 lvl dużo łatwiej się gra. Irytuje troche głupota tych ludzi co ratujemy wyjątek to te japońce po wyposażeniu nawet ładnie wymiatają.

Aktorzy podkładający głos też się spisali, bardzo dobrze im to wyszło czuć emocje. ;)  Jest to najlepsza gra z zombiakami w jaką grałem. :-)  Dzisiaj ją pewnie skończe narazie wydaje się dość krótka, ale ilość dodatków zmusza do zapoznania się z grą więcej niż raz. Pozostaje czekać na drugą część.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Marca 01, 2008, 19:09:36 pm »
Gdy przejdziesz już tyle razy, że Ci się zacznie nudzić to polecam zagrać z jakiś dobrym opisem przejścia i smaczków. W tej grze wszystkiego samemu nie da się odkryć, a gra wręcz prosi się o to by ją na nowo odkrywać.

jaunty

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #165 dnia: Marca 01, 2008, 20:31:18 pm »
Lepiej wskazywać ludziom punkty w które mają biec niż pozwolić im swobodnie ciągać się za tobą. O wiele rzadziej wpadają pod zombiacze zęby.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #166 dnia: Marca 01, 2008, 21:17:12 pm »
Gdy przejdziesz już tyle razy, że Ci się zacznie nudzić to polecam zagrać z jakiś dobrym opisem przejścia i smaczków. W tej grze wszystkiego samemu nie da się odkryć, a gra wręcz prosi się o to by ją na nowo odkrywać.
Nieprawda. Tyle rzeczy w grze odkryłem, że głowa mała. Nawet katanę na daszku znalazłem, uzi w fontannie i rybę w stawie... Ze zdjęciami było ciężko, wymiotowałem wręcz, ale dałem radę. Wszystko jest do zrobienia, wystarczy mieć odpowiednią ilość samozaparcia i czasu.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: Marca 01, 2008, 21:23:57 pm »
Katana na daszku i uzi to nie są jakieś specjalnie trudne do odnalezienia rzeczy aby pisać "nawet"  :o
Nie zrozumiałeś o co mi chodzi - jeśli mu się zacznie gra nudzić, to opis trochę mu zabawę przedłuży, bo wszystkiego samemu nie da się odkryć.

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #168 dnia: Marca 01, 2008, 21:48:07 pm »
Narazie praktycznie na każdym kroku jest coś nowego. A co do ratowanie ludzi to najlepiej jest na barana albo za rączke tych to wszystkich przyprowadziłem. ;)

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #169 dnia: Marca 02, 2008, 00:50:52 am »
Tu jest moja recka (a właściwie wymienienie wad i zalet), którą kiedyś natrzepałem ;)
Dead Rising

Grafika: 8 (bardzo solidna, z dobrze wykonanymi postaciami i dziesiątkami zombich)

Dźwięk: 9 (świetne głosy i równie dobre utwory, szczególnie ostatni kawałek wymiata)

Grywalność: 8+ (wciągająca ze świetnie opowiedzianą fabułą + rozwalanie zombiaków na setki sposobów)

Długość grania: 8 (pojedyncze przejście zajmuje mniej niż 10h, ale DR trzeba przejść przynajmniej 2-3 razy, aby odkryć wszystko)

Całość: 8+ (świetna i wciągająca gra, a w dodatku bardzo tania)

+ dziesiątki zombiaków na ekranie
+ wciągająca i ciekawa fabuła
+ replayabilty
+ mordowanie zombich na setki sposobów
+ świetna oprawa dźwiękowa
+ mnóstwo strojów w które można się przebrać (polecam łysego madafakę w ciemnych okularach Cool)
+ postać w przerywnikach wygląda tak jak aktualnie (niby szczegół, ale bardzo przydatny)
+ bardzo dobrze pomyślane achievementy, mobilizujące do dalszej gry
+ bonusy (np. nowe stroje)
+ levelowanie postaci
+ ciekawe zachowania spotykanych osób (każdy jest indywidualnością)
+ niska cena

- AI kumpli czasami potrafi naprawdę popsuć nerwy
- jeden save i do tego tylko w określonych miejscach
- zbyt szybko odnawiające się zombiaki (ilościowo)
- za mocno ograniczony i źle wyważony czas gry (czasem masz mnóstwo czasu i nic do roboty, a czasem za ch**a nie dasz rady nadążyć ze wszystkim)
- początkowo wkurzające sterowanie

Dead Rising to naprawdę świetna i jedyna w swoim rodzaju gra. Sam się naprawdę mile zaskoczyłem i z niecierpliwością czekam na sequel. Bardzo polecam.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #170 dnia: Marca 02, 2008, 09:05:59 am »
Katana na daszku i uzi to nie są jakieś specjalnie trudne do odnalezienia rzeczy aby pisać "nawet"  :o
Nie zrozumiałeś o co mi chodzi - jeśli mu się zacznie gra nudzić, to opis trochę mu zabawę przedłuży, bo wszystkiego samemu nie da się odkryć.
Przecież piszę, że da się, czego ja jestem doskonałym przykładem. Co nie zmienia faktu, że jak ktoś lubi mieć wszystko gotowe na tacy, to niech sprawdza opisy. Dla mnie wielką hecą jest samemu biegać, szukać, kombinować.

Narazie praktycznie na każdym kroku jest coś nowego. A co do ratowanie ludzi to najlepiej jest na barana albo za rączke tych to wszystkich przyprowadziłem. ;)

Namiastka poradnika

Mogę ci dać radę - pierwszego dnia po 21 w Wonderland Plaza pojawia się psycho-clown (przy kolejce). Najlepiej najpierw zapisz stan gry w WC, a jeszcze wcześniej załatw kilku gliniarzy, by mieć kilka pistoletów, ew. poszukaj Uzi w fontannie w Al Fresca Plaza lub na daszku, z kucharzem w Food Court. Dużo biegaj i strzelaj w balon, gdy skurczybyk zacznie go pompować. W nagrodę otrzymasz najlepszą, na tym etapie, broń - piły. Uratowanego gościa doprowadź do WC, gdzie pokaże ci przydatny skrót. Teraz ratując ludzi wręczaj im spluwy, zabijaj zombie piłą i ludzi, nawet w dużych grupkach, prowadź z bezpiecznego miejsca do kolejnego. Nie jest lekko.

Recenzja z mojej strony http://www.panthergames.ys.pl/readarticle.php?article_id=412 (autor DCF).

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #171 dnia: Marca 02, 2008, 10:40:34 am »

Namiastka poradnika

Mogę ci dać radę - pierwszego dnia po 21 w Wonderland Plaza pojawia się psycho-clown (przy kolejce). Najlepiej najpierw zapisz stan gry w WC, a jeszcze wcześniej załatw kilku gliniarzy, by mieć kilka pistoletów, ew. poszukaj Uzi w fontannie w Al Fresca Plaza lub na daszku, z kucharzem w Food Court. Dużo biegaj i strzelaj w balon, gdy skurczybyk zacznie go pompować. W nagrodę otrzymasz najlepszą, na tym etapie, broń - piły. Uratowanego gościa doprowadź do WC, gdzie pokaże ci przydatny skrót. Teraz ratując ludzi wręczaj im spluwy, zabijaj zombie piłą i ludzi, nawet w dużych grupkach, prowadź z bezpiecznego miejsca do kolejnego. Nie jest lekko.

Recenzja z mojej strony http://www.panthergames.ys.pl/readarticle.php?article_id=412 (autor DCF).

Ja Adama zabiłem karabinem maszynowym z pojazdu więźniów tzn. nie całkiem (odbija kule) ale sporo mu obrażeń zadałem a dobiłem go chyba z młota, strażnik zaprowadził mnie do łazienki ale żadnego skrótu nie pokazał mniejsza z nim sprawdze później może tam jeszcze siedzi. Z psycholi najłatwiej zabić jest tych trzech snajperów, narazie mam mały problem z przywódcą tego kultu ale dam rade. ;)

suli dia

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #172 dnia: Marca 02, 2008, 10:54:15 am »
Dla mnie Dead Rising jest w czołówce najlepszych gier na xboxa 360 w tej grze podoba mi sie swoboda ,fajne misje i ciągłe kombonowanie jak gram w Dead Risinga to odrazu przypomina się film Świt Żywych Trupów gdzie miejsce akcji także odbywa się w supermarkecie .
Umiesz Liczyć, Licz na Siebie!!!

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #173 dnia: Marca 02, 2008, 11:31:33 am »
Strażnik dalej tam był wystarczy wskoczyć na umywalke i jest to ukryte przejscie. A z przywódcą kultu poradziłem sobie dzięki pile mechanicznej po klaunie. Dawno tak świetnie się nie bawiłem, nie pamiętam kiedy ostatni raz tyle grałem. Świetna gra. :)

Edit: Zrobiłem chyba najgorsze zakończenie zombi zagryzł mi pilota;p niezapisywalem zrobie lepsze.^^
« Ostatnia zmiana: Marca 02, 2008, 15:26:25 pm wysłana przez Gomez_pl »

FokA

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #174 dnia: Sierpnia 08, 2008, 18:15:51 pm »
Dotarło do mnie dzisiaj Dead Rising.Na razie gra wywołała na mnie mieszane uczucia(grałem 30 min) z czego 15 min latałem i robiłem jakieś fotki z helikoptera=nuda,potem ok 10 min robiłem foty ludziom w mallu=nuda choć motyw ze stara babcia i jej pieskiem był zabawny,następne 5 min pozwoliło mi ponapierdalać dechą w zombiaków= fajnie fajnie.konsole wyłączyłem bo burza napiera z piorunów w moje osiedle.Mam problem z wyświetlaną grafiką,mianowicie co rusze kamera czy w ogóle jest jakaś akcja obraz mi sie jakby "rozcina" na parę sek, nie wiem czy to wina odświeżania czy czego.Mam rozdzielczość w monitorze w dashu ustawiona na 1280x1024 w trybie 4:3.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #175 dnia: Sierpnia 08, 2008, 19:13:02 pm »
Spoko, gra się rozkręca, na początku będziesz sie wk*rwiał i nudził naprzemiennie, ale zobaczysz, że jak raz dotrzesz do końca, to będziesz chciał to zrobić ponownie. Perełka 8).

FokA

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #176 dnia: Sierpnia 08, 2008, 19:55:45 pm »
system savów mnie rozjebuje na części :x hardcore na maxa ... rozbestwił się człowiek przy checkpointach i quicksavach  :???: .nie wiem czy ma tak być ale jak zginąłem dałem save status and quit i jak zaczynać chcę grę to moge tylko od początku ale z zachowaniem statusu.mapa mi się jakaś nie czytelna wydaję ,  Da się zmienić żeby podczas strzelania manewrowało się prawym analogiem(nawyki z fps :x )

ależ mnie ku*** je**na jego w dupę zajebana  skurwiała mać ten system savów wkurwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gra fajna , ale mechanika gry ją zabija :x .Nie chce ktoś kupić nówki? :lol:
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2008, 15:04:41 pm wysłana przez FokA »

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #177 dnia: Sierpnia 09, 2008, 21:07:27 pm »
Zapisywanie gry daje rade, niby zapisałem w menu, poźniej chce wczytać i dupa. Musisz na tej ławeczce zapisywać gdzie przyprowadzasz uratowanych ludzi, wtedy na 100 % zapisze.

A gra kozacka warto dać jej szanse, smaczki typu nawalanie zombie rozgrzaną patelnią rządzą. Ogromna ilość narzędzi zagłady, sekretów i do tego ciekawa fabuła nie pozwala się nudzić.

FokA

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #178 dnia: Sierpnia 10, 2008, 12:31:04 pm »
mam 18 lv ale zaczynam fabułę od nowa.widziałem jakiegoś dziadka z mieczykiem i banda papaprańców w maskach,maczeta men mnie ubił,jaki jest knif na więźniów w hummerze?,nie wiem jak uratować gomeza(kolo w sklepie ogrodniczym).a zaczynam od nowa bo nie wykonałem jednego głównego zadania(czas mi upłynął) i wszystkie "case" miałem zablokowane

Straszakq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #179 dnia: Sierpnia 10, 2008, 13:09:25 pm »
Musisz na tej ławeczce zapisywać gdzie przyprowadzasz uratowanych ludzi, wtedy na 100 % zapisze.
Lub w klopie przed lustrem.

FokA

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #180 dnia: Sierpnia 11, 2008, 08:23:49 am »
takie coś wysznupałem.Mi się przydaje http://www.mycheats.com/view/faq/2404/20788/dead_rising/xbox_360

Zna ktoś stronę po polsku z opisem/przewodnikiem do tej gry?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2008, 10:27:41 am wysłana przez FokA »

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #181 dnia: Sierpnia 11, 2008, 20:26:37 pm »
http://xboxsite.pl/Poradniki/Dead-Rising.html

Jeśli nie wyrabiasz z czasem, jako priorytet traktuj zadania związane z fabułą, za pierwszym razem i tak nie uratujesz wszystkich (pewnie nawet połowy :wink:).

Pierw na spokojnie przejdź wątek główny, jeśli będziesz miał odpowiednie zakończenie, gra nie zakończy się po 3 dniach.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2008, 20:33:02 pm wysłana przez Gomez_pl »

FokA

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #182 dnia: Sierpnia 11, 2008, 21:33:19 pm »
Lv doświadczenia się kasuje po przejściu gry czy można np od save'a kontynuować rzeź z nabitym lv?

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #183 dnia: Sierpnia 11, 2008, 22:00:11 pm »
Nie kasuje sie, za 3 razem gdy przechodzisz gre juz na 100% bedziesz mial maksymalny czyli 55.

FokA

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #184 dnia: Sierpnia 11, 2008, 22:04:15 pm »
aaaaaaa to lajcik 8) ja już mam chyba 20 lv.Nie dawno dotargałem doktorka do restroomu , brada carlito postrzelił w szfaje , a ja pitłem przed cliffem bo go ubić nie umiałem :lol: i teraz pytanie on tam dalej na mnie czeka w tym butiku czy jak uciekłem z walki to już po ptokach?

PS:Walka z szefem sklepu(ten co koszykiem śmiga po sklepie) daje rade :D :D :D , uśmiałem się zdrowo

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #185 dnia: Sierpnia 11, 2008, 22:52:50 pm »
Jakiś czas tam jeszcze będzie ale niedługo, świry dają rade szczególnie śmierć jednego z nich :-D . Z tego co pamiętam on był przed Cliffem koło kolejki nad placem zabaw, może tam jeszcze jest :wink:.

FokA

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #186 dnia: Sierpnia 12, 2008, 08:10:53 am »
Olałem rozjeżdżanie zombiesów. Zna ktoś jakiś dobry myk/knif/sposób na gościa w sklepie z bronią?mogę mieć na upartego 3/4 pistolety, nie mam żadnych uzi ani karabinów :/

Edit: Dajcie no jakiś sposób na gościa w sklepie z bronią bo obawiać się zaczynam o pada do konsoli :x
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2008, 14:27:25 pm wysłana przez FokA »

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #187 dnia: Sierpnia 12, 2008, 16:00:07 pm »
Gdy za drugim lub trzecim razem przechodziłem DR zrobiłem to osiągnięcie, poźniej nie miałem już chęci patrzeć na tą gre :-P. Strasznie monotone.

A na gościa ze sklepu z bronią dobre są piły Adama, albo spróbuj z uzi lub z karabinem od więźniów ( co jakiś czas do pewnego momentu będą się odnawiać).

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Sierpnia 12, 2008, 16:55:48 pm »
50% sukcesu z tego co pamiętam to dojście do dziada. Potem jakiś nóż/miecz/katana i po sprawie :grin:

FokA

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #189 dnia: Sierpnia 12, 2008, 21:18:11 pm »
a Adam clown jest przed gościem w sklepie z bronią?jak sie nazywa scoop na Adama?

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #190 dnia: Sierpnia 12, 2008, 22:06:26 pm »
Nie mam zielonego pojęcia;p ale piły Adama są na wszystko dobre. Jeśli Adama jeszcze nie ma lub go przeoczyłeś to weź karabin z samochodu więźniów. Albo przyrządź napój zwiększający szybkość poruszania się, wtedy katana w dłoń i dajesz :wink:.

FokA

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #191 dnia: Sierpnia 12, 2008, 22:48:35 pm »
jak sie taki napój przyrządza :shock:

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #192 dnia: Sierpnia 12, 2008, 23:04:53 pm »
Mieszasz odpowiednie składniki napoje, owoce, ogólnie jedzenie w mikserze (chyba;p). Stajesz kolo niego, wybierasz odpowiedni składnik i do niego dodajesz kolejny. Z tego co pamiętam można zmieszać nie więcej niż dwa składniki. Metodą prób i błędów dość szybko go zrobisz, mi on najczęściej wychodził. Nigdy nie znałem dokładnego przepisu ^^.

Jeszcze jedno miksery są praktycznie w każdej kuchni np. kolo kina.

FokA

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #193 dnia: Sierpnia 13, 2008, 10:21:09 am »
Jak na początku byłem przekonany że ta gra to lipka tak teraz doceniam jej wszystkie walory 8).Grafika , wiadomo mamy 2008 r a gra jest z 2005 (chyba :wink: ) nie wybija się niczym na tle nowych produkcji , ale...jest schludna i nie odpycha.Dźwięki w grze też uważam za dobre(muzyczka jak walczy się z więźniami jest konkretna<zna ktoś wykonawce i tytuł ?>) za to gameplay jak się już gra rozkręci masakruje 8) , dowolność z jaką możemy unicestwiać umarlaków jest ogromna i daje masę funu. Dawno mnie tak żadna gra nie wchłonęła , a to już coś znaczy...Fabuła jak i voice acting bardzo mi się podobają.
Co prawda zostało mi jeszcze 23 h w grze do przylotu helikoptera ale już wiem że gra ma u mnie mocarne 8 , ocena może się zmienić po przejściu całości , ale sądzę że tylko na + :).Jestem bardzo zadowolony z zakupu  :P

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #194 dnia: Sierpnia 13, 2008, 14:14:09 pm »
Niekoniecznie 23 h  :-D, są spore szanse ,że będziesz miał odpowiednie zakończenie i zyskacz całkiem sporo dodatkowego czasu ^^.

FokA

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #195 dnia: Sierpnia 13, 2008, 15:08:38 pm »
Jestem na etapie kiedy Carlito podkłada bombersy w maintrance.ale nie mam zrobionego zombie genocidera czy jakoś tak więc olewam bomby i robie acziwa by mieć w nowej grze tą giwerke 8) , właśnie gdzie ta giwerka będzie w nowej grze jak zrobie tego acziwa?

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Sierpnia 13, 2008, 15:21:37 pm »
Real mega buster będzie w tej kabinie, na początku, tak samo wszystkie stroje, dodatki etc.

Ahhh, jak ja dawno nie grałem w DR :-?

Ma się rozumieć w tym schronie, gdzie zapisujesz/zaczynasz grę.

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #197 dnia: Sierpnia 13, 2008, 15:35:13 pm »
Nie dasz rady raczej jak zaczynasz dopiero teraz, weź sie lepiej za bomby bo zmarnujesz tylko czas;p.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: Sierpnia 13, 2008, 15:38:18 pm »
Dokładnie. Jak chcesz robić Genocidera to po pierwszym przejściu gry, odpalasz i zaczynasz buszowac w tunelu.

FokA

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #199 dnia: Sierpnia 13, 2008, 17:42:12 pm »
tak właśnie zrobiłem.bomby wybuchły i zakończenie F . Zaczynam od nowa  na 25 lv, w drugi dzień idę w podziemia bo na razie mało ich tam.Mam nadzieję że uda mi się równocześnie fabułę zrobić