1. zdecydowanie TK5
2. nie musisz pytac, jasne ze BO3
3. nie wiem, mam tylko OnTour, ale PODOBNO najlepsza jest 3
4. bierz SC3. myslalem ze najlepsza jest 2 ale gdy ja wlaczylem po grze w 3 to brakowalo mi wielu zagran no i grafika byla juz nie ta (chociaz tez piekna)
5. mi najbardziej podobala sie 1 bo 2 to takie GTA ale w realiach J&D, a w 3 jest za duzo jezdzenia. 1 to doskonala platformowka, bez nalecialosci innych gatunkow.
6. sadzac po recenzjach to FFX, natomiast zdecydowanie odradzam X-2!
polecam jeszcze:
Metal Gear Solid 3 (ta gra sie po prostu zyje),
God Of War (pochalnia mitologiczny klimat, moim zdaniem DMC3 i tandetne texty Dantego nie dorastaja mu do piet),
Resident Evil 4 (ukonczysz ja z wypiekami na twarzy),
Gran Turismo 4 (BO3 to arcade'owka, jesli Ci sie znudzi i zapragniesz symulacji to tylko GT4 - bardzo rozbudowana gra, zajmnie Ci sporo czasu),
Pro Evolution Soccer 5 (nawet jesli nie lubisz gier sportowych a chociaz troche lubisz pilke nozna, to bedzie zadowolony),
Dragon Quest VIII (jedyne jRPG ktore ukonczylem i do ktorego wracam, a to mowi samo za siebie),
jesli chodzi o strzelanki to odradzam Blacka, raz gora 2 razy przejdziesz go i Ci sie znudzi - polecam TimeSplitters: Future Perfect (jajcarski klimat, duzo broni i trybow, kozacki multi na split screenie i bardzo dobry tryb single, chociaz krotki, jednak jakos tak podswiadomie chce sie go masterowac, no i na jedna osobe mozna grac sparingi z botami np. deathmatch - dobra gra zeby np odpoczac od nauki),
polecam tez Okami (zakochasz sie w niej, ale musisz "tolerowac" japonskie klimaty)
no i mnie osobiscie urzekl Scarface (podobno jest gorszy od GTA ale ja sadze zupelnie odwrotnie, nie polecam Ci go jako pewniaka, bo malo kto podziela moje zdanie), reszte lykaj bez zastanowienia