Ratatuj - animka dla starych i młodych . Pewien szczurek ma niesłychany do gotowania przez co staje się szybkensem szefem slawnej na całym świecie restauracji . Bardzo przyjemnie się to ogląda, dowcipy nie są nabzdyczone i górnolotne , humor nie tak wyszukany jak w Shreku , ale bawi sympatycznie i umila czas . Ładna bajeczka i z przesłaniem . Dobre .
8/10
Oceans Eleven - przekręt doskonaly w składzie Clooney , Pitt , Damon , Farcia i Julia Roberts . Sama śmietanka Hollywood a mimo to czuje zawód . Już nie chodzi o samą gre aktorską bo w niej najlepiej wypada nie kto inny jak Brad Pitt , którego na wstępie można polubić . Największy cwaniaczek z calej ferajny . Kuleje fabuła , która mało że nie wzbudza jakichkolwiek emocji to nawet zbytnio nie ciekawi , skoro efekt jest z góry wiadomy . Mało co nie zasypiałem , z lekka tylko spoglądając na co ciekawsze fragmenty . Słabo .
6+/10
Rewolwer - to mamy do czynienia z nieco bardziej skomplikowanym procederem jednak moim skromnym zdaniem aż nazbyt . W pewnym momencie zgubiłem się w tych powijakach , mądrych sekwencjach i głupawych zachowaniach Jasona Stathama . Dla mnie reżyser zbyt bardzo chciał . A jak wiadomo dobrymi chęciami piekło wybrukowane . Za bardzo sztywne , za mało luzu , za dużo filozofowania . Innymi słowy przekombinowana gangsterka .
7=/10