Ja ostatnio, a dokladniej wczoraj, obejzalem sobie
Valkyrie i musze powiedziec ze calkiem udany film. Nie jest to jakies arcydzielo kinematografi ale ogladalo sie go naprawde przyjemnie, do tego tak mocno mnie wciagnal ze nawet nie wiem kiedy zlecialo 2 godziny. Jesli ktos nie slyszal o tym filmie to powiem tylko ze opowiada on o probie zamachu na Hitlera. Mimo wszystko ze film byl ciekawy i naprawde fajny, to jednak odczuwalem male deja vu. Nie twierdze ze taki film kiedys zostal nakrecony czy tez ze cos takiego ogladalem, ale mialem takie uczucie ze nie ogladam tego po az pierwszy. nie miej polecam bo film naprawde ciekawy.
A teraz troche badziewia na ktore nie warto tracic czasu, a obejzalem z nudow.
Dragon Ball Evolution - Totalna klapa, dno, strata czasu. Ten film to IMO jedena wielka pomylka i najlepiej bedzie jak nie doczeka sie kontynuacji, w ten spsosob wszyscy unikna kompromitacji. Nie polecam nikomu, a zwlasza fanom Smoczych Kul.
Street Fighter Street Fighter: The Legend of Chun-Li - Bartkowiak dal ciala niesamowicie tym razem, mimo iz jego wczesniejsze filmy nie byly najwyzszych lotow to mimo wszystko ogladlao sie je dosyc przyjemnie. NOwy Street Fighter sprawil ze dwa razy zasnolem podczas jego ogladania. Film ogolnie nie ciekawy, nudny, nie ma specjalnie duzo akcji, naprawde nie widze ani jednego powodu dla ktorego warto by obejzec ten film.
Push - Pomysl na sam film byl nawet ciekawy ale jego realizacja juz niestety nie za specjalna. Do filmu podszedlem na luzie, oczekiwalem duzo szybiej akcji i ogolnie niezlej bezstresowej rozwalki. Niestety film zawodzi nawet pod tym wzgledem. Raz ze akcji za duzo nie ma a jak juz jest to nie jest wcale ciekawa. Film mozna obejzec ale naprawde zadnej rewelacji nie ma.
To tyle badziewia, reszta to juz filmy przynajmniej srednie...
X-man Origins Wolverine Czy tylko mnie sie tak wydaje czy wlasnie nakrecono najgorsza czesc x-menow? iczylem na duzo wiecej i srodze sie zawiodlem. Imo cholernie zmarnowany potencjal ale mimo wszystko warto obejzec, tylko nie spodziewajcie sie zadnej rewelacji.
Angels and Demons - Musze przyznac ze calkiem fajny film, pod warunkiem ze lubi sie takie zagadkowe ale mimo wszystko do bolu przewidywalne filmy. Ogolnie to klimat bardzo mi odpowiadal, kilka elementow nie pasowalo za bardzo ale mozna przymknac na to oko. Najwieksza bolaczka filmu jest to ze po zobaczeniu pewnego osobnika juz wiadomo ze to on stoi za calym zlem, nie wiem moze to tylko ja, ale od razu wiedzialem ze to on
Inkheart Szczerze to nie mialem wieliej ochoty na ten film, ale ostatecznie zona mnie namowila i obejzalem. Coz, takie polaczenie swiata ksiazki ze swiatem rzeczywistym, film IMO raczej dla mlodszych widzow, ale i tak ogladalo sie go dosyc przyjemnie.
Transformers 2 Jesli ktos oczekiwal od tego filmu czegos glebszego a potem pisal ze dno i takie tam, to cos z taka osoba jest nie tak. IMO film genijalny w swojej prostocie. Zero wysilania sie, zero myslenia, czysta akcja przeplatana humorem, ktory IMO okazal sie calkiem niezly. Film przeznaczony dla mas, nastawiony na rozrywke, nie ma zadnych pod tekstow czy glebiej ukrytych tresci, no ale chyb nikt tego nie oczekiwal? lol Mnie film sie podobal a efekty specjalne to prawdziwe mistrzostwo, polecam osobom szukajacymbezstresowej rozrywki.
The Spirit Szczerze to cholernie sie zawiodlem na tym filmie o ile samo wykonanie jest naprawde swietne, kolory, oswietlenie, klimat komisku, pod tym wzgledem wszystko jest naprawde swietne, tylko co z tego jak cala reszta jest cholernie nie rowna. Momentami naprawde fajne a momentami zenujace, no i EvaMendez? Ludzie litosci ale ona byla by ostatnia aktorka jaka by mi przyszla do glowy aby zagrala w tym filmie. Sprobuje obejzec go dzis jeszczeraz, moze bardziej podejdzie, ale ogolnie to bardzo zawiedziony jestem.
Bylo tego wiecej, nadrabiam troche filmowe zaleglosci, ale reszte zostawie na nastepny raz, a na dzis czekaja Watchman, Unborn, Drag me to Hell, Punisher War Zone i nowy UnderWorld, trzeba bedzie cos wybrac na wieczor