Ta zgadza się giera się dużo częściej loandinguję niż na Xie (dużo częściej na szczęście nie trwa to długo)
Ciekawe jak giera wgrywała by się gdybym jej nie zainstalował na HDD konsoli . A i giera zwalnia i to przykre co napisze ale na Xie tak nie chrupało.
Ok napiszę coś od siebie pograłem wczoraj trochę jeszcze nie udało mi się skończyć gry za mało czasu miałem ale dziś po pracy naprawie ten błąd :
Grafika - jak najbardziej na plus choć nie do końca ,giera jest dużo bardziej mroczna-ciemna , czasami widziałem tylko siebie i moich przeciwników
(którzy są wykonani kapitalnie , textury które posiadają są naprawdę imponujące , przesadzam może czort to wie tak czy siak jest ładnie) Co do ciemnych lokacji to te zwyczajnie wyglądają najgorzej ( gra posiada ziarnistość w jasnych lokacjach wygląda to jak najbardziej ok natomiast , tam gdzie ciemniej wygląda to już brzydko) To czego X nie był wstanie pociągnąć to kozackiej gry świateł jak i samych efektów płonąca wioska z drugiego chapteru niszczy! A jest tego więcej miejscami woda ssie widać na niej pixeloze aż kuje w oczy x_X I chyba nie muszę pisać że Ryu jest wykonany przepięknie , a Rachel jeszcze lepiej no i ta zmiana "Hair style" ahhhh
))) Tylko to jej bieganie jest lepiej jak w demie ale nadal drewnianie
Ogólnie = 8
Muzyka-Tak samo dobra ( he w sumie nie mal ost jest taki sam jak pozostały ver NG) do rzucili kilka nowych bardzo sympatycznych utorków
Ogólnie = 9
Gameplay-Jak już pisałem każda lokacja dostała face-lifting , nie które chapatery zostały zmodyfikowane i tu ogromny + dla team ninja to co mnie nudziło i denerwowało w starej odsłonie Gaiden'a w sigmie tego nie ma (yupi) Dzięki możliwości walce na wodzie po prostu uwielbiam po nie biegać i zabijać nowych zimów (mowa tu o chapterze w którym non sto pływaliśmy i szukaliśmy monet
w sigmie tego nie ma ! Yupi x2 ) Co do samego biegania teraz to wygląda inaczej nie trzeba wciskać skoku ,wystarczy że skoczymy(tak tak skoczymy!) lub po prostu wejdziemy na nią a Ryo zacznie sobie po nie zwyczajnie chodzić , jesteśmy w wodzie i chcemy po niej pochodzić nie ma problemu wciskamy X i heyaaa.Dwie katany sprawują się jeszcze lepiej niż w demie(więcej dostępnych zagrań) po prostu coś pięknego + możliwość strzelania z łuku w locie daje nam to nie złe pole do popisu , szkoda że żadna ze starych broni nie dostała jakiś nowych ciosów ( bieda :[ ) Ponadto kilku nowych bossów,kilka nowych 100 fiendsów, nowi przeciwnicy z modyfikowani starzy (wygląd) ,wydłużony SP (więcej chapterów a to za sprawą Rachel).Nie tykałem jeszcze mission mode więc nie wiem jak tam sprawa się prezentuje ale na pewno jest coś nowego
Ogólnie = 9
Na +
-Grafa
-Gameplay
-Jeszcze więcej możliwości zabijania
-Muzyka
-Dynamika w końcu to 60 fpsów co widać i świetnie czuć !
-Szybkie wybierani Itemów (potionów tylko) d-padem
-Nowe fichery
Na -
-Menu głowne
-Menu Startu pod czas gry ssie na maxa
-Pad
-Zwolnienia
-Częste loadingi
OGÓLNIE
9.0 :PP
Tyle póki co.