Ja juz niestety skonczylem HS, a moja opinia jest taka: co do celowania wychyleniami pada to fajna zabawa i nie trudna, szybko idzie sie nauczyc, nie bede rozpisywal sie tutaj o grafice i podobnych, bo wszystko jest na najwyzszym poziomie, no moze poza dosc czestymi chrupnieciami. Powiem natomiast jedno... ta gra powinna byc conajmniej 2 razy dluzsza, a nawet 3 (murowany hit). Bylem fanem tej gry zanim jeszcze wyszla, bronilem jej na forum i takie tam, ale niestety sie zawiodlem... 6 godz. grania? NGS (moim skromnym zdaniem niekwestionowany krol chodzonych bijatyk az po dzis) na pierwszy raz to od 30 do 40 godz. czystego szpilu! Nie dziwie sie, ze koles z IGN sie wk...il i dal 7, pewnie zaczal sie rozkrecac. a tu nagle koniec. Wiec jesli nie masz za duzo kasy drogi czytelniku i stac cie conajwyzej na zakup dwoch, moze trzech gier przed swietami to lepiej zainwestuj obowiazkowo w PESa (niekonczaca sie miodnosc), UT3 (masa grania jesli masz neta oczywiscie) i dodatkowo ktoras z tych trzech U:DF, Assassin creed albo RCF:TofD. Moja ocena to... jesli tylko pozyczasz gre na weekend to 9, ale jesli kupujesz to 7. Sorry Nariko jestes najlepsza kobieta jaka kiedykolwiek spotkalem w grze, ale niestety ta znajomosc byla stanowczo za krotka (jedna nocka
). Ostatnio rowniez zakupilem Warhawka i powiem szczerze, ze nie jest wcale az taki fajny (ostrzegam przed zakupem, bo to tylko srednia gierka), a w Laira rowniez nie wierze i nie ma co sie oszukiwac. Czekam na PESa, UT3, U:DF, Assassina i moze RCF:TofD, a narazie popylam w Bioshocka (zaj....ta gierka). Osobiscie kibicuje PS3 i tego nie ukrywam, a to ze wzgledu na wspomnienia zwiazane z poprzedniczkami, ale jak narazie i tak duzo czesciej mecze Xa (az w koncu zdechnie
). Wracajac do tematu, patrzac na recenzje polskich pism i serwisow internetowych dla HS doszedlem do wniosku, ze co niektorzy to chyba oceniali nie gre, a raczej Nariko! Wiem, ze mozna sie cytuje "w niej zakochac" od pierwszej scenki, ale patrzac obiektywnie ta gra jest bardzo, ale to bardzo krotka, a ponoc robili ja przez piec lat. I nie jestem zadnym maniakiem Xa, ktory wyzywa sie na HS, ale bedac szczerym tam sa tylko trzy moze cztery chaptery podzielone na pomniejsze zadania. Pierwszy jest krotki, a piaty to praktycznie pole bitwy z 1000em przeciwnikow, no i szosty to ogolnie walka z ostatnim bossem podzielona na sekcje. Wracajac do recenzji oprocz grafy, muzy, miodu itd. itp. bardzo wazny jest rowniez czas gry, szczegolnie dla kogos kto ledwo uzbieral kase na jedna albo dwie gry. No chyba, ze kogos stac dac 200 zeta za 6 godz. grania to polecam HS, bo jakby nie bylo gra jes cudowna, tylko czemu k..wa taka krotka, bez przesady. Dla mnie jak ktos dal wiecej niz 8.5, a nawet 8 to pewnie z sentymentu dla Nariko (albo z sent. dla Sony), zreszta zdarzaly sie juz podobne przypadki np. wysoka ocena dla Perfect Darka Zero na Xa nie powiem gdzie, ktory jest jak dla mnie na 6, no ale ktos pewnie zawyzyl z powodu milych wspomnien zwiazanych z klasykiem na N64. Takich przypadkow jest wiele, ktos polubil jakas serie i nie moze sie pogodzic, ze jego ulubiona gra spada na psy, ale to juz inny temat. Czasem poprostu trzeba byc surowym, zeby nie zaszkodzic np. komus kto przez pol roku ostro odkladal na gre. Pozdrawiam.
Opublikowane: Wrzesień 17, 2007, 19:43:10
Aha zapomnialbym dodac: w HS jest max, ale to max 10, a newet mniej rodzaji przeciwnikow, moze 5 zagadek przy uzyciu sixasisa, malo miejscowek i 3 nie pomylilem sie 3 bossow. Ostatnio ktos (nie wiem jak sie pisze jego imie
) z Ninja Theory powiedzial, ze jak sie gra odpowiednio sprzeda to beda jakies dodatki, a ja odpowiadam: powinny byc i to juz razem z przeprosinami. Jesli chodzi o mnie to jestem lekko zawiedziony HS i prosze o uszanowanie mojego zdania na tym forum...
Opublikowane: Wrzesień 17, 2007, 19:59:43
Sorki jednak sie pomylilem: 4 (czterech
), az 4 bossow. NGS to jest dopiero prawdziwy hardcore.