Ankieta

Czy wierzysz w koniec świata?

Jeśli tak, weź czerwoną pigułkę.
7 (43.8%)
Jeśli nie, weź niebieską i spier**laj do wora.
9 (56.3%)

Głosów w sumie: 14

Głosowanie skończone: Września 22, 2012, 23:02:32 pm

Autor Wątek: Teorie spiskowe - temat dla wybrańców [']  (Przeczytany 541153 razy)

sieq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 16

Ogur

• Gość
Odp: Teorie spiskowe - temat dla wybrańców [']
« Odpowiedź #1961 dnia: Października 20, 2011, 21:06:12 pm »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #1962 dnia: Października 21, 2011, 18:42:15 pm »

« Ostatnia zmiana: Października 21, 2011, 19:28:02 pm wysłana przez el becetol »

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #1963 dnia: Października 22, 2011, 12:48:01 pm »
Coś w tym na pewno jest. Z dnia na dzień by go nie obalili, gdyby to nie było w ich interesie (w interesie zachodu rzecz jasna).

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #1964 dnia: Października 22, 2011, 12:52:22 pm »
Obalenie Kadiego było w interesie wszystkich, tylko nie Libijczyków ;) Z tym że oni jeszcze o tym nie wiedzą.

POK

• MIR
« Odpowiedź #1965 dnia: Października 22, 2011, 13:37:16 pm »
Polskim i zachodnim koncernom na pewno było na rękę.

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #1966 dnia: Października 23, 2011, 19:42:18 pm »
w związku z trzęsieniem ziemi zrobiłem mały risercz i trafiłem na taką listę zdarzeń z 2011 (w porządku chronologicznym):

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

!!!2012!!! FTW!!!

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #1967 dnia: Października 23, 2011, 19:56:41 pm »

:lol:

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
« Odpowiedź #1968 dnia: Października 24, 2011, 00:32:32 am »
w związku z trzęsieniem ziemi zrobiłem mały risercz i trafiłem na taką listę zdarzeń z 2011 (w porządku chronologicznym):

!!!2012!!! FTW!!!

Nawet w Dexterze sprytnie wplatali motyw końca.

A wracając do trzęsienia ziemi. Od dobrych kilku lat sejsmolodzy przewidywali trzęsienie ziemi w Turcji, choć mówiło się głównie o zachodniej części. Nie jest powiedziane czy i tam za jakiś czas nie pierdyknie.

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #1969 dnia: Listopada 03, 2011, 18:48:58 pm »

Nie wiem ile w tym jest prawdy ale super się ogląda.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1970 dnia: Listopada 03, 2011, 19:01:19 pm »
Zabieram się za oglądanie. Zaczyna się bardzo intrygująco i zachęcająco zarazem. 8)

EDIT: :o Czuję się jakbym na nowo odkrywał otaczający świat, czuję się jakby cząstka świata z Avatara istniała na naturalnym satelicie Ziemi. Jeśli do tego skojarzy się fakt z tym co wiemy o starożytnym Egipcie(niekoniecznie to co się Nam oficjalnie wpaja), z budowlami megalitycznymi, z wątkiem religijnym np. z uwalnianiem się duszy, z czynnikiem ekonomicznym i technologicznym, z nieskończonością kosmosu to.. :o Wow, ciekawe ile w tym prawdy, ale coś mi mówi że sporo(mimo że to sprawa dywagacji, bo żadna istota która nie ma dostępu do takich informacji jakie mają tak wielkie rządowe organizacje nie dowie się w 100% prawdy).
« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2011, 20:18:50 pm wysłana przez Unlimited »

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #1971 dnia: Listopada 03, 2011, 20:52:55 pm »
Jak dla mnie te kółka z dziurkami widoczne na zdjęciach, to po prostu tzw. fotograficznie ziarno (żarno jak kto woli...dlatego ma dziurki w środku :troll: ). Nawet definicja tego "niepożądanego" efektu to wyjaśnia:

Ziarno – wada jawnego (wywołanego) obrazu fotograficznego objawiająca się dostrzegalnymi gołym okiem skupiskami ziaren srebra tworzących obraz. Efekt ziarna jest bardzo dobrze widoczny przy skanowaniu zdjęć fotograficznych w wysokich rozdzielczościach, a także podczas wykonywania z błon fotograficznych dużych powiększeń.

A to dokładnie robiono w tym filmie.

Btw. No i jeszcze jedna zabawna rzecz. Twierdzą, że księżyc jest kolorowy. To czemu jak sobie spojrzę w teleskop to widzę jedynie szarą powierzchnię?
« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2011, 21:18:32 pm wysłana przez BoBaN »

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1972 dnia: Listopada 03, 2011, 21:17:07 pm »
z tym kolorem to w ogóle lol, nasa już w 69 udostępniała kolorowe fotki, a koleś zachowuje się jakby amerykę odkrył:

http://apod.nasa.gov/apod/ap090719.html

btw. powyższe wcale nie oznacza, że księżyc w rzeczywistości jest aż tak kolorowy. w końcu z ziemi też czasami jest lekko czerwony. zależy jak światło pada itp. ogólnie niezła ściema i bicie piany z tym filmikiem (windy do nieba to mam na połowie moich skanów, no i ta teoria z pustym księżycem hehe).
« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2011, 21:27:56 pm wysłana przez s00s »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #1973 dnia: Listopada 03, 2011, 21:25:17 pm »
Btw. No i jeszcze jedna zabawna rzecz. Twierdzą, że księżyc jest kolorowy. To czemu jak sobie spojrzę w teleskop to widzę jedynie szarą powierzchnię?

Bo jest bardzo mocno jednostajnie oświetlony.

A ziarno nie wygląda jak 'kółka z dziurkami w środku', ale dobrze że chociaż to "żarno" wreszcie zostawiłeś.  :troll:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1974 dnia: Listopada 03, 2011, 21:27:58 pm »
Śmiej się, ale ja wielokrotnie spotkałem się z takim określeniem. :P Teraz już wiem dlaczego. Bo z tymi dziurkami w środku faktycznie wygląda jak żarno. :troll:

A tak na serio, to wydaje mi się, że ziarno w dużym powiększeniu może tak wyglądać. No, ale to może mi się wydawać, bo z analogową fotografią miałem baaaardzo dawno do czynienia.

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #1975 dnia: Listopada 04, 2011, 12:25:10 pm »
Ja się tylko zastanawiam, że skoro wylądowali na księżycu w latach 70, to naprawdę dziwnym wydaje się fakt, że żaden kraj nie zrobił tego jeszcze raz. Przecież przy obecnej technologi powinni tam lecieć z toną sprzętu typu kamery hd i zrobić zajebistą relacje z tej podróży. Pewnie nawet Discovery byłoby stać, aby wysłać tam Gryllsa. Ja obstawiam, że lot na księżyc to była ściema, lub naprawdę nie mogą pokazać czegoś co tam zobaczyli.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #1976 dnia: Listopada 04, 2011, 12:44:40 pm »
Ja się tylko zastanawiam, że skoro wylądowali na księżycu w latach 70, to naprawdę dziwnym wydaje się fakt, że żaden kraj nie zrobił tego jeszcze raz.

Prawdopodobnie nie ma po co lecieć na kawał skały bez surowców.

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #1977 dnia: Listopada 04, 2011, 12:49:09 pm »
Ja się tylko zastanawiam, że skoro wylądowali na księżycu w latach 70, to naprawdę dziwnym wydaje się fakt, że żaden kraj nie zrobił tego jeszcze raz.

rly?

http://gadzetomania.pl/2011/10/14/olbrzymie-zloza-tytanu-odkryte-na-ksiezycu

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #1978 dnia: Listopada 04, 2011, 13:00:39 pm »
No to nie wiem. Wiem natomiast że jakby coś było opłacalne, to ktoś by to już robił.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1979 dnia: Listopada 04, 2011, 13:01:30 pm »
Druchal i to jest tak naprawdę w tym wszystkim najdziwniejsze. Nie jakieś kropki, plamki i kółeczka. Minęło tyle lat, postęp technologiczny jest ogromny, a mimo to nikt inny tam nie poleciał.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #1980 dnia: Listopada 04, 2011, 13:31:03 pm »
Co mogli znaleźć na księżycu? Chyba tylko pozostałości technologii Protean  :lol:

Loty w kosmos są kosztowne. Sir Richard Branson ma kupę hajsu i się bawi, a mimo to jest dopiero na etapie wychodzenia na orbitę. Wątpię, żeby ktoś inwestował w lądowanie na księżycu, jeśli nie da się na tym zarobić, a chyba wszyscy się zgodzą, że na księżycowe kopalnie tytanu jest trochę za wcześnie.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1981 dnia: Listopada 04, 2011, 13:31:22 pm »
A skoro jesteśmy przy tytanie i księżycu, to(pewnie było, ale można te fakty jeszcze skojarzyć z tym):

svonston

• Gość
« Odpowiedź #1982 dnia: Listopada 04, 2011, 13:39:02 pm »
^Nawet w polowe rzeczy zawartych w tym filmie nie wierze.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1983 dnia: Listopada 04, 2011, 13:53:15 pm »
Ciekawe jest to że tak znana persona jest ciężka do znalezienia np. na Wikipedii. Szczególnie że została zamordowana(podobno przez Rząd). ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2011, 13:55:30 pm wysłana przez Unlimited »

svonston

• Gość
« Odpowiedź #1984 dnia: Listopada 04, 2011, 13:58:32 pm »
I jak to jest, ze znana persona, byly ch**-wie-kto ze strefy 51 daje taki wykladzik w miejscu publicznym?

ZRESZTA, KURDE. WOJNA LUDZIE VS KOSMICI - :lol:

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1985 dnia: Listopada 04, 2011, 14:14:43 pm »
Widziałeś film do końca czy tylko part 1?

Wojna Ludzie vs Kosmici to może i :lol: ale nie ufał bym tak bezgranicznie jak zdajesz się ufać wielkim organizacją(zwłaszcza rządowym, bo to największy syf) i innym molochom tego świata.

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
« Odpowiedź #1986 dnia: Listopada 04, 2011, 14:18:33 pm »
^Nawet w polowe rzeczy zawartych w tym filmie nie wierze.

Bo tak wygodniej.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #1987 dnia: Listopada 04, 2011, 14:31:31 pm »
Wojna Ludzie vs Kosmici to może i :lol: ale nie ufał bym tak bezgranicznie jak zdajesz się ufać wielkim organizacją(zwłaszcza rządowym, bo to największy syf) i innym molochom tego świata.
Tylko to, co tutaj jest wklejone.
Rozwin. Co o tym myslisz, co rzadowe instytucje ukrywaja itd.

Bo tak wygodniej.
Serio uwazasz, ze doszlo do wojny ludzie vs kosmici i sie normalnie naparzali laserkami?
Prosze cos wiecej z twojej strony na ten temat - linki itd. Nie mowie, ze masz mi dac dowody, bo to przeciez tylko TEORIA, ale chcialbym, zebys cos wiecej napisal. No i czemu wierzysz w te wojny? Co jest za ta teoria?

Jeszcze tylko brakuje, zeby ktos dal link do paranormalne.pl do tematu o rasach kosmitow. Wszystko opisali - nawet co jedza, jak chodza i jakimi bronmi strzelaja.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1988 dnia: Listopada 04, 2011, 14:54:41 pm »
@ Svon

Yhm, to wyjaśnia, dlaczego tak napisałeś. Powiem Ci krótko wszystko co związane jest z wyższymi sferami, rządem, polityką opiera się w głównej mierze na kłamstwach, złych układach, pieniądzach, władzy, to co poznaję opinia publiczna to tylko zalążek wiedzy i dobrze układane zdania przez PR. To wszystko jest strasznie toksyczne. Phil w tym filmie mówił że w ciągu 20-30 lat część zasobów się skończy, czy to z powodów politycznych czy naturalnych, jak myślisz w jakim kierunku idziemy? Jest też inny dokument o UE, który przewidział to co się obecnie w niej dzieje, a dzieje się źle.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1989 dnia: Listopada 04, 2011, 14:56:13 pm »
Pewnie nawet Discovery byłoby stać, aby wysłać tam Gryllsa.

hehe.

tytan mamy na ziemi. na księżycu jest hel-3 i jak lecieć to tylko po niego.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1990 dnia: Listopada 04, 2011, 14:58:25 pm »
To może dam coś jeszcze:

Coca-Cola, Intel, IBM, Wal-Mart - wszyscy znamy te firmy. Zdaniem serwisu pravda.ru kontroluje je tzw. wielka czwórka. Kto pociąga sznurki w międzynarodowym biznesie?
Do wielkiej czwórki - według serwisu - zaliczamy cztery firmy:

State Street Corporation - amerykańska korporacja finansowa z siedzibą w Bostonie, jeden z największych światowych dostawców usług finansowych dla inwestorów instytucjonalnych;
    Vanguard Group - amerykańska spółka działająca w branży zarządzania inwestycjami, odpowiedzialna za aktywa rzędu 1,6 bln dolarów;
    BlackRock - jeden ze światowych liderów w dziedzinie zarządzania aktywami. Pod swoją pieczą ma aktywa o łącznej wartości ponad jednego biliona dolarów;
    FMR (Fidelity Investments) - jeden z największych funduszy powierniczych i jedna z największych grup finansowych świata.

Według serwisu pravda.ru to właśnie te cztery firmy stoją za znaczną liczbą największych spółek świata. Przykłady?

Weźmy pod uwagę osiem największych amerykańskich spółek finansowych USA - JP Morgan, Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, U.S. Bancorp, Bank of New York Mellon oraz Morgan Stanley. Sto procent udziałów w tych firmach ma 10 akcjonariuszy, a czterech z nich - właśnie wielka czwórka - jest zawsze obecna przy podejmowaniu ważnych dla firm decyzji.

Co więcej, Bank Rezerw Federalnych, składający się z dwunastu banków, reprezentowany jest przez siedmioosobowy zarząd, w którym są reprezentanci... wielkiej czwórki, obecni jako akcjonariusze we wszystkich pozostałych podmiotach. Zdaniem pravda.ru cztery firmy - BlackRock, State Street, Vanguard oraz Fidelity - sprawują kontrolę nad polityką monetarną Stanów Zjednoczonych.

Na zakończenie swojej analizy serwis przytacza listę spółek, które są kontrolowane właśnie przez wielką czwórkę. Są na niej: American International Group, AT&T, Boeing, Coca-Cola, Exxon Mobil, General Electric, General Motors, Hewlett-Packard, Intel, International Business Machines, Johnson & Johnson, McDonald's, Microsoft, Pfizer, Procter & Gamble, Verizon Communications, Wal-Mart Stores, Time Warner, Walt Disney, CBS czy NBC.

Te same cztery firmy kontrolują też wiele europejskich spółek oraz - jak pisze pravda.ru - kierują takimi instytucjami jak MFW, Europejski Bank Centralny czy Bank Światowy.

Zdaniem ekonomisty Marka Zubera jeżeli te firmy mają rzeczywisty wpływ na działania i podejmowane przez firmy decyzje, trzeba się zastanowić, czy to rzeczywiście jest takie złe.

- Jeśli w tych czterech firmach pracują ludzie, którzy znają się na swoim biznesie, to z ich punktu widzenia najkorzystniej jest podejmować takie decyzje, które w efekcie zwiększą przychody i zyski osiągane przez te spółki. To może być taki dodatkowy czynnik sukcesu. Przecież działają, aby zwiększyć wartość spółek, więc dla tych spółek to dobra wiadomość - mówi Zuber.

Inaczej jest w przypadku Banku Rezerw Federalnych. Według ekonomisty występuje tutaj potencjalne ryzyko nadużycia. Rozpatrywać należy działania tych firm w krótkim oraz średnim i długim okresie.

- Pytanie brzmi, jakich działań Rezerwy Federalnej spodziewałaby się ta wielka czwórka. Jeżeli chcieliby dbać o rozwój kontrolowanych przez siebie firm w średnim i długim okresie, to mając wpływ na podejmowane przez Fed działania, powinny prowadzić politykę stabilizacji gospodarczej kraju. Ale to tylko teoria.

Zuber przypomina słowa byłego szefa Fed, Alana Greenspana, który podkreślał, iż racjonalizm nie wygrywa z chciwością. W takiej sytuacji istnieje niebezpieczeństwo zwycięstwa chciwości, tak jak to miało miejsce w instytucjach finansowych w 2008 roku, kiedy wybuchł kryzys.

- Oczywiście pytanie, które samo się nasuwa, to kwestia tego, czy taka sytuacja z kontrolowaniem instytucji czy firm ma miejsce. Pole do popisu dla teorii spekulacyjnych jest i to nie pierwszy tego typu przypadek. Pytanie, czy to prawda, czy tylko taka teoria - konkluduje Zuber.

Źródło: http://finanse.wp.pl/kat,58436,title,Cztery-firmy-rzadza-swiatem,wid,13947717,wiadomosc.html

svonston

• Gość
« Odpowiedź #1991 dnia: Listopada 04, 2011, 15:06:03 pm »
@ Svon

Yhm, to wyjaśnia, dlaczego tak napisałeś. Powiem Ci krótko wszystko co związane jest z wyższymi sferami, rządem, polityką opiera się w głównej mierze na kłamstwach, złych układach, pieniądzach, władzy, to co poznaję opinia publiczna to tylko zalążek wiedzy i dobrze układane zdania przez PR. To wszystko jest strasznie toksyczne. Phil w tym filmie mówił że w ciągu 20-30 lat część zasobów się skończy, czy to z powodów politycznych czy naturalnych, jak myślisz w jakim kierunku idziemy? Jest też inny dokument o UE, który przewidział to co się obecnie w niej dzieje, a dzieje się źle.
Nic sie z tego posta nie dowiedzialem. Zwyczajne gadanie, ze my musimy miec racje, bo oni na pewno klamia.
To tak, jak widzialem naklejke 'NIE UFAJ MEDIOM - ODWIEDZ NASZE WWW'. Mam nie ufac ludziom na gorze, ale ufanie garsce typow, ktorzy wieczorami siedza na forach i dumaja, co moze byc zmyslone jest juz jak najbardziej w porzadku.

Wiecej konkretow, kurde. Co konkretnie jest ukrywane i czemu uwazasz, ze np. ufo istnieje, rozbilo sie, ludzie je pojmali i teraz przeprowadzaja badania? Czemu koles, ktory jest oczkiem w glowie rzadowcow mogl sobie ot tak wyjsc i dac wyklad grupie osob. Jezeli te informacje faktycznie mialyby nie wyplynac, to nie byloby tego typu wywiadow. To woda na mlyn dla spiskowcow.

Wiadomość scalona: Listopada 04, 2011, 15:08:58 pm
To może dam coś jeszcze:
Jakies dowody? Tzn. no jezeli juz dotarli do tych informacji, to czemu nie podaja konkretow, nazwisk. Jezeli wszedzie sie powtarzaja 4 osoby, to ktos to musial zauwazyc.
« Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2011, 15:08:58 pm wysłana przez svonston »

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1992 dnia: Listopada 04, 2011, 15:36:41 pm »
Svon jak znajdę chwilę to Ci odpiszę szerzej na PW. ;)

Ps. Jeśli ludzie są tak głupi by oglądać jak parę person w Tv robi show i się "kłóci" to już wiesz jak łatwo omamić część społeczeństwa. Ciekawy temat to także nagość, mam tu na myśli tą kompletnie pozbawioną sensu i dobrego smaku. Po tym jak media i show biznes zgwałcili telewidzów i ciągle gwałcą telewidzów w tym względzie, teraz jej kolejny etap, wdarcie się jej do reklam. Tu też wyszła by ciekawa dyskusja i teoria.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #1993 dnia: Listopada 04, 2011, 15:38:49 pm »
Svon jak znajdę chwilę to Ci odpiszę szerzej na PW.
Odpisz tutaj. Od tego jest temat.

Ps. Jeśli ludzie są tak głupi by oglądać jak parę person w Tv robi show i się "kłóci" to już wiesz jak łatwo omamić część społeczeństwa. Ciekawy temat to także nagość, mam tu na myśli tą kompletnie pozbawioną sensu i dobrego smaku. Po tym jak media i show biznes zgwałcili telewidzów i ciągle gwałcą telewidzów w tym względzie, teraz jej kolejny etap, wdarcie się jej do reklam. Tu też wyszła by ciekawa dyskusja i teoria.
Nie rozumiem.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1994 dnia: Listopada 04, 2011, 15:53:59 pm »
Serio uwazasz, ze doszlo do wojny ludzie vs kosmici i sie normalnie naparzali laserkami?

Kapitana Bomby nie oglądałeś? :P

Tak na serio, to nie wierzę w te wszystkie bzdury o kosmitach. Gdyby naprawdę istnieli i odwiedzali ziemię, to żaden rząd by tego nie ukrył. Po prostu ujawniliby się publicznie i tyle. Wlecieliby sobie w sam środek NYC, albo innego dużego miasta i nikt by nic wtedy nie mógł ukryć. Księżyc też jest zapewne pusty i nie ma tam żadnej obcej formy życia. Gdyby była, to zapewne próbowałaby się z nami skontaktować. Bo fajnie, że mają taką technologię, która pozwoliła im dotrzeć na księżyc, ale nie pozwala się kontaktować z nami. Pomijam już gdybanie, że jeśli mają technologię do podróży międzyplanetarnych, to z palcem z dupie dolecieliby sobie na ziemię, a nie zatrzymywaliby się na księżycu gdzie przetrwać jest nieporównywalnie trudniej.

POK

• MIR
« Odpowiedź #1995 dnia: Listopada 04, 2011, 16:23:25 pm »
Ja się tylko zastanawiam, że skoro wylądowali na księżycu w latach 70, to naprawdę dziwnym wydaje się fakt, że żaden kraj nie zrobił tego jeszcze raz. Przecież przy obecnej technologi powinni tam lecieć z toną sprzętu typu kamery hd i zrobić zajebistą relacje z tej podróży. Pewnie nawet Discovery byłoby stać, aby wysłać tam Gryllsa. Ja obstawiam, że lot na księżyc to była ściema, lub naprawdę nie mogą pokazać czegoś co tam zobaczyli.
Waga sprzętu wyniesionego w kosmos jest w przybliżeniu warta tyle, co ta waga w złocie. Dlatego cały czas trwają prace nad nowoczesnymi promami kosmicznymi. Stare wahadłowce wyszły z użycia i NASA musi polegać na ruskich Sojuzach (wyniesienie w orbitę jednego astronauty kosztuje 62mln dolarów). Uzyskiwanie złóż z Księżyca przy obecnej technologii byłoby czystym bezsensem.

Poza tym USA planuje ok. 2019-2020 roku przeprowadzić kilka załogowych lotów na Księżyc (prace nad urzeczywistnieniem tego projektu trwają już od kilkunastu lat). Pamiętajmy, że "zimna wojna" już minęła i trzeba liczyć się z kosztami, oraz zminimalizować ryzyko. Warto jeszcze dodać, iż wysyłanie sond bezzałogowych jest jakieś 100x tańsze i dlatego obecnie dominuje ten typ eksploracji przestrzeni kosmicznej.

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
« Odpowiedź #1996 dnia: Listopada 04, 2011, 18:16:20 pm »
Co do wałków politycznych i finansowych polecam zobaczyć Inside Job.

Jeśli chodzi o walki my vs kosmici, reptailianie itp. też trudno mi w to uwierzyć, ponieważ jeśli chodzi o obce cywilizacje mam zupełnie inny pogląd. Nie mogą się nam ukazać ponieważ jesteśmy na zbyt prymitywnym poziomie rozwoju cywilizacji. I głównie chodzi tu o sferę społeczną i duchową, ale także poziom technologii. Nie jesteśmy gotowi na spotkanie, część ludzi wzięła by ich za Bogów, części Chrześcijańskiej, Islamskiej zawaliłby się świat, część chciała by ich zatłuc, aby zdobyć ich technologie itp. itd. Nie jesteśmy gotowi i Oni o tym wiedzą :)

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #1997 dnia: Listopada 04, 2011, 19:07:46 pm »
:D

Marins

• Gość
« Odpowiedź #1998 dnia: Listopada 04, 2011, 19:48:54 pm »
Co do wałków politycznych i finansowych polecam zobaczyć Inside Job. Jeśli chodzi o walki my vs kosmici, reptailianie itp. też trudno mi w to uwierzyć, ponieważ jeśli chodzi o obce cywilizacje mam zupełnie inny pogląd. Nie mogą się nam ukazać ponieważ jesteśmy na zbyt prymitywnym poziomie rozwoju cywilizacji. I głównie chodzi tu o sferę społeczną i duchową, ale także poziom technologii. Nie jesteśmy gotowi na spotkanie, część ludzi wzięła by ich za Bogów, części Chrześcijańskiej, Islamskiej zawaliłby się świat, część chciała by ich zatłuc, aby zdobyć ich technologie itp. itd. Nie jesteśmy gotowi i Oni o tym wiedzą

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
« Odpowiedź #1999 dnia: Listopada 04, 2011, 20:21:44 pm »
No cóż w końcu to temat dla wybrańców ;)