Źle nagrana płyta.
Standardowo mośki nagrywają płyty za 30groszy z maksymalną prędkością - na CD jest napisane x52? Jest! Nagrywarka może x52? No to jazda!!!1!!2
Początek się nagra poprawnie ze wględu że zapis jest wolniejszy (płytę by rozerwało w czytniku) a im dalej od środka tym szybciej się nagrywa a jakość spada kompletnie - końcówka płyty to kompletna sieczka pod względem jakości. I często nie da się odczytać/czyta się bardzo wolno.
Ale po co nagrywać 16xCD , 4xDVD?!! Stracone 2 minuty!!! ZOMG!
Spoko Anonimowy, ja tego nośnika nie nagrywałem, i nigdy gdy coś wypalam nie biorę prędkości 52x na kompaktach za parę groszy.
Co do właściwości filmów
http://gspot.headbands.com/
zgraj GSpot'a
On podaje dużo więcej informacji.
Może ten film (dał się zgrać na HDD?) ma gdzieś w środku uszkodzone klatki?
Przejedź (ponowwnie na kopii) go tym programikiem
Avi Fixed
http://www.divx-digest.com/software/avifix.html
Jak wyrzuci ci w liście uszkodzone klatki itd. to masz odpowiedź.
Możesz wtedy sprawdzić ten naprawiony plik.
Niestety plik ten nie dał się zgrać na dysk, czy Avi Fixedem nic nie sprawdzę. Ale to chyba już oczywiste, że wina płyty skoro film nie chcę się nawet zgrać na dysk więc nic sprawdzać nie trzeba.
Wszystko jasne.
Tak więc filmy które się odpalają ale wyskakuje błąd w czasie oglądania (nawet chyba zawsze w tym samym momencie więc mogą być uszkodzone klatki) to po prostu uszkodzone filmy/ew. płyty. Co się potwierdziło przy próbie zgrania na kompa. A ja już się zastanawiałem czemu skoro wszystko fajnie działa z DivXami w X0 a tu nagle przy pewnych filmach mi błąd wyskakuje.
Mój problem rozwiązany, sorry za zawracanie gitary, mogłem od razu sprawdzić płytkę i tyle a nie obwiniać iksa o jakieś dziwne błędy.
Niemniej nadal proszę dobrych ludzi o podesłanie mi linków do jakiś dobrych (w miarę prostych, nie muszą być rozbudowane byle spełniały jedną funkcję jaką potrzeba):
- do nakładania napisów na film // wklejania
- konwertowania różnych formatów na DivX
Najlepiej by było gdyby był jeden program który miał by te możliwości
.
Edit: LoNdEk - oke, sprawdzę.