ja chyba tez kupie xa.... ta cena mnie kusii tylko powiedzcie mi czy jak będę miał wersję silver to pogram w gry przez sieć? czy musze wykupić gold . Aha i jeszcze jedno jakie są wersje 360tki bo się na tym kąpletnie nie znam
Na silverze nie pograsz - musisz kupić subskrypcję Gold lub jechać na zdrapkach na których możesz grać za darmo przez 48 godzin które wygenerujesz sobie w internecie. Nie dają one statusu Gold, ale będziesz mógł grać przez sieć. Najtańsza zdrapka na Gold-a kosztuje 69zł za 3 miesiące grania lub zdrapka przeznaczona tylko na nowo utworzone konta, która daje 3 miesiące grania za około 40zł.
Jeśli chodzi o wersje.
Elite
Cena około 1600zł. Posiada dysk 120GB, wyjście HDMI 1.2, jest w czarnym, matowym kolorze i ma kabel Component/Composite (HD/SD) w zestawie. Raczej kiepski wybór jeśli nie jesteś elo-hc-yzyhyhyhy-player'em.
Premium
Najpopularniejsza wersja jest dosyć tania(1200zł), na allegro można wypatrzyć całkiem atrakcyjne okazje. Nie wszystkie wersje posiadają HDMI, lecz wszystkie mają dysk 20GB. Kolor biały. Jeśli masz wystarczające fundusze - najlepsza opcja.
Arcade/Core
Core nie jest już produkowany, więc w sklepach go nie ma. Na allegro dostaniesz go w śmiesznie niskiej cenie. Ma przewodowy pad w zestawie, brak dysku.
Arcade, to prawdopodobnie najmniej awaryjna wersja, nie ma dysku, za to ma kartę pamięci 256 w zestawie i 5 gier (Boom boom Rocket,
Feeding Frenzy,
Luxor 2,
Pac-Man Championship Edition,
UNO)
Obie wersje w pudełkach mają kabel, którym podłączysz konsole tylko pod SDTV. Przy małych funduszach arcade jest najlepszą opcją, ale musisz liczyć się z kosztami kupna dysku.