Autor Wątek: Problem z dyskiem F: - help!  (Przeczytany 4246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

globiOne

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Problem z dyskiem F: - help!
« dnia: Listopada 01, 2006, 15:13:10 pm »
Witam mam taki problem chcialem sobie pozrzcucac gierki na HD, patrze na dysku e: po wrzuceniu 1 gry zostalo mi niecale 4gb wolnego. A dysk F jest jak by zablokowany tzn. ma 0mb ale jest widoczny jako dysk ale zrzucic nic nie moge!.. Gadalem z kolesiem na ten temat i mowil ze to jest zalezne od tego jak mam przerobionego Xkloca.. czy np. Chipem czy softem.. ja sam dokladnie nei wiem jak mam przerobionego bo byl on kupiony dawno. I pytanie do was moge to jakos zrobic by odblokowac ten dysk F: ?
Odpalając Xboxa stąpam po krainie magii i wyobrazni

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 01, 2006, 16:24:26 pm »
F bedzie jak masz mod-chipa lub TSOP-moda w konsoli. Sprawdz w Xbox Media Center w Info Systemu czy masz mod-chipa. Jak masz, to wszystkie biosy w chipach mają support F. (jeszcze trzeba zrobic format F-ki.)

ps. a jaki masz dysk (w GB) w ixie?

globiOne

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 02, 2006, 12:04:47 pm »
wlasnie nie wiem jaki mam dysk, na e: mam jakies 8gb to  jaki moge miec dysk?
Odpalając Xboxa stąpam po krainie magii i wyobrazni

Shadowek

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 02, 2006, 13:16:01 pm »
Tu Ci pomogą na 100%, a temat byl juz walkowany tysiace razy na tym forum wiec najpierw poczytaj :)
forum.xbox-scene.pl

Mozesz odblokowac dysk przy pomocy autoinstallera lub dasha, ale najpierw trzeba dowiedziec sie podstaw, czyli jakiego masz X'a ( jaka wersja ) i czym przerobiony. Ja kupiłem Crystala 1,6 w MM i probowalem bo myslalem ze 10gb ale niestety dali 8 i nie mialem jak odblokowac  :lol: Nie znam sie na tym "incydencie" xD