Autor Wątek: Konsolowe sklepy internetowe i wysyłkowe  (Przeczytany 23409 razy)

Anonymous

• Gość
Konsolowe sklepy internetowe i wysyłkowe
« dnia: Lutego 21, 2004, 16:20:22 pm »
Yo forumowicze! Mam taką wizję stworzenia bazy danych o obecności dziur w polskich drogach. Wiecie wysyłacie posta gdzie jest dziura, a my w news'ach ostrzegamy Driverów :wink:. A na poważnie to chciałbym znać waszą opinię i znane wam, sprawdzone serwisy internetowe. Zarówno wysyłkowe jak i trudniące się w szprzedaży on-line. Chodzi mi WYŁĄCZNIE o twory polskie. Mam taką wizję...nie chodzi o drogi. Abyśmy stworzyli taką bazę tutaj a następnie zrobili pełną listę z opiniami w innym topicu. Postarajcie się czytać poprzednie wypowiedzi i nie powtarzać tych samych adresów. Oczywiście mile widziane negatywy. I jeszcze jedno. Bardzo proszę o brak prywaty, jeno suche nazwy lub polemikę z opiniami innych. Ze swojej strony:

http://www.suskom.pl - atrakcyjne ceny i ciekawe zestawy!

http://www.allegro.pl - renoma, własne spostrzeżenia i użytkowanie, pozwalają mi stwierdzić, że jest to najlepsze miejsce na tanie kupno, używanych rzeczy. Włącznie oczywiście z akcesoriami i grami konsolowymi. Czasami mogą zdażyć się trefne produkty, ale od tego jest ubezpieczenie i system komentarzy.

http://www.depgamespro - osobiście mam 3 oryginalne gry z tej firmy sygnowane jako używane. Osobiście jednak nie znalazłem ANI JEDNEJ ryski na którejkolwiek :shock:. Gorąco polecam!

http://www.swiat-gier.com - dwukrotnie zamawiałem NTSC-PAL konwerter 2 sierpnia 2003. Do dziś nie mam produktu, a dwukrotnie zostałem oddelegowany automatuycznym e-mailem "ok. przesyłkę wysyłamy jutro."

http://www.ultima.pl - jak na mój gust trochę zbyt wysokie ceny. In plus - nietypowe przedmioty!

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 21, 2004, 17:18:22 pm »
Ok, pozytywnie więc oceniam firmę z mego rodzimego miasta http://www.namax.pl- duzy wybór gier, rzetelny sprzedawca (firma jest własnością jednego gościa), solidność... wszystko jak należy. Gry sygnowane jako używane są w stanie diealnym. Gorąco NIE polecam firmy http://www.starlite.com.pl- koleś, który tam sprzedaje o grach nie wie nic, handluje piratami (w przypadku GBA), jest niezbyt uprzejmy, poza tym cennik w internecie prawie zawsze jest nieaktualny (raz chciałem kupić Boktai, bo zobaczyłem w cenniku, przyjeżdżam do gościa na rowerku (jakieś 10 km :/), a tu zonk). Potem już byłem rozważniejszy i dzwoniłem przed przyjazdem. Prawie nigdy nie miał tego, co oferował na stronie :/ Lipa straszliwa.
Obydwie firmy reklamują się w PE (Starlite już chyba od jakiegoś czasu nie, ale głowy nie dam).[/url]

JoJo

• Towarzysz
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 21, 2004, 17:39:42 pm »
Sora ale powtórze link bo chce dodać coś od siebie :P
Zamawialem tam FFX ,
www.ultima.pl - Profesionalna i miłą obsuga , warto tam kupować platynki ;) Zamawiasz potwierdzasz telefonicznie i już za pare dni przynosi Ci w idealnym stanie kurier  :lol:  (zalezy jaki sposob wybrales przesylki)  :wink:
When dreams become truth... Play Station 3

Anonymous

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 21, 2004, 17:47:14 pm »
Cytat: "JoJo"
Sora ale powtórze link bo chce dodać coś od siebie :P
Zamawialem tam FFX ,
www.ultima.pl - Profesionalna i miłą obsuga , warto tam kupować platynki ;) Zamawiasz potwierdzasz telefonicznie i już za pare dni przynosi Ci w idealnym stanie kurier  :lol:  (zalezy jaki sposob wybrales przesylki)  :wink:

Tak akurat powtarzać ZALECAM :wink:

Piko

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 21, 2004, 19:41:45 pm »
Ja moge polecic www.namax.com.pl - jak dla mnie zdecydowanie nr1 , duzo nowsci, przesylka zawsze na 2 dzien dochodzi , mila (i czająca) obsluga.

www.ultima.pl - baardzo duzy wybor , ale wysokie ceny , chociaz zdazaja sie wyjatki :)

gniady

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 21, 2004, 20:43:24 pm »
Namax niezły tylko chyba nie ten adres ?  :wink:
"Ognia snopu doczekało się to życie,
Łaknace bólu i walki wszędzie.
I płoną daleko ogniska polowe
I ostre są adamantu krawędzie."

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 22, 2004, 00:26:54 am »
panowie gdzie dostanę gry urzywane???

amar

• Towarzysz
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 22, 2004, 05:37:31 am »
Heh, a ja Wam powiem, ze z tymi sklepami jest nieciekawie u nas. Strasznie mnie denerwowalo, gdy reklama w gazecie jest wypasiona, niby masa stuffu i dobre ceny. Jest adresik www. Wchodze sobie i patrze...cos nie tak! Wszystkie (oprocz ultimy, madgames, suskomu i namaxu) nie dosc, ze sa zrobione na odp.... sie, to jeszcze nic z nich nie mozna wywnioskowac. Nawte moglbym sie zaoferowac ktoremus sklepowi i zrobic porzadna strone - mowisz i masz, szukasz czegos, wpisujesz nazwe i znajdujesz to, czego chcesz. A Madgames ma najgorszy interfejs i system naiwgacyjny - blah!
Ja kupowalem jedynie w Ultimie - PSX'a i PS2. Moze i drozej, ale przesylka jest w przeciagu 4 dni, zawsze ktos pod telefonem jest i zna sie na rzeczy (Joseph piajk;) ).
Ok, ide juz spac ;)
[size=9]issonline.pl[/size]
[size=9](__/we loveprogressive!)[/size]

Conker

• Global Moderator
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 22, 2004, 10:22:34 am »
Cytat: "gniady"
Namax niezły tylko chyba nie ten adres ?  :wink:

Juz naprawilem:)

jaik

• Towarzysz
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 22, 2004, 16:35:35 pm »
Ja się zastanawiam skąd niektórzy ludzie biorą te tanie gierki a francuskimi okładkami. To musi być jakiśsklep wysyłkowy albo coś.

Na allegro regularnie Ci sami goście wystawiają nowe gierki z francuskimi okładkami za nie duża kasę w porównaniu do tytułow z angielskimi okł.
Ale skąd oni to biorą...

Przerzuciłem parę francuskich stron wysyłkowych, na niektórych były fajne okazje. Ale sądze że możńa dostać jeszcze taniej...

www.priceminister.com

RE 0 - 22euro
metroid - chyba 14 euro
viewtiful - 39 euro

itp.

B4rb

• Towarzysz
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 22, 2004, 16:44:14 pm »
A wiesz, że istnieje coś takiego, jak kupno od dystrybutora, ewentualnie przemyt/handel kradzionym?:>

Grek

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 23, 2004, 17:20:41 pm »
taaa ultima.pl - narazie nic tam nie kupilem ale wyslalem pare maili z trapiącymi mnie pytaniami na które dostalem po paru godzinach odpowiedz :) a to dobrze o nich swiadczy :)

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 23, 2004, 19:42:18 pm »
Według mnie najprofesjalniejszym (fakt, że nienajtańszym) sklepem jest ultima. Tylko tam mogli mi sprowadzić PocketStation. Żaden inny sklep nie miał możliwości sprzedaży, a w niektórych to nawet nie wiedzieli, że coś takiego istnieje :!:  :!:  :!:  :!:  :!: . No ale to było 5 lat temu... 8)

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 23, 2004, 22:43:46 pm »
Noo - ultima to bez dwóch zdań najprofesjonalniejszy sklep w naszym kraju, ale ceny mają tak wywindowane, że strach kupować... Kumpel ostatnio poradził mi MAD GAMES, bo kupował tam obie cześci ZOE i wszystko było glanc (swoją droga - ja też tam kupię ZOE2, jak przejdę FF X-2 - 189 zł to nie to, co 239 w ultimie... :shock: ). Naprawdę dobrą okazje mozna trafić na Allegro  - polecam w szczególności sprzedawców: Kobragrzegorz, Jacekrudy, Farlon, nuna0, Shemat, Lei-Fei; I nie kupujcie w Świecie Gier -  to szuści i chamy bez kultury (ogólnie rzecz biorąc - bydło!!). Kupowałem tam swojego czasu Virtua Fighter 4. Tak sobie miła pani zapewniala mnie, że cena jest taka, a nie niższa, bo gra jest nowa, palowska, zafoliowana. Pytalem nawet kilkakrotnie ''czy na pewno???'' - odpowiadała: ''TAK!!''. Po kilku dniach przyszła do mnie używana giera, bez folii, instrukcja w ''niepamiętamjakimjezyku'', podełko i ksiażeczka ewidentnie świadczyły o tym, że gra była używana. W cenie nowej!!... To tylle...
GT: Trusio

saunter

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 28, 2004, 15:20:52 pm »
Rzeczywiscie Ultima jest najlepszym sklepem w Polsce. Dzisiaj po 2 dniach od potwierdzenia dostaem mate i juz grywam w DDR! Wszystko ladne, bezpiecznie zapakowane, sprawne. POLECAM !!

mrpiki

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 28, 2004, 23:55:26 pm »
www.allegro.pl- Najwięcej ofert, najwięcej oszustów. Taka smutna prawda, że zamiast GBA SP woreczek kartofli. Mimo wszystko dobrą sprawą są komentarze i tym podobne, dzięki którtym można skumać jaki sprzedawca/kupujący jest w istocie.

Listen you fuckers, you screwheads, here's a man who would not take it anymore.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 29, 2004, 20:07:06 pm »
Uczciwość klienta/sprzedającego - to kwestja szczęścia oraz uważnej analizy. Uważać trza ot co. Mnie jak dotąd nikt (odpukać!!!) nie oszukał.

Anonymous

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 29, 2004, 21:49:31 pm »
Cytat: "mrpiki"
www.allegro.pl- Najwięcej ofert, najwięcej oszustów. Taka smutna prawda, że zamiast GBA SP woreczek kartofli. Mimo wszystko dobrą sprawą są komentarze i tym podobne, dzięki którtym można skumać jaki sprzedawca/kupujący jest w istocie.

Czytajcie uważnie regulamin i patrzcie co robić, żeby odzyskać hajs. No i baczcie na komentarze. Chodzi tu głównie o proporcje. Jeśli ktoś ma 10 pozytywów i jednego negatywa to tak samo jak ktoś ma 100 pozytywów i 10 negatywów. Jeśli są solidnie skomentowane to kontrahent jest "czysty".

mrpiki

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 01, 2004, 07:50:18 am »
A ja mam mały problem na allegro, bo mi facet mówi, że na mejle nie odpisywałem, a ja to pisaaaałem... że ho! No i mam już 2 neg. :( I osiem poz.:)

mrpiki

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 24, 2004, 07:29:58 am »
www.swiatnintedo.pl <- rewolucja, ludzie rowolucja! Najlepszy sklep ze sprzętem i grami N! Superszybko (2 dni!!!) jestem zachwycony, zachwycony. Ultima już nie jest moim ulubionym sklepem. Niechaj ustąpi miejsca mistrzom!

Uncle Mroowa

• Towarzysz
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 24, 2004, 10:34:52 am »
No Allegro to nie jest sklep, a serwis aukcyjny  :roll: Bywają uczciwi (Jak ja - 560 pozytywów i ani jednego negatywa na razie  :D ; No, ale ja handluje głównie książkami - moj nick - Pelczysk) i są oszuści. Dlatego że jest dużo sprzedających, nie można nic powiedzieć ogólnie...

Starlite - Nie polecam tego sklepu! opóźniają przesyłkę, oferta jest uboga, a przy gba handlują piratami :/
Światło gwiazd lśni dla nas, i w tej otchłani
Darzbog zawiesił ziemię, aby była tak
utrzymywana, Oto dusze przodków,
które świecą nam gwiazdami z Iru.

marcin kierkus

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 07, 2006, 19:35:03 pm »
DOBRE SKLEPY:

-SKYNET WROCŁAW http://www.skynet.pl/

kupiłem 2 xboxy, masę akcesoriów i gier zawsze wymiana od ręki gdy coś nie tak. Niskie ceny. Możliwość dogadania się odnośnie ceny. Bardzo przyjemny kontakt.
Prowadzą też pc. Gdy spaliła mi się płyta asusa to wymienili od ręki na wybrany model nawet innej firmy!!!

-GEKON WROCŁAW http://gekon.qs.pl/

kupiłem x360. Gość prowadzący sklep wyczarował mi go gdy nie było nigdzie i sprzedał za 1900zł z paczką a inni w tym czasie kasowali nawet po 2500zł. Miła obsługa, co piątek nowy towar. Można zamawiać towar i ma się pewność że za tydzień będzie.

SKLEPY "ZŁE"

-SYNITOPS WROCŁAW http://www.synitops.pl/

Swego czasu kupiłem dreamcasta i psxa oraz w przeciągu 2lat masę gier i akcesoriów
Co mi się nie podoba. Ironiczne i cyniczne podejście do klienta. Miny i uśmieszki personelu. Sztuczne podbijanie cen(po kilku tel w sprawie x360 cena wzrosła w ciągu 2 dni z 1900 do 3000tyś) Notorycznie brak asortymentu a i o zamówienie czegokolwiek ciężko się doprosić.
Odradzam sklep stanowczo

-STARLITE OPOLE MINKUSA 6 http://www.starlite.com.pl/

Byłem stałym klientem tego sklepu do czasu. Pan prowadzący sklep od pewnego momentu stał się nieuczciwy. Sprzedaje gry w języku francuskim zapewniając o wersji angielskiej. Jako stały klient poprosiłem grzecznie o zwrot gotówki po odesłaniu gry a Pan na to "jak pan to sobie wyobraża, nagrał się pan a teraz nam wciska"
Wyobraźcie sobie że pomogło dopiero straszenie urzędem skarbowym.(pan na lewo ciągnie towar z UE) Pieniądze zwrócił ale szkoda nerwów na takie coś jako że konsole mają być przyjemnością

Takze odradzam.

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 07, 2006, 22:53:55 pm »
nie polecam sklepu www.gameshop.pl, w zeszły czwarek złożyłem zamówienie na podstawkę do PS2 slim i jeszcze jej nie mam!! Na maile nie odpowiadają i wogule nie wiem co się dzieje? Chciałe do nich zadzwonic ale nie podali swojego telefon, tylko mail(na które nie odpowiadają). Nie wiem co mam robić, czy kupować następną podstawkę czy czekać aż jaśniepaństwo raczą odpisać...

Dobry sklep: Ultima, ceny nie są zbyt atrakcyjne ale wszystko jest załatwione profesjonalnie i tak jak trzeba.

van dall

• Towarzysz
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 07, 2006, 23:09:57 pm »
Panowie napiszcie mi jakąś opinie o sklep.psxextreme.pl  :)  Trzymają poziom pisma i warto u nich kupować?

Mają PSP JAP z softem 1,5 więc sie zastanawiam...

Crichton

• Towarzysz
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 15, 2006, 23:19:37 pm »
A czy zamawialiscie gry w gekonie?
Pytam bo jest kilka tytulow w calkiem przystepnej (w porownaniu z innymi sklepami) cenie na X360.
Zamawialem tam jakis czas temu kabelki. Wszystko bylo OK, jedynie opakowanie bylo lekko pogniecione.
W przypadku kabli mi to nie przeszkadza  :) ale gre wolalbym dostac w stanie idealnym.
Jump In and Play B3yond.

barman

• Towarzysz
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 16, 2006, 13:40:15 pm »
Ja polecam Sklep PSX i kontakt z Aju na gadulcu 8)

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 23, 2006, 07:31:46 am »
www.robson.pl

www.madgames.pl

www.ultima.pl

www.arcade.com.pl

www.gameshop.pl

www.swiatnintendo.pl (nie wiem czy dobry adres bo nie zamawialem przez net nigdy tylko przez phone :)

robilem zakupy w kazdym z tych sklepow i z kazdego jestem bardzo zadowolony, nie mam zadnych zastrzezen, moze jakies malutkie ale nic co by wplywalo na jakosc oferowanych uslug tych firm. Polecam kazda z nich. Dodam ze pisze na swoim przykladzie, moze ktos tam mial jakies przygody, ja polecam je z czystym sumieniem. Znam inne adresy ale nie bede ich wypisywal bo nigdy nie robilem tam zakupow i nie wiem jakiej jakosci sa swiadczone przez nich uslui itp.

MARR

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 14, 2006, 12:12:07 pm »
A ja mam takie pytanie jakie sklepy oferują sprzedasz ratalną?? Najlepiej jakieś sprawdzone i w miare tanie.

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 14, 2006, 12:13:15 pm »
http://www.robson.pl/ Oferuje system Ratalny.

MARR

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 14, 2006, 12:17:57 pm »
No ceny bardzo przyzwoite a kupowałeś jusz tam coś?? są wporządku??

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 14, 2006, 12:31:56 pm »
No ceny bardzo przyzwoite a kupowałeś jusz tam coś?? są wporządku??

Jeden z lepszych sklepów w polsce, więc nie masz się czego obawiać.

MARR

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 14, 2006, 12:33:22 pm »
Aha to ekstra. Dzięki Darek

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 14, 2006, 13:43:38 pm »
Sorry za OT, ale Derek skąd jesteś?

[Tarniak: Od tego jest PM]

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 13, 2007, 23:22:45 pm »
nie wiem co się dzieje ale ostatnio gdzie  nie zamówię gier (Ultima , MM) dobroiebliwi sprzedawcy dostarczją przesyłke po ku*wa 2 , 3 tyg  :!: ;/
Co jest grane ?!!!
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 13, 2007, 23:31:46 pm »
To znak że musisz rzucić konsole i zacząć grać w piłkę nożną na poważnie!

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 13, 2007, 23:34:49 pm »
Zdziwisz się... POCZTA STRAJKUJE  :mrgreen:

Ja od jakichś dwóch miechów, wszystko zamawiam/wysyłam kurierem (polecam UPS).

----------
Co sądzicie o http://www.robson.pl ?

NHS

• Towarzysz
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 13, 2007, 23:39:18 pm »
Już przecież nie strajkują. Priorytetem zamawiałem w tamtym tygodniu w Ultimie i miałem po 3 dniach, ale normalnie to kurierem wiekszość rzeczy zamawiam i jest po potwierdzeniu wysyłki zawsze na drugi dzień.

playing girl

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 13, 2007, 23:40:23 pm »
Cytat: "Iras"

Co sądzicie o http://www.robson.pl ?

Kiedyś mi wysłali FFX2 zamiast FFX, ale jakichś większych przygód w stylu  używka zamiast nówki nie miałam. Chociaż IMO lepiej kupić gdzie indziej, Robson ma raczej kiepską opinię.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 13, 2007, 23:47:31 pm »
No właśnie tak słyszałem. Tylko że jako jedyni mają NBA 2k7. Nie wiem czy brać od nich, czy czekać aż pojawi się w Ultimie (sami nie wiedzą kiedy to będzie).  :roll:

Nice Girl

• Towarzysz
« Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 14, 2007, 13:32:37 pm »
Ja osobiscie popełniłam największy blad w moim zyciu qpujac X360 w Swiecie Gier :/ ... Jest to najgorszy sklep wysylkowy z jakim mialam stycznosc!! A ci "ludzie" to po prostu pomylka... 2 raz juz moj X w przeciagu roku jest w naprawie i trzymaja go juz 2,5 miesiaca! A co do sklepow, ktore moge polecic to Ultima, Mad Games i Robson ;] Jak do tej pory - zadnych problemow!