Autor Wątek: Ghost Recon Advanced Warfighter 2  (Przeczytany 11301 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nakimushi

• Gość
Ghost Recon Advanced Warfighter 2
« dnia: Listopada 21, 2006, 21:17:09 pm »
detale które podano w Gameinformer wyglądają obiecująco - ja mam nadzieję tylko że miasta nie będą takie martwe i puste ;)

Taken from magazine GameInformer, a forumer over at N-Europe has put up a lot of the information from within the pages of said magazine about Ghost Recon: Advanced Warfighter 2. From what is posted, it seems that it will be bigger and better than the original, and the new effects will look excellent.

The game is being developed by Red Storm and Ubisoft Paris, and has been in development since the original GR:AW hit the shelves. The new graphical updates (listed below) suggest that it will easily out-do the original GR:AW, which in itself was a great looking game.

* Dynamic Weather Conditions: Taking place in sandstorms to howling rain, with subtle details such as after a rain storm the mission area glistens with moisture and features standing pools of water on the streets. As well as wind and weather simulation.
* Object Translucency: Which allows players to see through surfaces like leaves and fabrics under the right lighting circumstances.
* God Rays: Also a technique that simulates the way light goes around a surface that blocks light. God Rays allow the player to see the limits of light, creating the hard edges rays of light often seen pouring through cathedral windows.
* Smoke Effects Techinques called Depth Sprite in which smoke particles move over and around objects like an actual gas, elminating the hardlines you see between clouds and surfaces you see in most games. The smoke also reacts to light and wind.
* Improved particle effects that send debris flying in explosions and chips exploding off walls when struck by a bullet.
* GR:AW 2 deals with the escalating turmoil just south of the US border.
* It all takes place over 72 hours
* It will have way more varied locations including fighting through the mountains, forests, etc.
* Whats more the combat will be on both sides of the border, Mexico and the US appearently.
* the first section of Graw2 will take place around the Mexican City of Juarez, 2nd in a war torn urban Center, the final tasks players with repelling a full fledged invasion of US soil for control over El Paso Texas.
* In another demo the a smoke cloud was forced away from a sudden explosion, and the light from the fire reflected off the particles in the cloud in real time.

olfeusz

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 21, 2006, 22:13:56 pm »
Ja się jednak boję, że może to być wpadka. Czy aby nie za szybko Ubisoft chce wydać drugą cześć. Przecież 1 jest ciągle bardzo popularna. Gra odniosła olbrzymi sukces i boję się, że za szybko chcą znów podbić rynek. Lista zmian ciekawa, ale mam nadzieję, że nie spartolą czegoś co jest świetne. Z drugiej strony jednak wszystkie GR były świetne.

Zeratul

• Człowiek dobrej roboty
  • H3&KZ2 United&Win
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 25, 2006, 03:58:23 am »
chyba na wiele for te linki poszly, bo w zwiazku z duza iloscia wejsc juz nie dzialaja... a pomyslec, ze dalem je tylko na forum psx extreme... poza tym nie byly wybitnej jakosci...

edit...
tak beda dzialac

skany pochodza z najnowszego GameInformera... giera niezle sie zapowiada... chociaz mnie nie kreci ten tytul... grafika jeszcze lepsza niz w GRAW (to chyba oczywiste)... no nic zapowiada sie ciekawie...

pelny artykul z GI

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 25, 2006, 06:03:02 am »
No co do grafiki to powiedzialbym raczej ze wogole sie wrecz nie zmienila. Tez mialem okazje dzisiaj poczytac ten numer GI.

Supersonic

• Gość

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 11, 2007, 15:59:30 pm »
na gametrailers jest masa filmów z gry w HD

olfeusz

• Towarzysz
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 12, 2007, 16:27:17 pm »
Chyba 3 czy 4 więc nie taka masa. Jak dla mnie gra prezentuje się bardzo ciekawie i mam nadzieję, że będzie równie dobra co pierwsza część. Widać, że rozgrywka się trochę zmieni. Na jednym filmiku widać jak bardzo rozległa jest mapa co da nam możliwości pracy w zespole. Drużyna będzie mogła iść z jednej strony, a my sami uderzymy z drugiej.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 30, 2007, 16:35:42 pm »
http://www.gametrailers.com/player.php?id=16580&type=mov&pl=game

Developer Diary #1

to co Ubi zrobilo z oswietleniem i pogoda daje nadzieje na przyszlosc ;)
swietnie to wygláda - szkoda ze cala reszta jest tylko lekko poprawiona

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 31, 2007, 14:49:53 pm »
Demko na marketplace  juz jest :mrgreen:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 31, 2007, 15:15:50 pm »
Cytat: "nakimushi"

to co Ubi zrobilo z oswietleniem i pogoda daje nadzieje na przyszlosc Wink

Fajna jest ta technika depth sprite. Jest ona (lub podobna) też w Gearsach i CoD, ale w GRAW1 jej nie było i trochę brzydko wyglądały przez to dym i kurz.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 31, 2007, 15:59:04 pm »
Cytat: "lupinator"
Demko na marketplace juz jest

nieeeeeeeeeeeeeeeeeee :evil:
ja dopiero za miesiac bede mial tv i konsole :cry:

Cytat: "xelloss"
Fajna jest ta technika depth sprite

ja tam sie ciesze ze jest Ambient Occlussion - sam uzywam tego w Mayce i wiem jakie to jest wypasione do oswietlania (a oni maja to w czasie rzeczywistym;) + mase innych efektów/

swietnie tez slonce sie przebija przez chmury

zeby tak jeszcze dodali cywili troche i jakies zwierzeta to byloby jak w filmie  :wink:

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 31, 2007, 21:26:36 pm »
Jak tam wrażenia z demka GRAW2? Opisywac ludzie! :D

3DS Friend Code: 3926-8253-1279
http://backloggery.com/marcinczpl

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 01, 2007, 15:06:33 pm »

olfeusz

• Towarzysz
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 01, 2007, 18:14:41 pm »
Jeszcze wczoraj przed północą miałem demo na dysku. Na początku standard. Nawet menu nie zmienione, ale to dobrze, bo poprzednie było przejrzyste. Początek misji i już mi się podoba. Jadę dżipem i widzę obraz z oczu bohater, chwila jazdy, wysiadam z pojazdu i pozostaję sam w osamotnionych górach. No nic. Mapa to samo, ale fenomenalnie zmieniono tego robocika, którym obserwujemy teren. Teraz widzimy wszystko z góry w obrazie 3D! Może podlecieć w dowolne miejsce i obracać kamerą jak chcemy. Świetnie to wygląda. Po chwili zabawy ruszam przed siebie. Menu wyboru broni zostało zmienione, jeśli grał ktoś w RS: Vegas nie będzie miał problemów, gdyż jest identyczne. Ogólnie sama rozgrywka wiele się nie zmieniła. Grafika została poprawiona, ale jakiegoś wielkiego skoku nie widać. Za to światło. Hmm... miodzio. Tego nie da się opisać, to trzeba zobaczyć. Wybuchy wyglądają całkiem nieźle, a zwłaszcza ostrzał z moździerzy! I tu wpadło mi w oko jedno niedociągnięcie. Pocisk trafił w dźwig, ale ani on, ani podłoże nie uległo zmianie :/ Za to kiedy trafiony została samochód ujrzałem fantastyczny wybuch. Zamiast naszego transportera z GRAW będziemy mieli samochodzik, którym sterujemy sami przy pomocy gałki. Wówczas mamy obraz z przodu pojazdu, ale mam nadzieję, że w fulu ujrzymy samochód, który nie raz ratował mi życie. To tyle bo dalej nie grałem bo chciało mi się spać. Ogólnie gra zapowiada się świetnie. Czy będzie lepsza od poprzedniczki? Nie wiem, ale mam nadzieję, że nie będzie gorsza.

Edyta mówi, że filmiki do których linki dał lupinator są z misji z dema.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 08, 2007, 18:03:01 pm »
A mi się demo nie podoba. Sterowanie dziwne tak samo jak celowanie, grafika ladna owszem ale jakos specjalnie sie nie wyroznia. Nawet nie przechodzilem do konca. Moze to przez to ze zupelnie nie chce mi sie grac teraz. No coz sprobuje jutro :)

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 08, 2007, 21:54:49 pm »
Cytat: "lupinator"
A mi się demo nie podoba. Sterowanie dziwne tak samo jak celowanie, grafika ladna owszem ale jakos specjalnie sie nie wyroznia. Nawet nie przechodzilem do konca. Moze to przez to ze zupelnie nie chce mi sie grac teraz. No coz sprobuje jutro :)

Mam podobne zdanie. Jakoś takie to odpychające bardziej, niż zachęcające (grałem wczoraj o 24:00 może dlatego? :lol: ). Zdecydowanie demo GRAW 1 bardziej mi się podobało. Może za krótko jeszcze grałem w to demko, ale chyba już je sobie odpuszczę, nie wspominając nawet o zakupie pełnej wersji.

chudini

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 10, 2007, 12:49:53 pm »
ja nie mam zastrzezen ani do pierwszego dema ani do drugiego bardzo mi sie podobały i chyba nabede pierwszego GRAWa, ale to dopiero pozniej bo teraz czekam na VP :)

Youn

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 10, 2007, 16:27:38 pm »
Ile przechodzi się demko GRAW 2, warto ściągnąć?

chudini

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 10, 2007, 17:58:48 pm »
bardzo szybko i w dodatku go nie konczysz w pełni :) wiec wybor zalezy od ciebie jak cie meczy ciekawosc to warto a jak masz co innego do roboty to nic nie stracisz

Razor1990

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 22, 2007, 15:12:09 pm »
Warto, a po za tym:
Cytat: "Zeratul"
skany pochodza z najnowszego GameInformera... giera niezle sie zapowiada... chociaz mnie nie kreci ten tytul... grafika jeszcze lepsza niz w GRAW (to chyba oczywiste)... no nic zapowiada sie ciekawie...

pelny artykul z GI

Butcher zeskanuj mi nowego PSX E  8)

Demo SP dostępne jest na Marketplace od jakiegoś czasu natomiast co do MP...

GRAW 2 multi
Napisał: wrog
19.02.2007.
Od jakiegoś czasu na Xbox Live Marketplace znajduje się demo trybu dla pojedynczego gracza Ghost Recon Advanced Warfighter 2. Bardzo prawdopodobne jest to, że już w przyszłym tygodniu pojawi się również wersja demonstracyjna multiplayer. Byłoby bardzo miło ze strony Ubisoft, gdyby dało nam możliwość sprawdzenia nowości w rozgrywce online. Na razie trzeba jednak jeszcze poczekać na oficjalne potwierdzenie tych doniesień.

A co jest nowego w GRAW2? Rozbudowany CrossCom w wersji 2.0 który umożliwia rozwinięcie widoku z kamer naszych ludzi na duży ekran, przejście z Multicam'a na ACU, "Inteligentna pogoda", oraz walka na otwartych przestrzeniach.

Premiera już 8 marca :klaszcze:  przy okazji której warto wspomnieć iż...
Na oficjalnym forum GRAW2 poszła fama iż osoby kupujące pre-order otrzymają exclusive w postaci karabinu FAMAS w grze. Wszystko rozpoczęło się od tego zdjęcia pochodzącego ze szwedzkiej strony sklepu.

Ja już zamówiłem swój egzemplarz :hurra:

Razor1990

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 23, 2007, 16:31:10 pm »
Napisał: Sokoov    
22.02.2007.
Krążące plotki o multiplayerowym demie Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 zostały już oficjalnie potwierdzone przez Ubisoft. Wydawca ogłosił dzisiaj, że z dniem 26 lutego (poniedziałek) na Xbox Live Marketplace ukaże się sieciowa wersja demonstracyjna GRAW 2. W dalszej części tekstu możecie zobaczyć zdjęcia ukazujące mapę, na której dojdzie do zmagań pomiędzy graczami. Wygląda naprawdę zachęcająco. Plik powinien pojawić się w większości regionów Xbox Live.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 27, 2007, 17:07:19 pm »
Ktoś ściągnał demko MP? Jak się gra?

Mam nadizeje, zę GRAW 2 będize równie dobry jak 1 :D

Razor1990

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 27, 2007, 17:22:54 pm »
Ja, o wiele szybciej i dynamicznej przebiegają akcje w dwójce. Polecam samemu sprawdzić

raulos

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 27, 2007, 18:54:07 pm »
nie gralem w 1 ale podobno jest prawie taki sam, jak napisal razor szybciej goscie biegaja, lepsza grafa, i mozna leczyc teammateow

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 27, 2007, 18:58:55 pm »
Cytat: "raulos"
i mozna leczyc teammateow

W jedynce też jest taka możliwość :D

raulos

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 27, 2007, 20:10:55 pm »
ale nie w multi

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 07, 2007, 21:14:38 pm »

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 07, 2007, 22:02:51 pm »
Po jedynce to mój Must Have :D I rozwijany na cały ekran Cross com super :D!

Supersonic

• Gość

AZAKIEL

• Towarzysz
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 10, 2007, 18:18:21 pm »
mam fulla od paru dni, gra jak narazie wymiata, w szczególnosci efekty atmosferyczne i oświetlenie  :twisted:  :twisted:

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 10, 2007, 22:44:59 pm »
Cytat: "AZAKIEL"
mam fulla od paru dni, gra jak narazie wymiata, w szczególnosci efekty atmosferyczne i oświetlenie Twisted Evil

Gdzie to można kupić? W jakimś netowym sklepie czy coś?

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 10, 2007, 22:54:51 pm »
Cytat: "Master_666"
mam fulla od paru dni, gra jak narazie wymiata, w szczególnosci efekty atmosferyczne i oświetlenie Twisted Evil

Gdzie to można kupić? W jakimś netowym sklepie czy coś?

W zasadzie każdy sklep już ją sprzedaje. Czy to Ultima czy PSXE.  :idea:

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 10, 2007, 22:55:46 pm »
To już wiem jaka grę kupić :D Szkoda, zę w multi nie będę grał =p

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 10, 2007, 23:00:45 pm »
mam fulla od paru dni, gra jak narazie wymiata, w szczególnosci efekty atmosferyczne i oświetlenie Twisted Evil Twisted Evil

Jakbyś ocenił poziom trudności w stosunku do jedynki (jeśli grałeś w nią na 360)?

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 11, 2007, 00:04:11 am »
W tej chwili przechodzę GRAW 1 na tym najwyższym poziomie trudności. Rewelka chociaż czasami mam ochotę rozwalić pada o ścianę... Sam jestem z kolei ciekaw o długość drugiej części. O usprawnienia graficzne się nie martwię - demko mnie całkowicie zadowoliło.

AZAKIEL

• Towarzysz
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 11, 2007, 00:08:29 am »
Cytat: "xelloss"
mam fulla od paru dni, gra jak narazie wymiata, w szczególnosci efekty atmosferyczne i oświetlenie Twisted Evil Twisted Evil

Jakbyś ocenił poziom trudności w stosunku do jedynki (jeśli grałeś w nią na 360)?

niestety jedynki nie miałem na 360tce

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 11, 2007, 00:35:10 am »
W tej chwili przechodzę GRAW 1 na tym najwyższym poziomie trudności. Rewelka chociaż czasami mam ochotę rozwalić pada o ścianę... Sam jestem z kolei ciekaw o długość drugiej części. O usprawnienia graficzne się nie martwię - demko mnie całkowicie zadowoliło.

Sam miałem zacząć poziom hard w GRAW1 ale całkowicie wciągnęła mnie trylogia Marathon od bungie - genialna seria! Ale na pewno wróce do jedynki po te achievementy :wink:

Jeśli chodzi o dwójkę, to z tego co widzę większość osób jest bardzo zadowolona, ale część zrzędzi na to, że jest sporo łatwiejsza.

{EDIT by siudym}
Marathon trylogia jest dostepna darmowo na Dreamcasta:
http://www.racketboy.com/retro/2006/02/play-marathon-trilogy-on-your.html

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 11, 2007, 12:43:41 pm »
Poziom hard w GRAW 1 jest banalnie prosty =p Najlepssze jest to, zę nie tylko przeciwnicy lepiej strzelaja ale i Twoja kompania braci :lol: Jedyny trudny moment jaki miałem to tam gdzie się jest z sama snajperką =p