Nie rozumiem Twojej ekscytacji tą grą na podstawie tego co aktualnie pokazują.
Bo na razie wszystko w tej grze mi odpowiada. Również pod kątem designu.
Jakieś benczmarki z żabą (krajendżajn) i orłem (sasasyn w ameryce)
Niech sobie będą. Dopóki jaszczurka w trawie czy żaba na deszczu nie będą ważniejsze od fabuły, wszystko będzie w porządku. Takimi trailerami chcą pokazać, że te 'puste' tereny żyją własnym życiem i coś się w nich dzieje. Lokacje będą jednym z ważniejszych elementów tej odsłony, bo będziemy mogli je swobodnie eksplorować, dlatego się nie dziwię, że przykładają się do szczegółów i je promują.
jaskinia z przeciskaniem się przez wąskie przejście
Znany zabieg i fakt, że już chyba na maksa wykorzystywany. Tutaj bym się odniósł do słów Tabaty, że jaskinie mają wywoływać niepokój, dlatego takie przeciskanie się przez szczeliny wgłąb jaskini, bez możliwości szybkiej ucieczki oraz na koniec spotkanie w ciemnościach Big Goblina mają wpływać na taki a nie inny odbiór tych lokacji.
jeszcze drajklap którego w demie nie ma i łaskawie czokobosy?
Drajklap na szczęście tylko po normalnych drogach, więc jak ktoś sobie będzie chciał pojechać z jednego miasta do drugiego - proszę bardzo. Chcemy podziwiać tereny, taksówka z A do B (bynajmniej nie blog Mikesa) i siemano. Wbijamy na pole - Chocobo i jazda. Jeżeli dojdzie jakiś pojazd powietrzny, to na pewno furka pójdzie w odstawkę. Może dadzą pikapa z FFVII jako dodatkowe auto.
Toć to wygląda jak kurze wielkanocne
No na pewno inaczej niż jesteśmy do tego przyzwyczajeni
Natomiast dla mnie nowe, nie znaczy od razu gorsze. Poza tym to na razie czarne Chocobo, może żółte i inne będą bardziej zbliżone to tego co już znamy.
I tak to wszystko zginie jeżeli dadzą dupy z fabułą, a to jest jak na razie największa i najważniejsza niewiadoma.