Autor Wątek: Saga Half Life  (Przeczytany 3514 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mikes

• Łajka
  • Reputacja: 0
  • Ej.
Saga Half Life
« dnia: Grudnia 22, 2006, 14:19:17 pm »
taaak.. ten topic musi tu być :D CO myślicie o IMO jednej z najlepszych sag na PC i najlepszej strzelance na PC? Właśnie przechodzę drugi raz dwójkę, ta gra jest genialna, klimat grafa fizyka mniam!
 Jak ktoś byłby chetny bardzo chętnie zagram Deathmatcha :twisted:

btw. a kolesia który wykradł kod był za*ebał! Czemu? Pooglądajcie filmiki na Utube jak wyglądał HL2 przed kradzieżą kodu. Zdecydowanie wiecej zabawy z fizyką, więcej przeciwników, więcej broni itp. szkoda że tak dużo usunięto

snake2000

• Towarzysz
Saga Half Life
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 22, 2006, 16:07:30 pm »
Genialna gra nie ma co.

Z dodatków do jedynki dużo bardziej podoba mi się Opposing Force, Blue Shift jest imo lekko nudnawy i trochę za krótki.

Jesli o dwójkę chodzi to mógłbym wypisywać ochy i achy godzinami, jak dla mnie to najlepsza strzelanina ze wszystkich jakie kiedykolwiek powstały, a klimatem, lokacjami(!), i piękną(prawie że fotorealistyczną)oprawą zjada na śniadanie wszystkie FarCry'ie, Doom'y, Riddicki i inne(nie mówie że one są słabiakami bo to też świetne tytuły ale jednak HL2 jest dla mnie numerem jeden).

Episode One też jest super ale niestety cholernie krótki i na dłuższą metę nie wprowadza nic nowego oprócz lokacji, bo przeciwnicy itp zostali tacy sami.

Teraz czekam na Episode Two, a z tego co pokazują filmiki z Gameplay'u zapowiada się niezła masakra  :P .

Jeszcze odnośnie HL2, to ja także bardzo lubię przechodząc wszystko powoli zwiedzać(szczególnie te wszystkie miejscówki podczas przeprawy samochodem) i najlepsze jest to że za każdym razem można znaleść coś nowego, nawet jeśli to malusieńka pierdółka ale jednak.

Fizyka to też kupa zabawy, pamiętam jak kiedyś siedziałem chyba ze 15 minut na placu zabaw albo wkurzałem strażników i mieszkańców city 17 rzucając w nich butelkami, śmieciami i innymi rzeczami  :)

I mógłbym jeszcze pisać, pisać i pisać, seria HL rządzi, a dwójka szczególnie  :D

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Saga Half Life
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 22, 2006, 16:55:03 pm »
Episode One też jest super ale niestety cholernie krótki i na dłuższą metę nie wprowadza nic nowego oprócz lokacji, bo przeciwnicy itp zostali tacy sami.

Właśnie zamówiłem, nowa bron jest tylko jedna, została przez niedbalstwo valve którzy nie usuneli jej plików z gry ;P i dostepna jest z cheatów. Jest to granat który wytwarza czarną dziurę która wsysa wszystko w nicość a potem wybucha, widziałem filmik na Utube, wygląda to kozacko :mrgreen:

Ciekawe czy w EP bedzie jakas nowa bron, mam nadzieje. No i ciekawi mnie widoczny na trailerze zgniatający sie most, jak takich efektów będzie więcej to będzie syyto :mrgreen:

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Saga Half Life
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 22, 2006, 17:02:29 pm »
Widzę w sigu że ostro pykasz w HL2 ;)))))))) 1 hour ...Hehe Mikes daaajesz :D.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Saga Half Life
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 22, 2006, 18:29:33 pm »
Cytat: "Vitryna"
Widzę w sigu że ostro pykasz w HL2 Wink))))))) 1 hour ...Hehe Mikes daaajesz Very Happy.

Na razie nie gram tylko bawię się na głownym placu w d1_trainstation_02, wiesz armia antlionów vs. armia combinatu i te sprawy ;P
Pozatym nie zawsze włączam Xifre'a jak gram  :wink:

MR. Itach

• Pionier
  • *
Odp: Saga Half Life
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 19, 2008, 11:36:56 am »
heh. A ja niedawno postanowiłem przejśc wszystkie części. skończyłem jakieś 3 dni temu  :D
Wie ktos moze cos o half life 2 episode 3 albo half life 3?(na youtube mozna zobaczyć screeny pokazujące half life 3)

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
Odp: Saga Half Life
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 27, 2008, 17:16:37 pm »
- Beta HL2 :) Akurat zawiera beta poczatek z finalnej wersji - ale bida :)