"No to pokaż mi może które z HD TV obsługuje VGA bo ja spotkałem VGA w niewielu TVkach, a jak już było to w modelach o bardzo wysokich cenach."
Choćby Sony Bravia
Zresztą co to za idiotyzm - co HDMI 1080p to jest w tanich HDTV?
HDTV 1080p są bardzo drogie a jak obsługiują wejście 1080p to są to ostatnie topowe [b.drogie] modele.
Nieważne czy mają wejście HDMI 1080p / VGA 1080p / oba to tanie nie będą.
Jasne że VGA 1080p w TV jest nowością i jest w niewielu ale z HDMI 1080p jest tak samo - MAŁO ich i drogo.
[sarkazm]Zresztą pewno wiele 1080p przez HDMI spotkałeś co?[/sarkazm]
Jak chcesz sobie poszukać modeli:
www.google.comhdtv vga input
"Przecież oczywistym jest że X360 potrafi jedynie przeskalować rozdziałke z 720p na 1080p."
Bzdura. Potrafi wyświetlić 1080p przez VGA i komponent. Może chcesz wmówić ludziom że dashboard /gry z XNA studio są skalowane z 720?
Nie ma jeszcze pełno budżetowych gier w 1080p , ale to kwestia czasu , takich gier nie robi się w 2 tygodnie...
"Jedyna gra która ponoć śmiga w 1080p na Xa to ubogi graficznie Blue Dragon, który w dodatku jest na 3 DVD. To świadczy o tym że X360 nie jest gotowy do odpalania gier w prawdziwym Full HD. Nie pozwala na to nośnik (gry w 1080p zajmują mase miejsca), nie ma też wyjścia HDMI."
Blue Dragon jest w 720p.
Reszta to znowu jakieś bzdury.
To nie nośnik ogranicza rozdzielczość tylko wydajność układu graficznego.
1080p to 2 razy więcej pixeli do przetworzenia przez GPU niż 720p dlatego albo mniej detali/słabsze tekstury albo niższa rozdzielczość.
Brak HDMI to nie problem , ponownie: 1080p jest obsługiwane przez VGA / komponent.
[A propo nośnika Quake 1 jestem w stanie odpalić w niebotycznych rozdzielczościach - czy to że uruchamiam go w 2500x1900 zwiększa jego rozmiar na dysku?
Czy jak na PC odpalę Rainbow Six Vegas w 2500x1900 to się on magicznie rozrośnie? PS. zajmuje 4GB może dlatego,
że nie ma wyjechanych w kosmos filmów CGI które zajmowały by większość dysku hmm? (tak jak w Blue Dragon - co krok to film...)]
----------
Edit
Tu masz listę 'co i jak' X360 obsługuje
VGA:
HD DVD - 1080p resolution and all others
DVD - Upscaled as high as 1080p resolution and all others
Games - 720p games upscaled to 1080p, also supports native-1080p games in the future
Component:
HD DVD - 1080i resolution maximum, limited by AACS
DVD - Upscaled to 480p maximum, limited by CSS
Games - 720p games upscaled to 1080p, also supports native-1080p games in the future