Autor Wątek: Po dluzszym czasie...  (Przeczytany 4166 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Emsi Pat

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Po dluzszym czasie...
« dnia: Stycznia 21, 2007, 17:09:46 pm »
Wszystkich witam, wlasnie sie tu pierwszy raz zarejestrowalem :) Wiec na poczatku chcialem od razu przeprosic za troche infantylny charakter mojego postu ale to jednak dla mnie wazne. Otoz jeszcze kilka lat temu uwielbialem grac, glownie na PC i tez Nintendo 64, SNES itd. Glownie w przygodowki (Jack Orlando...) jak i tez sportowe gry. Potem nastapil troche trudniejszy okres w zyciu (przeprowadzka itd.) i zupelnie stracilem kontakt z grami. Teraz chcialbym sobie znowu kupic by moc sobie troche pograc, bo mi jednak to brakuje. Dlatego mam kilka pytan do was

1.) Do gier lepiej nadaje sie w dzisiejszych czasach konsola czy pc ? (biorac tez pod uwage finansowy aspekt)

2.) Czy oplaca sie poczekac na PS3 czy lepiej juz kupic teraz X-Box, jak bedzie z cena w przypadku PS3 i ile kosztuje obecnie X-Box?

3.) Czy warto kupic jakas konsole np. w Niemczech, czy tam taniej

4.) Jezeli ktos lubie gry sportowe i przygodowki (np. cos w stylu shenmue czy jak to sie pisze), to co dla niego bedzie najlepsza opcja?

Jeszcze raz sorrki za troche infantylne pytania, ale sesja jest itd. i po prostu full czasu by mi zajelo by na te wszystkie tematy poczytac i sie wglebic... dzieki za pomoc

Terrago

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Po dluzszym czasie...
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 21, 2007, 17:15:53 pm »
1. Forum o konsolach wiec nie spodziewaj sie odpowiedzi ze PC ---> Jasne ze KONSOLA! :)
2. Nie oplaca sie czekac, ja juz swoja PS3 kupilem :D
3. Nie wiadomo jaka bedzie ostateczna cena PS3 w polsce...wiec trudno okreslic
4. Tu ci nie poradze, PS3 ma jak narazie dosc uboga oferte ze wzgledu na mlody wiek. Musisz sam sie rozeznac ktore gry ci bardziej pasowaly z PS2 czy Xboxa.      ps. mi bardziej z PS2 :)

Witaj ponownie zagubiona duszo 8)

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
Po dluzszym czasie...
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 21, 2007, 17:34:22 pm »
1. W dzisiejszych czasach, inwestowanie w PC tylko dla gier jest co najmniej nierozsądne. Twórcy porzucają PieCe i skupiają na konsolach. Konsolę kupujesz raz na kilka dobrych lat, i nie musisz się martwić o uciążliwe upgrage'y sprzętu, ani o to, że gra będzie Ci "skakać" :lol: Poza tym, granie na konsoli sprawia większą radochę, niż garbienie się nad monitorem.
2. Pisząc X-box masz pewnie na myśli 360-tkę. Ja bym się nie spieszył na Twoim miejscu. Lepiej poczekać spokojnie, na to co pokaże PS3 w najbliższych miesiącach, jakie zapowiedzi będą na nią, i dopiero później zdecydować. X360 kosztuje coś 1200 zł za wersję Core (bez HDD, więc trzeba liczyć się z kupnem karty pamięci ok. 130 zł) i 1500 zł za Premium. PS3 pewnie na starcie będzie stało za ok.2000zł za wersję 20GB, i 2500 zł za wersję 60 GB. Ale lepiej poczekać, dozbierać funduszy i kupić konsolę, na której są bardziej interesujące Cię gry, a nie rzucać się na Xbox'a tylko dlatego, że jest tańszy (choć gry też ma w porządku, ale nie uświadczysz na nim takich perełek jak MGS,DMC,FinalFantasy,Tekken i wielu innych - ale, co kto lubi). Jeżeli chcesz grać, ja bym Ci proponował zakup PS2 w tym momencie, na którym jest multum świetnych tytułów, a z zakupem next-gena wstrzymałbym się przynajmniej do przyszłego roku - ceny spadną, sytuacja się wyklaruje (taki jest też mój plan :wink: ).
3.
Cytat: "Terrago"
3. Nie wiadomo jaka bedzie ostateczna cena PS3 w polsce...wiec trudno okreslic

4. Sportowych, i przygodowych, ma pełno PS2 ze starszych konsol. Yakuza ma opinię duchowego spadkobiercy po Shenmue, ale to nie moja opinia, bo nie miałem z żadną z tych gier kontaktu.
PSN ID: WojtqGO

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
Po dluzszym czasie...
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 21, 2007, 17:56:39 pm »
Jak przygodówki to mimo wszystko polecam PS3 - Xbox 360 to w większości strzelaniny. Chociaż z zakupem bym się wstrzymał przynajmniej do gwiazdki. W między czasie można wyrwać PS2 i zaliczyć zaległości - dobrych gier na tą konsolę jest MASA.

Gomez

• Przodownik pracy
  • Reputacja: 1
Po dluzszym czasie...
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 21, 2007, 18:14:49 pm »
1.To zależy od tego jak cząsto będziesz kupował gry;>
Jeśli raz na miesiąc nową gre na konsole za ok.200zł to bardziej opłaca sie PC:)Chyba ,że bedziesz kupował starsze tytuły lub używane i raz na jakiś czas nową gre to wybierz konsole.
2.To zależy co wolisz jakie gry itp;)
3.Za granicą można czasem trafić na fajną promocje.
4.Na PC jest dużo przygodówek;)

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
Po dluzszym czasie...
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 21, 2007, 21:11:06 pm »
1. Jeżeli zależy Ci głównie na nowych, powalających graficznie grach - to lepszym zakupem jest konsola. Przy PC musiałbyś wymieniać poszczególne parametry co kilka miesięcy by nadrobić za technologią.
Z drugiej strony to zależy również, w co chcesz grać. Bo na konsolach to raczej nie uświadczysz żadnych klasycznych przygodówek (point & click), a i różnego rodzaju RPGi i FPP to głównie domena komputerów (choć X360 powoli próbuje to zmienić).
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.