Autor Wątek: ''Wii to kupa g***''  (Przeczytany 14435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pako

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
''Wii to kupa g***''
« dnia: Marca 08, 2007, 13:37:06 pm »
'Wii to kupa g***' powiedział pracujący w Maxisie Chris Hecker podczas panelu na Game Developers Conference. „Wiecie jak Nintendo produkuje tą konsolę? Bierze dwa Gamecube'y i łączy je taśmą klejącą” – dodał rozwścieczony mówca.

Dalej nie było lepiej. Hecker jest zawiedziony procesorem głównym konsoli, który nie jest w stanie policzyć skomplikowanego algorytmu sztucznej inteligencji. Poza tym niepocieszony pracownik Maxi wściekł się na Nintendo za traktowanie gier jedynie jako zabawek, a nie sztuki.

Na oficjalnych stronach PlayStation 3 i Xboxa 360 Hecker znalazł dużo odwołań do gier jako sztuki, a na stronie Wii ani jednego. Poza tym przedstawiciele dwóch pierwszych mówią o grach jako sztuce, natomiast Nintendo powtarza tylko, że gry to zabawa. Na koniec dał Nintendo radę: „nie róbcie konsoli, która ssie”.

Jest to pierwszy tak zdecydowany i kategoryczny głos krytyki odnośnie Nintendo Wii. Wcześniej developerzy chwalili je za łatwość w programowaniu i przystępność narzędzi. Czy to oznacza, że Maxi zaprzestanie pracować nad tytułami na Wii? Czas pokaże.

Źródło: portal Valhalla.pl
Link do newsa:
http://www.valhalla.pl/news3089-Ognista-krytyka-Wii.html
Pamiętajcie, na GameOnly są zawsze równi i równiejsi... no nie Lewik?

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 08, 2007, 13:39:19 pm »
O YEAH!  :D  Wreszcie ktoś odważył się to głośno powiedzieć  :mrgreen:

A poważnie, gościu chyba sporo wypił  :lol:

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 08, 2007, 13:49:10 pm »
nie zdziwilbym sie gdyby Chris mial jakis znajomkow w Microsofcie czy Sony .

Odnosnie wypowiedzi to jest tyle warta co lepperowskie obietnice .Sprzedaz konsol mowi sama za siebie .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

razor1

• Obywatel
  • **
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 08, 2007, 13:51:42 pm »
Jak juz ktos slusznie zauwazyl w Valhalli o artyzmie gier mowi gostek z firmy ktora robi Simsy. Tam to dopiero jest artystyczny wklad.
Niech Twoje zasady moralne nie powstrzymaja Cie od zrobienia tego co sluszne.

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 08, 2007, 13:51:47 pm »
Hahahaha, true true. :lol:

3DS Friend Code: 3926-8253-1279
http://backloggery.com/marcinczpl

oscyp

• Gość
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 08, 2007, 14:45:12 pm »
Ja tam gram dla zabawy... A Wy, żeby podziwiać sztukę? khem khem...

frioniel

• Obywatel
  • **
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 08, 2007, 14:47:14 pm »
A ja myślałem, że ludzie grają w gry właśnie dla zabawy jaką dają, przynajmniej ja po to gram. Poza tym co określa, że dana gra jest dziełem sztuki? IMO Maxisowi daleko do robienia artystycznych gier.

Mimo wszystko faktem jest, że Wii to dwa Gacki, co widać po grach ;/

Grafoman

• Obywatel
  • **
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 08, 2007, 14:51:37 pm »
Hm, trzeba przyznać, że jak na g**** wii sprzedaję się całkiem nieźle...;-) Innymi słowy - nawet gdyby faktycznie byłyby to "dwa połączone taśmą gamecuby", to i tak nie zmieni to faktu, że nintendo strzeliło z nimi w dziesiątkę i za to należy im się uznanie. A co do tych zarzutów, że niby "nintendo nie traktuję gier jako sztukę" to już kompletnie bezsensowne twierdzenie. Dla mnie to czy ktoś nazwie daną grę zabawką, czy dziełem sztuki nie ma znaczenia - liczy się tylko to, bym przy tej grze dobrze się bawił. No i czy ktoś powiedział, że coś nie może być dziełem sztuki, i jednocześnie być "zabawką", czyli służyć do zabawy? Przecież gry właśnie do zabawy służą, są zabawkami zarówno dla dzieci, jak i ludzi zupełnie dorosłych.  Co więcej, to właśnie nintendo robi w tej chwili chyba najwięcej, aby ludzie przestali traktować gry jako zabawę tylko i wyłącznie dla dzieci. Oczywiście nowy produkt niny(jak każda konsola) ma również pewne swoje wady, jednak akurat krytyka ze strony pana Heckera  jest mało konstruktywna. Niech sie on lepiej zajmie tworzeniem kolejnego, ambitnego i - co oczywiste - niezwykle odkrywczego dodatku do Simsow.
Your mysterious ice blue eyes...

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 08, 2007, 14:54:10 pm »
Na oficjalnych stronach PlayStation 3 i Xboxa 360 Hecker znalazł dużo odwołań do gier jako sztuki, a na stronie Wii ani jednego. Poza tym przedstawiciele dwóch pierwszych mówią o grach jako sztuce, natomiast Nintendo powtarza tylko, że gry to zabawa.

Bo to jest przede wszystkim zabawa.
Zresztą, Kojima, który pod tym względem ma chyba ciut więcej do powiedzenia (jego gry są bardziej "artystyczne" niż kolejne simy) rzekł w jednym z wywiadów:
"I don't think they're art either, videogames. The thing is, art is something that radiates the artist, the person who creates that piece of art. If 100 people walk by and a single person is captivated by whatever that piece radiates, it's art. But videogames aren't trying to capture one person. A videogame should make sure that all 100 people that play that game should enjoy the service provided by that videogame. It's something of a service. It's not art. But I guess the way of providing service with that videogame is an artistic style, a form of art."

Innymi słowy, gry to w większości komercja, i bez względu na to, co Microsoft czy Sony wypisuje, to nie jest sztuka - to musi się sprzedać, podobać się wielu graczom, a nie być jedynie sztuką.
Inna sprawa, pewien poziom artyzmu można w grach osiągnąć, ale tozależy już tylko i wyłącznie od twórców gier, którzy sztukę mogą zrobić nawet na SNESa, jeżeli mają wystarczająco chęci i talentu. Moc obliczeniowa konsoli ma tu gówno do gadania, inaczej jak wytłumaczyć ICO, SotC czy Okami na najsłabszej konsoli poprzedniej generacji?

Zgadzam się z nim, że Nintendo pojechało po całej linii z mocą obliczeniową konsoli, jednak bablanie o polityce Nintendo "gry do grania" jest idiotyzmem.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 08, 2007, 15:25:10 pm »
hm. Zelda i brak sztuki ? Gosci dostał pewnie działkę od Sony  :mrgreen:

ps: GO is back  :twisted:

mateo

• Gość
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 08, 2007, 15:28:23 pm »
Cytat: "Iras"
O YEAH!  :D  Wreszcie ktoś odważył się to głośno powiedzieć  :mrgreen:

A poważnie, gościu chyba sporo wypił  :lol:

Przynajmniej powiedział swoje zdanie !
A jeżeli ktoś mu sypnął kapustą....to już inna sprawa  :wink:

Gomez

• Przodownik pracy
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 08, 2007, 15:34:04 pm »
I to mówi koleś od simsów, tak w tej grze jest tyle twórczości ,że autorzy muszą uwalniać ją co pare miesięcy wraz z dodatkami.Niech pierw popatrzy co sam produkuje, Nintendo wie jak robi sie gry i konsole.

mateo

• Gość
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 08, 2007, 15:39:09 pm »
Tak Gomez
Jeno z supportem GaCka dali ciała.

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 08, 2007, 15:41:48 pm »
Cytat: "frioniel"
A ja myślałem, że ludzie grają w gry właśnie dla zabawy jaką dają, przynajmniej ja po to gram. Poza tym co określa, że dana gra jest dziełem sztuki? IMO Maxisowi daleko do robienia artystycznych gier.

Gościowi chyba chodziło o architekture konsoli, która nie pozwala jego zdaniem na tworzenie wybitnych gier, w sumie poczekamy i zobaczymy czy ma racje.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Gomez

• Przodownik pracy
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 08, 2007, 15:41:59 pm »
Troche to mało powiedziane :wink: ale sami wydali całkiem fajne produkcje.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 08, 2007, 16:31:13 pm »
Cytat: "DEVIL"
Gościowi chyba chodziło o architekture konsoli, która nie pozwala jego zdaniem na tworzenie wybitnych gier, w sumie poczekamy i zobaczymy czy ma racje.

Na PS2 się dało, więc czemu nie na Wii?
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 08, 2007, 17:06:11 pm »
Cytat: "Mr_Zombie"
Cytat: "DEVIL"

Na PS2 się dało, więc czemu nie na Wii?

Ale PS2 wyszło pare lat temu a Wii w tamtym roku i Wii nie jest wyzwaniem już po opanowaniu architektury PS2 i brak wyzwań może spowodować mało naprawde genialnych gier.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 08, 2007, 17:50:11 pm »
Zgadzam sie z tym panem :lol:

Cytat: "frioniel"
Mimo wszystko faktem jest, że Wii to dwa Gacki, co widać po grach ;/

To gacek połączony taśmą z napędem DVD =p

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 08, 2007, 18:14:27 pm »
Facet chrzani aż miło. PS2 i GaCek jakoś nie są potężniejsze od Wii, a jakie gry można było na nich stworzyć? Okami, Joego, Metroid Prime, God of War...Trzeba tylko chcieć. Wszystko zależy nie od potęgi sprzętu, a od wyobraźni twórców. IMO dzieła sztuki, powstaną także na Wii. Mam taką nadzieję...
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

Kopacz

• Pionier
  • *
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 08, 2007, 18:31:13 pm »
Ciekawe . Jesli dla niego jakakolwiek gra na PS3/X360 jest bardziej artystyczna (mowie tu o grafice , bo gry jako sztuka ? Niezly cep z kolesia ...) od wszelkiej masci gier 2D na SNESa/ostatecznie PS1 to chyba naprawde musial niezly stuff kolo brac ... ale to moze po jego Simsach ...

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 08, 2007, 20:47:52 pm »
Jego SImsy są przecież boskie! Jedna z najlepiej sprzedajacych się gier na świecie! W Simsach widać wszechobecny barok oraz nutke renesansu a to jest sztuka więc się nie znaciee

Tanner

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 4
  • jeje...
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 08, 2007, 21:01:48 pm »
Wii niedlugo zdechnie. Ludziom zacznie się nudzic machanie willotem przed ekranem. - to naprawdę całkiem możliwe  :o

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 08, 2007, 21:08:56 pm »
Cytat: "Tanner"
Wii niedlugo zdechnie. Ludziom zacznie się nudzic machanie willotem przed ekranem. - to naprawdę całkiem możliwe  :o

Nie wiem czy zdechnie czy nie, w każdym bądź razie coś w tym jest. Zakładając, że tym 3 czy 4 mln. osób, które już to kupiły, znudzi się pajacowanie z pilotem po jakimś pół roku - roku, to wtedy Nintendo będzie miało problem. PS3 i X360 są przepotężnymi maszynami, zdolnymi generowac fantastyczną i wspaniałą grafikę i wszelkie efekty z nią związane, a Wii będzie dostarczac kolejnego Mariana. Marian goli zarost, Marian homo, Marian hetero, Marian to, Marian tamto. Czy posiadacze GC już tego czasem nie przerabiali? Firmy robiące gry wypięły się na GC to trzeba było rynek zarzucic, jak to powiedział ktoś tam od simsów...kupą. :D

3DS Friend Code: 3926-8253-1279
http://backloggery.com/marcinczpl

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 08, 2007, 21:38:33 pm »
Wii to kupa kasy :D I przez najbliższy rok lub 3/4 ro(c)ka :D tak zostanie.
Każdy jeżeli słyszy zdanie "gra to sztuka" to od razu ICO lub SotC.A ja też sądze że gry są dla zabawy ale jeżeli człowiek złoży się w kupe :D i wymyśli naprawdę dobry soft, który chwyci za gardło to będzie okej  :wink:

Heviro

• Towarzysz
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 08, 2007, 21:48:14 pm »
Facet ostro się czegoś nawąchał hehe. prędzej  ja padnę niż WII. Nintendo  ma  teraz dużą bazę graczy  i nawet tworząc  po pierdółki ( nawet konwersje  z NDS) Wii będzie się trzymało  

Czy  ludziom się znudzi machanie Wiilotem?
Hmm  trudne pytanie to zależy w dużej mierze od  developerów  zaopatrujących w gry Ps3 i X360? Czemu tak myślę? Otóż , gdy  gierki na mocniejsze konsole  będą  ładniejsze miodniejsze  normalnie cuda na płytach  to wii zacznie tracić . Ludzie pobiegną za  świetną grafiką i onlinem z prawdziwego zdarzenia, nie pomogą mariany  jeżeli  będzie nowy Eyetoy /Singstar  

Nintendo znowu  zamyka  furtkę szansy przebicia się "poważnych konsol" Wii może zostać konsolą dla dziewczynek i chłopców/ and Impreza.  

Czy tego chcemy? Nie! Ja chce poważne gry z tworzone z polotem  i bijącą  od nich mocą owych rozwiązań z  klimatem,krwawe łaźnie z wykorzystaniem Wiilota a nie porty z ps2 z innym sterowaniem. Bardzo liczyłem na Red steela  ale zawiódł  mnie sromotnie Czekam na manhunta2.

Wii , nie zginie ale nie zdominuje rynku konsol  stacjonarnych tak jak NDS  zdominował  konsole przenośne

Co do gier jako sztuka  zgadzam się  gry są  swoistymi dziełami sztuki  (Okami czy Shadow) i nie liczy się sprzęt tylko inwencja twórców.

Ps.: Simsy to artystyczne  gówno ! Grałem w nie około 1.5 h  i bawiłem się w uśmiercanie Simów . No wiecie artyzm to jest wydawanie  gó**ianych dodatków   i opychaniu ich za  spore pieniądze . Czysty artyzm ludzie ! a BTW  : czy EA nie robi Simów na WII jeśli tak to piękny samobój:)

Ps2: acha Gó**o też sztuka ! Pewien  artysta który załatwił się do pudełek z farbą obkleił je  napisem  "gó**o artysty " w różnych językach    teraz kilka  at po jego śmierci  pudełka schodzą za  naprawdę duże pieniądze no kto szybszy ten lepszy pudełka się fermentują  i niszczeją  .Gotowi na aukcje?^^
http://home.sprynet.com/~mindweb/artshit.jpg
Zdjęcie żęby nie było  ,że  gó**o gadam

Linki

• Przodownik pracy
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 09, 2007, 14:47:03 pm »
Facet widać chciał zdobyć nieco rozgłosu. może był pijany , może mu zapłacili a może Simsy źle sie sprzedawały na konsolkę Nintendo. Nie wnikam, Jego opinia a to w jaki sposób została wyrażona ukazuje tylko poziom kultury tego Pana.

A co do sztuki w grach...dla jednego sztuka jest qpa śmieci dla innych obraz jakiegoś słynnego malarza a jeszcze dla innego gra video...

Btw od Simsów wole już dobrą książkę...
''...Gdy Zabraknie Miejsca W Piekle, Nieumarli Wyjdą na Ziemie..."

michalc

• Kapitan Żbik
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 10, 2007, 08:42:45 am »
Z tego co pamietam o DS'esie tez wszyscy mowili, ze zdechnie jak wyjdzie konkurencja od sony, jednak czas pokazal, ze jest zupelnie odwrotnie, pozyjemy zobaczymy jak to bedzie, a bedzie pewnie tak jak z DS czego zycze Big N.

A facet mial swoje 5 minut przy objechaniu wii..... :?

Heviro

• Towarzysz
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 10, 2007, 10:26:20 am »
michalc Nie chce nic mówić ale w interesie większości graczy  jest to żeby niny nie zdominowało rynku konsol  nie wiem może tobie  się uśmiecha granie w np GT6 z  " zarąbistym " sterowaniem w przedpotopowej grafice  no miodzio stary  
Już widzę jak  wszystkim się uśmiecha wymachiwać  parę godzin ( ja tylko zaliczyłem  na razie zelde , raymana   1h grałem w red steela.) i tak  niny rozumie nową generacje?

Nie podobają mi się też myki sony i MS( płacenie za granie w sieci/ płatne tutoriale / itd.  ściemnianie itd.  Ale niny  po prostu mówi mamy was  gdzieś opchniemy pod[pakowanego gacka  za wyższą cenę  jakby niny naprawde chciało zrobić rewolucje  to stworzyłoby potwora  z Wiilotem Wyobraźcie sobie  Ps3 / X360 z Wiiloem i z bajerancką grafą i fizą ogólnie powerem    to byłaby rewolucja .

Wii nie jest zła konsolą ale jej dominacja na rynku  nie byłaby dobrą rzeczą ,  mam nadzieje że niny dostanie w pupę jak z gackiem i dopiero ich kolejny next gen  zamknie nam jadaczki, na chwilę

Zaraz ktoś wyskoczy ,że grafika się nie liczy ale gameplay i miód  prawda ale  grafa musi trzymać poziom . Np w takim wario grafa mi się podoba  chociaż jest  lipna ale pasuje do klimatu  i i jest ok ale far cry to porażka  czy Red steel .
Ostatnio  dostałem w posiadanie  NDS na którym walczę dzielnie w gierki  powiem tylko fenomenalnie się gra !

razor1

• Obywatel
  • **
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 10, 2007, 12:47:52 pm »
Ostatnio widzialem trailerek HD z Super Mario Galaxy i grafika wyglada swietnie, grywalnosc pewnie bedzie jeszcze lepsza.
Dominacja zadnej z konsol nie byla by dobra, jak PS2 dominowalo to wiekszosc ludzi bylo 'zmuszone' kupowac psujaca sie konsole:(
A co do Heckera to juz wszystko odszczekal-facet bez charakteru!!
Szefostwo go postraszylo i nachy zafalowaly! Teraz z buntownika zmienil sie w dupowlaza!
Niech Twoje zasady moralne nie powstrzymaja Cie od zrobienia tego co sluszne.

michalc

• Kapitan Żbik
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 10, 2007, 14:09:20 pm »
Heviero napisz gdzie napisalem o dominacji bo nie moge sie tego doszukac w moim poscie...... :?

No rzeczywiscie zly niedobry MS pobiera az 170 zl za wypasione roczne granie online drogo jak u chinczykow na bazarze....

Iras

• PIERESTROJKA
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 10, 2007, 14:16:06 pm »
Cytat: "michalc"
Heviero napisz gdzie napisalem o dominacji bo nie moge sie tego doszukac w moim poscie......

Życzyłeś N takiej samej sytuacji z Wii, jaka jest z DS'em, a to się rozumie samo przez siebie  :wink:

michalc

• Kapitan Żbik
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 10, 2007, 14:54:52 pm »
No w sumie po dluzszym przemysleniu skapowalem sie, ze o to wlasnie chodzi Iras i nie "zyczylem" tylko nadal zycze. :D

Jeszcze jedno: dlaczego nikomu nie przeszkadzalo jak sony bylo dominatorem i zaczyna to dopiero przeszkadzac jak dzieje sie troche inaczej i duzo nie wskazuje na to, ze sony znowu tak zarzadzi....

Iras

• PIERESTROJKA
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 10, 2007, 15:03:49 pm »
Bo chyba jednak większości graczy na GO podejście Nintendo nie odpowiada  :roll:

Z resztą wisi mi to. Ja poprostu firmy hydraulika nie lubię.

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 10, 2007, 17:54:30 pm »
Wyobraźcie sobie Ps3 / X360 z Wiiloem i z bajerancką grafą i fizą ogólnie powerem to byłaby rewolucja .

To by było samobójstwo firmy. Jasne, ja bym bardzo chciał zobaczyć coś takiego, ale powiedz tak szczerze: ile taka konsola by kosztowała? 700$? Ile wynosiłyby koszty jej produkcji? Ile by na tym traciło Nintendo? Tak swoją drogą to nawet nie wiem, czy Hydraulików stać na wyprodukowanie takiego sprzęciora...
[/quote]

Iras

• PIERESTROJKA
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 10, 2007, 18:01:37 pm »
Xbox 360 core kosztuje 299$ - czemu podpakowane Wii miałoby być droższe? A czy Nintendo na to nie stać? Oni zawsze zarabiali na każdym sprzęcie, do tego bardzo dużo na sofcie, więc chyba troche tej kasy mają.

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 10, 2007, 18:06:31 pm »
Cytat: "Iras"
Xbox 360 core kosztuje 299$ - czemu podpakowane Wii miałoby być droższe?

No w sumie...Ale i tak jakoś trudno mi sobie wyobrazić HD+Wiilota serwowane przez Nintendo.

Iras

• PIERESTROJKA
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 10, 2007, 18:11:36 pm »
Cytat: "McJohn"
No w sumie...Ale i tak jakoś trudno mi sobie wyobrazić HD+Wiilota serwowane przez Nintendo.

No właśnie...

IMO Nintendo mogłoby przestać produkować konsole stacjonarne, i zacząć wydawać gry na maszynki Sony i M$.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 10, 2007, 19:12:26 pm »
A IMO Sony mogłoby paśc i developowac swoje gry (God of War, Gran Turismo) na Wii i X360. No i co z tego?
Nintendo wróciło do filozofii Gunpeiego Yokoiego (RIP
  • ) i wyszło im to na dobre.

Ja żadnej firmie updaku nie życzę, po prostu jeśli mamy miec dobre gry, to niech będą, nawet na trzy różne konsole. Jeśli tylko Sony dominowało to byłoby gorzej niż jest z PS3 - konsola po 1000$ która i tak by wszyscy kupowali, wyobrażacie to sobie :lol:

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 10, 2007, 19:24:18 pm »
W życiu...
Rynek konsol bez Nintendo byłby cholernie nudny. SONY i Microsoft dymali by klientów jeszcze bardziej a tak muszą się liczyć z tanią konkurencją.

Iras

• PIERESTROJKA
''Wii to kupa g***''
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 10, 2007, 19:32:30 pm »
Jeśli Sony i MS mają się z kimś liczyć, to tylko ze sobą. Nintendo to dla nich żadna konkurencja. Jak ktoś chce Wii - kupi Wii, jak chce next-gena, będzie się zastanawiał Xbox czy PS3. Nie wyobrażam sobie dylematu "PS3 czy Wii". Z resztą najbardziej dyma klientów Nintendo.

Cytat: "CassSept"
A IMO Sony mogłoby paśc i developowac swoje gry (God of War, Gran Turismo) na Wii i X360.

Wii nie pociągnie Gran Turismo ani God of War  :lol: