Otrzymałem wiadomość od sklepu Norbit. Pytałem w nim o różne wersje konsoli oraz stan lasera w konsolach. Oto co otrzymałem w odpowiedzi na moje pytanie:
"Witam.
W tej chwili posiadam na stanie tylko konsolki przerobione. Konsola przerobiona kosztuje 100 zl wiecej,
W tej cenie jest konsola (przerobiona), komplet kabli, joypad firmy 2-TECH lub pad dual shock 2 COBRA. Udzielam miesiac gwarancji na konsole.
(...)
Wiekszy wybor konsol bedzie znowu tak tydzien po swietach, tylko musze cos znowu przywiezc.
Konsole sa sprawdzone w serwisie, najczesciej maja zamontowane nowe lasery, pokrywam koszty wysylki!!
Aha, dostepna jest jeszcze jedna przerobiona konsola SREBRNA - najnowszy model z grubych 50004 ze srebrnym oryginalnym padem SONY w cenie 499 zl (pokrywam koszty wysylki). Stan konsolki bardzo dobry!!
Pozdrawiam i Wesolych Swiat!!
Norbert Konieczny"
Tak więc jeśli będe kupował w tym sklepie to poczekam, aż będą konsole nie przerobione, ponieważ za tą cenę, którą teraz oferuje sklep mogę kupić nówkę w realu. Jeśli lasery będą nowe w tych konsolach to chyba nie ma sprzeciwu żeby tam kupować(?)
Hm...szczerze mówiąc, na twoim miejscu stróżu poczekałbym jeszcze kilka miesięcy
Taaa...ale wiesz jak to jest, wyskoczą jakieś nowe niespodziewane wydatki, coś się zepsuje, tam trzeba coś dokupić... Tak czy inaczej muszę zrobić rundkę po super marketach w poszukiwaniu pstwo. Szkoda tylko, że u mnie nie ma media marktu
Dodatkowym minusem jest brak oryginalnego dual shocka II, tylko jakieś podróby
Muszę poszukać jeszcze jakiś innych sklepów z korzystnymi ofertami.