no chcieli cie splawic bo tylko to umia kurcze nie umiem sobie teraz przypomniec artykulu:P po prostu uparty badz jesli powiedza ci czemu nie sprawdziles to powiedz jak sprawdzimy dzwiek HD razem z telewizorem w 1920x1280
od razu im sie geba zamknela gdy kumpel wymienial ostatnio powiedzieli zebym przyszedl wlasnie na drugi dzien i po 45 minutach konsola nowka u kumpla:P I jak zwiesila ci sie konsola? wyslalem ci tez pm z pytaniem zwiazanym z linuxem . wracajac do tematu co inny media markt to inny obyczaj kumpel w szczecinie dostal od razu nowa konsole wiec pamietajcie trzeba sie klocic o swoje i tyle
EDIT :
MAM TO:P
niezgodność towaru z umową" zgodnie z ustawą z dn. 27 lipca 2002. W przypadku zakupu na paragon lub fakturę imienną można reklamować towar w przeciągu 2 lat od dnia zakupu na podstawie paragonu lub faktury imiennej. Odpowiedzialność z tytułu niezgodności ponosi sprzedawca a nie gwarant czyli w tym wypadku sklep, w którym został zakupiony towar. Jeżeli wybieracie taką opcję to wystarczy towar dostarczyć do sprzedawcy i reszta Was nie interesuje. W praktyce wygląda to tak że np zanosicie konsole do MM i oni muszą się z tym bujać-nie mają wyjścia takie są przepisy w Polsce oraz w EU. Ustawa ta nie dotyczy sprzedaży na fakturę(na firmę) i bodajże sklepów internetowych( chociaż tego akurat nie jestem pewien).
Cytuje kumpla ktory wymienial xboxa 360:
"Konsola zostala zakupiona 14 listopada, 11 dni pozniej umarla. Zostawilem dema do sciagania i wyszedlem z domu, jak wrocilem to konsola byla zawieszona, a po wylaczeniu juz sie wiecej nie wlaczyla. Zadnego red ringa - nic. Po prostu byla martwa. ohmy.gif
Na drugi dzien pojechalem do MM i zazadalem wymiany. Powiedzieli mi ze maja polecenie od Microsoftu, ze kazda konsola ktora ma awarie po 10 dniach od daty zakupu musi byc reklamowana bezposrednio w Microsofcie za pomoca infolinii. Zrobilem awanture i przyjeli ja do serwisu i mieli sami sie tym zajac, jednak na cale szczescie zadzwonili wieczorem, ze moge przyjechac po nowa sztuke a oni sie beda sami zajmowali tamta popsuta."
hehe wiec widzicie nie dajcie sie i tyle bo oni jada ile moga
PS. Moze przykleimy ten watek jako reklamacje z media markt konsol nowych zeby ludzie nie byli oszukiwani?