Voice acting zdaje się ma być w grze, tylko z dema wycięli. Scenki są właśnie zarąbiste, komiksowe takie. Szkoda tylko, że ich nie rozumiem
Sama gra jest fajna, bieganie poza walką przypominało mi FFX - podobne rozwiązanie z mapką, podobnie ograniczone plansze
To ma plusy i minusy. Za to jest tak z 20 razy ładniejsze od FFX. I trawa bardzo fajna. I wszystko
Walka, hm, trudno powiedzieć. Przez barierę językową miałem problem z wyrwaniem bossika (pewnie jest to tam wytłumaczone, ale trudno zrozumieć jak się nie umie przeczytać ;] ), ale udało się jednak. Sam pomysł mi się podoba, szczególnie kiedy można więcej niż jednego na raz wyciągać, bardzo fajny efekt. Sam system tych czterech "ataków" pod przyciskami przypomina mi za to, hmm, może Valkyrie Profile: Lenneth na PSP? Tam było coś takiego.
Ogólnie, demko mi się spodobało, poczekam na fulla
Niby to nic nowego, jak już napisałem, ale ładne i przyjemne połączenie. A naprawdę nowe rzeczy trudno wymyślać.
A, tytuł to oczywiście poprawną odpowiedzią jest odpowiedź c) oba - w JP jest FolksSoul, w US Folklore.