Po kilku godzinkach spędzonych z F3 mam lekko mieszane uczucia. Z jednej strony mamy do czynienia z rozbudowanym światem, ciekawymi zadaniami i dialogami, a z drugiej strony z brakiem jakiegokolwiek wczucia się w prowadzoną postać, oraz strasznie mało realistycznym prowadzeniem postaci. O ile nie wkurzało mnie to specjalnie w Obku, tak tutaj (pewnie przez zmianę konwencji na bardziej realistyczną) mocno rzuca się to w oczy i gra traci przez to wiele klimatu. Wiem, że można sobie ustawić dowolnie kamerę (np za plecami), ale przez strasznie słabe animacje poruszania się postaci zbytnio to nie pomaga. Pip-boy'a też mogli zrobić bardziej czytelnego, bo tworząc jego wygląd zapomniano trochę o funkcjonalności.
Bethesdzie przydałaby się pomoc kilku ludzi z Bioware, bo ewidentnie widać, że nie potrafią tworzyć przekonywującej postaci głównego bohatera.
Mimo wymienionych wad grę oceniam obecnie na 8/10, bo ciężko się od niej oderwać, a parę rzeczy zrobiono świetnie. Całkiem prawdopodobne, że po dłuższym posiedzeniu nad grą ocena skoczy do góry.
: Grudzień 21, 2008, 16:59:41 pm
Coraz bardziej podoba mi się nowy fallout i muszę przyznać, że Bethesda naprawdę dobrze przeniosła realia i zasady fallouta w 3D. Powiedziałbym nawet, iż wyszło im to idealnie
Bardzo podoba mi się, że każda umiejętność się przydaje (jest lepiej niż w poprzednich częściach
), a naprawianie ekwipunku (na które tyle osób narzeka) również bardzo przypadło mi do gustu i pasuje do tego świata.
Acha, a co do przedpremierowych dyskusji to F3 jest 100% erpegiem
BTW jeśli ktoś nie wie (nie jest chyba nigdzie opisane), to gdy przytrzymamy dłużej "B", to włącza nam się latarka (działa tak długo ile chcemy
)