Sam pojadę multiplatformowo, ogólnie przeniósłbym ten temat do innego działu. Nie ma sensu się ograniczać do jednej platformy. Lista najbardziej oczekiwanych przeze mnie gier poczynając od tej najbardziej:
1. Heavy Rain (inne gry zapowiadają się równie fantastycznie, jednak wygląda na to, że tylko HR będzie czymś więcej niż mnóstwem akcji w pięknym opakowaniu, dla mnie rozbudowana oryginalność Indiego + gęsty klimat i fabuła = kupno PS3)
2. Uncharted 2
3. Assassin's Creed 2 (ta gra może i powinna być hitem, jeżeli tylko autorzy naprawią błędy pierwszej części to mają mnie w kieszeni)
4. God of War III
5. Rage (chociaż przez najbliższe pół roku można o nim zapomnieć)
6. Mass Effect 2 (bo to uniwersum jest genialne)
7. Alan Wake (bo brak równie dobrze zapowiadającego się surrvival horroru na horyzoncie)
8. Splinter Cell Conviction (mimo, że grafika już nie powala, to demo z E3 przekonało mnie, że ta gra będzie z przytupem)
9. Castlevania : Lords of Shadow (muszę przyznać, że wygląda kozacko, a dodatkowo fakt, że przy niej macza palce Kojima stawia ją w moich oczach w bardzo korzystnym świetle, oczekuję prawdziwego hitu, Konami go zresztą potrzebuję, więc mam nadzieję, że nie zawiedzie)
10. Forza 3 (bo to pierwsze wyścigi od dawna, które jak widzę to chcę mi się złapać za pada, albo pobiec do sklepu po kierownice)
Tak swoją drogą, zbliżamy się do najgorętszego okresu tej generacji, mnóstwo świetnych gier w drodze, przez najbliższy czas gracze na pewno nie powinni narzekać na nudę.