Jeśli ktoś może to niech opisze troszke dokładniej swoje wrażenia. Interesuje mnie głównie strona graficzna, Bo dla mnie to jest najlepiej zapowiadający sie tytuł pod względem grafy i chciałbym wiedzieć jak to wygląda w "praniu"
-Grafa bardzo ladna no 9/10
-Animacja trzyma 30 klatek
-Pop up widoczny przy jezdzie pojazdami, ale nie jest zle(zalezy tez jaki masz czytnik w konsoli), gra kreci plyta non stop (po updatcie i zgraniu gry na dysk powinno byc fajnie)
-Gra nie ma takich tekstur jak uncharted ale tu mamy do czynienia z 50km2
-Grafa nie zrobila na mnie takiego wrazenia jak swego czasu gears of war
-Efekty slonca zrobione swietnie
-Krajobrazy bardzo ladne
-W grze brakuje zwarcia takiego jak w jedynce (na PC gralem), za duzo w tej grze pustki, w sensie za malo akcji
-Lasu tu tez nie zobaczycie praktycznie i zapomnijcie, ze sie pobawicie w Rambo
-Ogien niezly jest i pod wplywem wiatru przenosi go na inne obiekty(szalu to na mnie nie zrobilo)
-Wybuch samochodu stojacego obok drzewa i sypiace sie licie robia wrazenie
-Kiedys na trailerach pod wplywem naszego ciala roslinnosc sie nie ruszla(zmieniono to !!
) teraz jest tak jak byc powinno(Crysis)
-Fizyka daje rade
-Far Cry jedynka byl tez rozbudowany i mial duzy obszar, ale tam sie gralo super, tutaj czujemy lekka nude gdyz ta wolnosc tu tak nie bawi (klania sie zbyt malo akcji)
-Przeciwnicy ukrywaja sie za wszytkim czym tylko moga (skalki, drzewa itp) choc inteligencja nie jest najwyzszych lotow(na normalu bynajmniej)
-Patenty z wyciagniem kul z nogi lub reki + nastawianie stawow robi wrazenie(trzeba przymknac oko na to lekko tak jak na Rambo)
-W grze broni nie zabraknie, ale nie wygladaja one tak fajnie jak w call4, mogly by na nich byc lepsze tekstury
-W jedynce (na pc) dorwalem takiego desert eagla to byl power jak ch** tu bronie nie sa tak slabe jak w resistance ale powinny bardziej kosic na moj gust( dead space
)
Ocena wstepna 8+
Nie testowalem online jeszcze, jezeli bedzie fajny ocena moze sie zmienic na 9-