Bardzo sporadycznie w Wipeout HD po sieci. W weekendy (a wtedy głównie się loguję) można spokojnie kogoś znaleźć do gry. Najgorsze jest to, że większość teraz to sami wymiatacze, którzy odstawiają mnie na paręnaście sekund na całym wyścigu (tylko raz jak do tej pory udało mi się zdobyć odznakę "Time to spare"). Na procentowe ratio W/L nawet nie patrzę, żeby się nie dołować. Najbardziej drażniące są bronie, bo lecę sobie czysto, odstawiam przeciwników, liczę na dobry czas, a tu bum! rakieta i spora strata. Czegoś nie rozumiem, lecę za kimś równo ale on sukcesywnie mnie odstawia, chociaż lecimy po takiej samej trasie i tymi samymi statkami. Nie wiem, czy pojazdy mają jakąś dodatkową modyfikację (fakt, nie odkryłem wszystkiego w grze, ale mam już dostęp do statków o podwyższonych statystykach). Chyba, że tak idealnie znają trasy, wiedzą jak się ustawić, manewrować góra/dół, wziąć zakręt aby urwać te ułamki sekund. Raz trafiłem na wyścig, gdzie każdy zawodnik wykazywał się niesamowitymi umiejętnościami i znajomością trasy, które spokojnie wystarczyłyby na trofik "Beat Zico". Cóż, przy obecnym skillu i braku większej ilości czasu na jego podnoszenie nie widzę tego różowo, więc traktuję to czysto rekreacyjnie.