O kurde
Odpaliłem sobie starocia pod tytułem Need For Speed III Hot Pursuit
Przypadkowo znalazłem patcha pod Vistę, który działa i stwierdziłem, że muszę spróbować wrócić do tej gry po? Około 10 latach...
Powiem krótko, model jazdy kaszana
Coś takiego jak poślizg, nie istnieje... Nieważne czy jadę Corvettą, Lamborghini Diablo, czy jakimś Jaguarem, wszystko jest podsterowne, zamiast być nadsterowne
Już pomijam, że samochodem można skręcać "w miejscu" jak troszkę nabierze się wprawy...
Mimo to... Ta gra jest genialna
Takiej dawki klimatu nie miał chyba żaden z nowych NFS'ów, pościgi z udziałem 3 maksymalnie 4 radiowozów są tu bardziej epickie, i klimatyczne niż horda 25 radiowozów z Most Wanted
No i stare dobre wyścigi w nocy/deszczu/śniegu no po prostu bajka. Aż mam ochotę z kimś zagrać online, szkoda tylko, że nie ma tutaj dedykowanych serwerów i już nikt w to nie gra
Nie mniej, tytuł ten uspokoił moje oczekiwania na nowego Hot Pursuit od Criterion, model jazdy na bank będzie lepszy (Burnout Paradise to przy starym NFS III ultra ciężki symulator
) połączony z tym ultra nieziemskim klimatem pędzenia po pozamiejskich terenach i spotykania policyjnych patroli to będzie po prostu kosmos
Polecam spróbować
Jak ktoś chce spróbować powrotu do NFSIII i ma oryginała na płytce (patch sprawdza, czy mamy oryginalną grę...) to tu macie linka:
http://my.opera.com/rejzor/blog/need-for-speed-3-vista-edition