Im bliżej premiery, która została wyznaczona niby na pierwszy kwartał 2019, zacząłem się zastanawiać czy to nie jest dobry moment, aby w końcu pograć w stare odsłony. Gierki liczą sobie dobre 15 lat i chyba już są "połatane".
W kolekcji mam jedno pudełko na PS3 - KH 1,5 HD i tak się zastanawiam jak w to grać!?
Mamy tutaj jakiegoś eksperta od serii, który ograł każdą odsłonę, zna je jak własną kieszeń i może napisać, jaka powinna być prawidłowa kolejność przechodzenia? Z tego co słyszałem, nie są to wybitnie długie pozycje jak na standardy jrpg, więc może kilka/wszystkie
ogram do premiery trójki, ale mam dylemat od czego tu zacząć. W wersji 1,5 są chyba 3 części, później wyszła jeszcze 2,5 hd, na której też są chyba z 3, a ostatnio widziałem nawet 2.8 na PS4. Widać, że w Square mają "łeb na karku" wprowadzając taki chaos. Nie ma jakiegoś zbiorczego wydania, które by zawierało wszystkie odsłony serii?
Jeśli nie, to jaka jest właściwa kolejność grania? Z FF czy DQ nie ma tego problemu, bo każda część traktuje o czym innym - może za wyjątkiem X i XIII oraz przeróżnych wariacji do VII. Natomiast tutaj? Te gry mają jakiś ciąg fabularny czy podobnie jak FF każda jest o czym innym?