@Supersonic
NG ( Ninja Gaiden ) jak bym na pisał NG2 chodził by mi o Ninja Gaiden 2 ;] patrząc teraz na gameplaye z NG2 widać gołym okiem że gierka ma nowy silnik ( inny niż w NG B - S )
Napisałeś cudów na nim nie zdziałają , skąd ta pewność ? nie wiemy przecież na co ten silnik stać , i co TN z niego jak na razie wyciągnęło
Gra już wygląda lepiej jak sigma z czasem może być tylko lepiej ,wszystkie efekty upiększające grafikę do daje się na końcu , czyli co myślisz że to mocno przemodelowany silnik z NG?
@Buzu
Very Hard to nie jest najtrudniejszy poziom jaki ma do zaoferowania NG , oczywiście mam tu na myśli Master Ninja , a skoro w niego nie było dane Ci grać wstrzymaj się z ocena która gra jest trudniejsza.
No ten filmik daję radę , postaram się znaleźć coś młodszego , bo ten już swoje ma
Co do Twojego filmiku również mocno daję rade ,trzeba przyznać momentami kosmos na ekranie jest ;] Tak jak już mówiłem to mój drugi ulubiony slashser , a pierwszy porządny w jakiego było mi dane zagrać (DMC1) Capcom i Tema Ninja to mistrzowie w tej dziedzinie ,szacun !
Warto też pamiętać że DMC3 ma rok przewagi nad NG które ukazało się wcześniej .
Wiesz jakieś tam gameplaye z DMC4 były zaprezentowane nawet dość długie ,nie które trailery wywarły na mnie ogromne wrażenie , szybko płynie i widowiskowo o tak! Nie oszukujmy się każda firma robi tak trailery żeby zachęcić ludzi do swojego produktu i tak też robi Capcom , wiadomo że od razu cudów które z czasem odkryją gracze nie pokarzą w trailerach , to samo tyczy się NG2 . Chodzi mi o to że NG2 (IMO) już na samym początku przyćmiło DMC4 , a obie gry pokażą dopiero pazurki jak prawdziwi hardcorowcy się do nich dopadną:)))
IMO nadal uważam że NG2 jest szybsze (i tu i tu mamy 60 fpsów o tak!
) w noszę to po tym co widzę (filmiki) w DMC4 wszystko idzie ogarnąć co się dzieje (jest naprawdę szybko i dynamicznie ale nie aż tak jak w NG2) , a w NG2?! he nie raz czytałem że ludzie mają problemy z wyłapanie co się dokładnie dzieje na ekranie SZOK. Dzięki killing blow system ("bloodrejsyzn technik") rozgrywka nabrała ogromnych rumieńców , Nero dostał łapkę(motywik z łapką daje radę! ) a Ryu śmiertelne animacje
po za tym nie wiemy czy to wszystko , co było nam pokazane.
Mnie osobiście podoba się , to jak krew wygląda i to że tyle się jej leje + latające wszędzie kończyny masakrują , tego jeszcze w żadnym innym slasherze nie było ! Widok jest kapitalny Ryu robi combosa , a przeciwnikowi niemal że wszystko od pada! to jest to ;]
Co do Króla , to dla _mnie_ tak faktycznie jest DMC jest zaraz za taki książę:)
Ryu nie potrzebuje łapy
@Piter_neo
Zauważ fakt że DMC3 ukazało się rok później ,dzięki czemu ma więcej opcji , chciałem tylko udowodnić to że w NG tez można nieźle kombinować.
Widzieć to jedno , a wiedzieć to drugie , trzeba zagrać w obie gry i tyle.
Nie wiem prócz Ciebie każdy chwali sobie NG2 za to co jest mu dane oglądać na ekranie (ludzie sikają po nogach Holy s** itp hasła) giera jest widowiskowa , a jeżeli dla Ciebie nie jest to napisz mi jaki slasher jest w takim razie .
Mnie się podoba to tak jak wygląda w NG2 , SF3 mnie nie interesuje widziałem filmiki wrażenie robią fakt, ale jeszcze większe wrażenie robi na mnie NG2 i to co się dzieje na ekranie.
a dzieje się naprawdę dużo , krew rządzi.
@aphelion
Na pierwszy gameplayu faktycznie gra się pauzuje podczas zmiany broni , za to w jednym z późniejszych wywiadów TN powiedziało że będzie można zmienić ją w locie , więc póki co tak naprawdę nie wiadomo jak z tym będzie do końca pozostaje nam czekać.