Autor Wątek: Problem z PS2.  (Przeczytany 6106 razy)

Gogu

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 1
Problem z PS2.
« dnia: Września 12, 2007, 16:54:52 pm »
Witam!

Mam dość dziwny problem z moją konsolą.

Kupiłem Burnout'a 3, wsadziłem do konsoli i... nie wykrywa memory card. Zadzowniłem do sklepu, odesłałem na reklamacje, oni mi przysyłają z powrotem i mówią, ze u nich wszystko OK. No to mówię "pewnie coś z Memory Card", wydawało mi się to dziwne, bo ta ma 3 tygodnie, ale co tam. Kupiłem nową, oczywiście Sony, tak samo jak tamta stara, wkładam pewny, że będzie działać i... to samo, czyli gówno...

Myślałem, że sklep mnie oszukał i powiedzieli tylko, że działa, a rzeczywiście było odwrotnie, ale... włączam Battlefield'a 2 MC, chcą podłączyć ją do netu, skonfigurowałem połączenie, wszystko OK, wykryło. Zapisuję na Memorce, zapisało się, chcę włączyć grę online, a tutaj mi to samo co w Burnout'cie "Nie ma karty pamięci".

Czyżby to był jakiś defekt konsoli? Powiem jeszcze, że Tekken 5, The Gataway, God of War i Battlefield w singlu działają poprawnie.

POMOCY!!!!!!!

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Odp: Problem z PS2.
« Odpowiedź #1 dnia: Września 12, 2007, 16:57:04 pm »
Może spróbuj przedmuchać wtyczkę?

Gogu

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Września 12, 2007, 17:08:04 pm »
Próbowałem już, ale chwilka moment już to robie drugi raz...

I oto wynik "No memory card ps2 insert", nic nie dało ;/

mateo

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Września 12, 2007, 17:17:47 pm »
Niestety winą tej sytuacji jest poderwana, uszczerbiona, NIE DO KOŃCA DOCIŚNIĘTA tasiemka slotu MC, bądz ogólnie obydwa sloty są zwalone.
Powiem wprost..wszystko do wymiany.
Wiem co mówie!!  :mad:

Miałem taki problem z moją pierwszą PS2.
Nie omówie szczegółów tej dramatycznej historii.

« Ostatnia zmiana: Września 12, 2007, 17:37:10 pm wysłana przez mateo »

Gogu

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Września 12, 2007, 17:56:14 pm »
O kur... gwarancja mi to obejmie? To jest kurde miesięczna konsola... Dbam o nią jak o nic innego, bo zbierałem kasę długi czas, ale po ostatniej akcji z gwarancją (oddawałem telefon, który nie ładował, napisali, że tel był zalany i nie przyjmą. Najlepsze jest to, że telefon nie miał, żadnej styczności z wodą, ale co tam) mam mieszane uczucia.

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #5 dnia: Września 12, 2007, 18:12:37 pm »
Problem prosty masz nieorginalną memorke Burnout 3 akurat działa tylko z orginałami z konsolą wszystko w porządku.

Tu masz nieorginalną:  http://www.allegro.pl/item239189044_oryginalne_karty_pamieci_sony_8mb_tanio_.html
A tu orginalną: http://www.allegro.pl/item241567939_sony_memory_card_ps2_black_oryginal_.html
« Ostatnia zmiana: Września 12, 2007, 18:30:48 pm wysłana przez Gomez_pl »

Gogu

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: Września 12, 2007, 19:33:13 pm »
He, mylisz się. Mam tą drugą, tj. oryginalną.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7 dnia: Września 12, 2007, 19:33:28 pm »
A rozkręcałeś kiedyś swoją konsole?

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #8 dnia: Września 12, 2007, 19:54:06 pm »

Skoro tak mówisz, a ile dałeś za swoją memorke i gdzie?

Mój kumpel miał taki sam problem kupienie orginalnej memorki pomogło.

Tu jest opisany ten problem http://forum.pclab.pl/t287713.html może ci pomoże.

Gogu

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: Września 12, 2007, 21:49:03 pm »
A rozkręcałeś kiedyś swoją konsole?

Konsoli nie rozkręcałem, bo straciłbym gwarancje, czyż nie ?

Skoro tak mówisz, a ile dałeś za swoją memorke i gdzie?

Mój kumpel miał taki sam problem kupienie orginalnej memorki pomogło.

Tu jest opisany ten problem http://forum.pclab.pl/t287713.html może ci pomoże.

54zł ze Świata Gier, a za drugą 31 z Mad Games (jakaś promocja, że pierwsze 10 w takiej cenie) , jestem nowym użytkownikiem ps2 (mam ją z miesiąc) przedtem nie miałem styczności z konsolami Sonego, tylko Nintendo i tam takich szopek nie było.

Tu link do tej ze Świata: http://allegro.pl/item212480677_memory_card_ps2_2lata_gwarancji_strefa_gier_w_wa.html , kupowałem ją w połowie lipca z konsolą, więc raczej jej nie zwrócę jak coś.

A tutaj link do tej, którą dostałem dzisiaj: http://allegro.pl/item242790527_memory_card_8_mb_sony_sklep_warszawa_promocja_.html

Jeśli Gomez masz racje, to podaj mi jakiś argument, którego mogę użyć, żeby zwrócili mi pieniądze, bo raczej wymiana nic nie da. Komentarza za tą drugą jeszcze nie wystawiłem.

Kurde cieszyłem się bardzo, że dostałem memorkę w takiej cenie,  nie wiedziałem, że istnieją podróby...

Gomez

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #10 dnia: Września 13, 2007, 16:41:56 pm »
Spytaj osobe która się na tym zna , ja nigdy nie miałem konsoli sony wiem tylko ,że istnieje problem z nieorginalnymi memorkami i padami między innymi w grze Burnout 3.

Zadaj pytanie na forum Neo Plus lub PSX Extreme tam powini dac ci fachową odpowiedź. Ja uważam ,że kupiłeś podróbki orginalnej memorki, o ile się nie myle w instrukcji Burnouta pisze ,że nie współpracuje z nieorginalnymi memorkami czy akcesoriami mniej więcej coś w tym guście.

A jeśli chodzi o argument to nie mam żadnego pomysłu :???: sprawdź czy to są faktycznie orginalne memorki jeśli tak to coś jest nie tak z konsolą w co wątpie. Najlepiej bedzie gdy się spytasz na Neo Plus lub PSX Extreme.

A memorki polecam kupować gdzieś w swojej okolicy u mnie są w Media Expert po 60 zł orginalne.

Gogu

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: Września 13, 2007, 16:59:04 pm »
Napisałem do sklepu Mad Games, że to podróbka podając na przykład właśnie tego Burnout'a i poprosiłem o zwrot pieniędzy bo na aukcji zapewniali, że to "100% oryginał" , teraz czekam na odpowiedź. Za chwilę napiszę na PSXExtreme, żeby upewnić się, czy to na pewno ta podróbka, a jeśli okazałoby się, że to jednak wina konsoli to i tak druga memorka nie jest mi potrzebna.

Niedaleko mojej małej miejscowości tez jest Media Expert, ale tam jedynie tanie są gry. Za pada liczą sobie 120zł, a za memorkę coś koło 100.

MGS

• Tajny współpracownik
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #12 dnia: Września 13, 2007, 17:08:12 pm »
Dobrze by bylo sprawdzic te karty z ta gra na innej konsoli :]
Xbox  One + PS4 = two reasons to buy a PC

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13 dnia: Września 13, 2007, 17:10:20 pm »
Memorki lepiej zamawiać w sklepach internetowych, aniżeli na allegro, wtedy jest większa pewność, że dostaniesz oryginalną.

Gogu

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: Września 13, 2007, 17:11:15 pm »
Dobrze by bylo sprawdzic te karty z ta gra na innej konsoli :]

Nie da rady, jak już wspomniałem mieszkam w małej miejscowości i nie znam nikogo kto ma ps2. Burnout'a odesłałem Ultimie i oni sprawdzili na swoim sprzęcie, mówiąc ze wszystko OK. Nic więcej zrobić nie mogę.

Memorki lepiej zamawiać w sklepach internetowych, aniżeli na allegro, wtedy jest większa pewność, że dostaniesz oryginalną.

No jakby nie było Mad Games to też sklep.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15 dnia: Września 13, 2007, 17:25:57 pm »
Nie wiem czy tak jest zawsze, ale podobno memorki z jasnymi, srebrnymi śrubkami to właśnie podróbki.

MGS

• Tajny współpracownik
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #16 dnia: Września 13, 2007, 18:13:23 pm »
Moze rozwiazaniem bedzie oddanie konsoli na gwarancji razem z kartami pamieci i gra. Tam powinni stwierdzic czy to problem z konsola czy z MC. Jezeli stwierdza ze karty sa nieoryginalne bedziesz mial podstawe do ubiegania sie o zwrot pieniedzy.
Xbox  One + PS4 = two reasons to buy a PC

Gogu

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: Września 13, 2007, 19:06:11 pm »
Moze rozwiazaniem bedzie oddanie konsoli na gwarancji razem z kartami pamieci i gra. Tam powinni stwierdzic czy to problem z konsola czy z MC. Jezeli stwierdza ze karty sa nieoryginalne bedziesz mial podstawe do ubiegania sie o zwrot pieniedzy.

Gwarancja to wg. mnie ostateczność. Robią Ci to za darmo, więc jest odkładane na ostatni plan i trwa to miesiącami, a jak już się za to zabiorą to mogą powiedzieć, że to z twojej winy i nic im nie zrobisz.

Zobaczę, co odpisze Mad Games. Jeśli oddadzą to po problemie, a jeśli nie to będę dalej kombinował.

Wątpię, że to coś z konsolą, bo jeśli by tak było, to nie czytała by wszystkich gier, czyż nie ?