No chyba od Baldur's Gate'a II na konsole to ten D&D Heroes lepszy nie jest. BGII jest genialny, polecam. Moim zdaniem najlepsza gra tego typu (choć w tego D&D-a nie grałem). No chyba że komuś nie nudzi się klikanie myszką kilkadziesiąt tysięcy razy dziennie, to wtedy Diablo II jest lepsze. Od tego klikania można dostać szału.
Tak poza konkursem - przypominam o Morrowindzie.
Wlasnie gralem w BD1 i BD2 na konsoli i D&D jest lepszy.
Sam zobacz oceny BD:DA2 i D&D:H - ta druga lepsza, sam potrwierdzam - LEPSZA:D
(moze BD2 ma kilka pt. wyzej, ale najwazniejsze, czyli gameplay ma gorszy, jednak wg. mnie D&D takze graficznie wyglada lepiej
od BD2 - roznice pewnie zwiazane tez z rocznikami, BD2 wyszedl rok po D&D. Do tego ocena i opis jest identyczny jak w tabelce wersji PS2 - wiec nie mozna brac tego do siebie, D&D wyszedl tylko na xbox, a wiadomo, ze xbox ma inne standardy graficzne niz ps2 nieco)
I baldurs Gate 1:
D&D:H ma fajny patent - ma klawisz spowalniajacy gre, wystarczy wcisnac prawy trigger i gra dziala powolnie, jak na zwolnionym filmie. Dobra rzecz w chaotycznych walkach. Do tego swietny Zoom, mozna ustawic kamere baardzo blisko, albo ja bardzo oddalic (BD tez to ma, ale nie na taka skale jak tu). Ogolnie dla fanow BD - pozycja obowiazkowa.
Jest jeszcze inna gra zrobiona na podobe BD:DA -
Fallout: Brotherhood of Steel.
Kiedys sporo sie naczytalem o niej w gazetach typu PSX Extreme czy NEO+, recenzje odepchaly mnie od tej gry.
Fakt, rozni sie od klasycznego Fallout 1 i 2 na PC, jednak nie oznacza wcale, ze jest zla, nawet nie srednia, zwyczajnie jest "inna"
Brotherhood of Steel strasznie mi sie spodobal, fajny mix cRPG i strzelanki. Na 100% mam zamiar ukonczyc ta gre.
LEENK - Fajnie, ze spodobal Ci sie Galleon. Widac moja recka/temat sporo dal
Dla mnie galleon to debesciak na wszelkie platformy, gre kupilem sobie drugi raz oryginalna i teraz mimo tego, ze juz w nia nie gram (bo ile mozna?
) to dumnie stoi sobie na szafce. Do grafiki nadal przyczepic sie nie moge, nawet teraz gdy gram w Bioshock na max detalach
Wiadomo - z grafika to juz tak bywa, inaczej sie ocenia rozne elementy roznych zupelnie gier. To co slabe gdzies indziej, w innym przypadku bywa piekne
Tak jest z Galleonem.