Autor Wątek: POLITYKA  (Przeczytany 2159264 razy)

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #15840 dnia: Lutego 11, 2017, 16:24:35 pm »
Zapomniałeś dodać, że propaganda tvn przez 8 lat zrobiła swoje. Zamiast lekarzy uważać za ludzi bez pojęcia o zawodzie, narazajacych zycie pacjentów i lapowkarzy, myśli się o nich jako o kimś kto próbuje ratować życie. Możesz chociaż powiedzieć jaką masz wiedzę na ten temat i jak według Ciebie to powinno wyglądać ? Ogólnie dał byś by passy czy też wybrał byś te stetogramy czy co tam jest ? I jaka jest Twoja diagnoza ? Zakrzepica czy może jakieś inne choroby ? Może choroba serca zespołu leminga ?
Nie jestem w temacie to raz, a poza tym to nie ja zacząłem ten temat, ale mam prawo sądzić, ze po tych wszystkich przypadkach nadzwyczajnej kasty i lekarzach którzy biorą w łapę na potęgę, Ziobro ma rację

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #15841 dnia: Lutego 11, 2017, 16:33:52 pm »
Obłowią się ci sami co teraz bogacą się na tych wszystkich idiotycznych komisjach gdzie zasiadają ludzie bez konkretnego wykształcenia w danym temacie, a trzepią ciężkie miliony na koszt podatników. Czyli nie zmieniło się nic od czasów oszustów z PO. W dodatku obecni rządzący są na tyle głupi, że rozjebali sobie BOR i w miejsce wyszkolonych ludzi zatrudnili jakiś lamerów, którzy nie potrafią dopilnować bezpieczeństwa, a my musimy za szkody płacić z podatków.
Baban rzestań smecić albo daj namiary z kąd bierzesz te niusy.

Pytasz o niusa o tym, że PO to oszuści? Niestety, ale tutaj źródło jest utajnione.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #15842 dnia: Lutego 11, 2017, 16:37:01 pm »
Boban pewnie żyje w alternatywnej rzeczywistości, gdzie Szydło jechała nieopancerzonym samochodem z niedoświadczonym kierowcą, który spowodował wypadek :lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15843 dnia: Lutego 11, 2017, 16:43:10 pm »
To raczej ty żyjesz w alternatywnej rzeczywistości gdzie PiS pierze mózgi, że Szydło jechała 50km/h w opancerzonej A8 i pewnie dlatego ochroniarz ma "jedynie" złamane obie nogi, a Szydło trzeba było helikoprerem do szpitala transportować (btw. oby nie musiała korzystać ze sprzętu WOŚP, bo już cały internet o tym trąbi). Kapujesz? Tylko 50km/h w ultra bezpiecznej opancerzonej Audi A8 i ludzie w środku łamią nogi oraz są transportowani śmigłowcem do szpitala. Jakim trzeba być lemingiem żeby wierzyć w te bzdury?

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #15844 dnia: Lutego 11, 2017, 16:46:18 pm »

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15845 dnia: Lutego 11, 2017, 17:02:12 pm »
Na pewno jechali szybciej, gdzie w samochodzie po czołówce z drzewem nawet się przednia oś nie przesunęła :lol:

Boban wsiądź do auta, przypierdol w drzewo 50 km/h, wróć i zdaj relację.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #15846 dnia: Lutego 11, 2017, 17:06:04 pm »
ja tam nie wiem czy to nie był zamach. pancerne a8 powinno przecież ściąć to drzewo :troll:

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15848 dnia: Lutego 11, 2017, 17:19:10 pm »
Na pewno jechali szybciej, gdzie w samochodzie po czołówce z drzewem nawet się przednia oś nie przesunęła :lol:

Mogę zdać ci relację z wypadku z prędkości ponad 70km/h (Policja stwierdziła, że było nawet pod 90km/h, ale oni zawsze zawyżają, więc przyjmijmy, że 70km/h) gdzie siedziałem z tyłu jako pasażer i nie byłem zapięty w pasy. Starą Vectrą uderzyliśmy w tył stojącego autobusu. Auto wyglądało na mniej zniszczone niż ta A8, mi się nic nie stało, a kolega który prowadził miał rozbity i krwawiący nos. Także na moje oko to rządowe Audi jechało minimum z prędkością 90km/h. Zresztą niedługo po wyborze Dudy na Prezydenta, przejeżdżał z nim w środku konwój rządowy obok miejsca moje pracy (środek miasta, teren zabudowany). Tam było grubo ponad 100km/h, ale jechali z sygnałami świetlnymi i dźwiękowymi, a wczoraj ponoć jedynie świetle mieli włączone. Tak czy inaczej nawet przy ponad 70km/h z takiej Audicy wychodzi się bez szwanku, a tu nogi połamane i śmigłowiec medyczny wzywany. Ale wierz sobie dalej w te bajeczki PiS'u i żyj w swoim świecie. Przecież nikt nie może ci tego zabronić.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15849 dnia: Lutego 11, 2017, 18:08:15 pm »
Blablabla.

50 i 64 km/h, a z przodu samochodu niewiele zostaje. Śmigłowiec w przypadku najważniejszych osób w państwie to standard.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #15850 dnia: Lutego 11, 2017, 18:09:30 pm »
To jest przy braku hamowania. Do tego a8 było opancerzone, a przynajmniej powinno być.

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #15851 dnia: Lutego 11, 2017, 18:10:11 pm »
Nie interesuje się za bardzo, ale godzi się aby do celów prywatnych jechać na sygnale?

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15852 dnia: Lutego 11, 2017, 18:27:32 pm »
To jest przy braku hamowania. Do tego a8 było opancerzone, a przynajmniej powinno być.

Opancerzone samochody mają podobne strefy zgniotu jak wersje cywilne, bo inaczej byłyby dużo bardziej niebezpieczne w razie wypadku. Na hamowanie tam za dużo czasu nie było skoro zamachowiec w Seicento wbił się między dwa samochody w kolumnie, a kierowca zdążył tylko odbić w lewo.

Swoją drogą tak wygląda Seicento skoszone przez rządową limuzynę, która zdaniem bobana jechała pewnie ze 150 km/h:

:lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15853 dnia: Lutego 11, 2017, 18:28:21 pm »
Czyli iras sugerujesz, że gość najpierw trącił Seicento, a potem przyje**ł w drzewo nie naciskając nawet na hamulec? Mam rozumieć, że gość jechał 50km/h, trącił Sejo i nie reagował wcale jadąc dalej tą samą prędkością na koniec waląc prosto w drzewo? No to kur** faktycznie w BORze sporo się pozmieniało skoro zatrudniają takich "specjalistów". Ja bym deptał po heblach. No, ale przecież jechali tylko 50km/h i stąd te połamane nogi u jednego z ochroniarzy. Wierzymy!!!

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #15854 dnia: Lutego 11, 2017, 18:36:38 pm »
ja tam nie wiem czy to nie był zamach. pancerne a8 powinno przecież ściąć to drzewo :troll:

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15855 dnia: Lutego 11, 2017, 18:45:58 pm »
Widzisz odległość między tym Seicento a rozwalonym na drzewie Audi? Ile tam było czasu na hamowanie, zważywszy, że Seicento skręciło już po przejechaniu pierwszego samochodu z kolumny? Ile prędkości można wytracić hamując na takim odcinku? Zresztą gdyby jechali szybciej, to kierowca prawdopodobnie nawet nie zdążyłby odbić w lewo, a z tego Seicento nic by nie zostało.

Wyszkolony w grze wideo sprzedawca telewizorów, co się uważa za lepszego za kierownicą niż kierowca Biura Ochrony Rządu z 15-letnim stażem :lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15856 dnia: Lutego 11, 2017, 18:53:34 pm »
Patrząc na ilość wypadków z udziałem obecnych BORowików śmiem twierdzić, że objechałbym tych lamusów bez problemu. ;)

Przy forsowanych przez rząd i łykanych przez pisowskie pelilany 50km/h było w chuuuuuuuj czasu żeby zareagować. No chyba, że jechali znacznie więcej niż 50km, to wtedy jestem w stanie uwierzyć, że nie było kiedy deptać po hamulcach.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15857 dnia: Lutego 11, 2017, 20:35:00 pm »

Mogę zdać ci relację z wypadku z prędkości ponad 70km/h (Policja stwierdziła, że było nawet pod 90km/h, ale oni zawsze zawyżają, więc przyjmijmy, że 70km/h) gdzie siedziałem z tyłu jako pasażer i nie byłem zapięty w pasy. Starą Vectrą uderzyliśmy w tył stojącego autobusu. Auto wyglądało na mniej zniszczone niż ta A8, mi się nic nie stało, a kolega który prowadził miał rozbity i krwawiący nos. Także na moje oko to rządowe Audi jechało minimum z prędkością 90km/h. Zresztą niedługo po wyborze Dudy na Prezydenta, przejeżdżał z nim w środku konwój rządowy obok miejsca moje pracy (środek miasta, teren zabudowany). Tam było grubo ponad 100km/h, ale jechali z sygnałami świetlnymi i dźwiękowymi, a wczoraj ponoć jedynie świetle mieli włączone. Tak czy inaczej nawet przy ponad 70km/h z takiej Audicy wychodzi się bez szwanku, a tu nogi połamane i śmigłowiec medyczny wzywany. Ale wierz sobie dalej w te bajeczki PiS'u i żyj w swoim świecie. Przecież nikt nie może ci tego zabronić.
Serio nie widzisz różnicy w uderzeniu o autobus a drzewem? Blacha samochodu się amortyzuje, zgina, drzewo nie, jest zbyt twarde i stabilne, to tak jak byś zajebał w betonową ścianę

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15858 dnia: Lutego 11, 2017, 20:35:50 pm »
Patrząc na ilość wypadków z udziałem obecnych BORowików śmiem twierdzić, że objechałbym tych lamusów bez problemu. ;)

Przy forsowanych przez rząd i łykanych przez pisowskie pelilany 50km/h było w chuuuuuuuj czasu żeby zareagować. No chyba, że jechali znacznie więcej niż 50km, to wtedy jestem w stanie uwierzyć, że nie było kiedy deptać po hamulcach.
Akurat ten wypadek to ewidentne wina kierowcy

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15859 dnia: Lutego 11, 2017, 20:38:50 pm »
Godne typowego leminga, nasmiewanie się z katastrofy smoleńskiej, zobaczymy jak ci będzie do śmiechu jak twój pupil wróci z Brukseli w kajdankach

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #15860 dnia: Lutego 11, 2017, 21:24:50 pm »

Tutaj ogladać a nie jakieś pierdoły

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15861 dnia: Lutego 11, 2017, 21:42:43 pm »

Akurat ten wypadek to ewidentne wina kierowcy

Tomku nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć w tym miejscu jest skrzyżowanie i podwójna ciągła, więc owszem jest to wina kierowcy, ale kierowcy limuzyny rządowej. Nawet jazda na kogutach nie zdejmuje z nikogo obowiązku przestrzegania przepisów. Mam kumpla kierowcę karetki i u nich jest tak, że gdyby np. wjechał ma czerwonym albo przekroczył linie ciągłą i spowodował wypadek to on jest winny.

Moldar

• Łajka
« Odpowiedź #15862 dnia: Lutego 11, 2017, 22:13:18 pm »
Wszystko zależy od sytuacji. Ale jeżeli podczas jazdy na sygnale, kierowca 'łamie' prawo drogowe ( czerwone światło, wyprzedzanie na skrzyżowaniach itp) to winny wypadku jest kierowca uprzywilejowany, bo to na nim spoczywa obowiązek ostrożnej jazdy.

Kierowcy często tego nie wiedzą, bo wszędzie mówi się, że trzeba ustąpić policji na sygnale itp., a w tedy dostają mandaty, zamiast walczyć o swoje.
« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2017, 22:20:30 pm wysłana przez Moldar »

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15863 dnia: Lutego 11, 2017, 22:35:49 pm »
Kierowca karetki czy milicji to NIE KIEROWCA BOR!!! Ludzie, skończcie pierdaczyć.
a to przy okazji aautorytetów tvnu i tvpinfo platformianego
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/327200-joanna-racewicz-marian-janicki-jest-ostatnia-osoba-ktora-powinna-zabierac-glos-w-sprawie-lamania-procedur
« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2017, 22:42:51 pm wysłana przez Leszke »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15864 dnia: Lutego 11, 2017, 23:12:59 pm »
No tak bo kierowcy karetek jadą ratować życie, a kierowcy BOR jadą......no właśnie jadą i co? Jadą i straszą normalnych obywateli.

Swoją drogą to nie widziałem, że stosuje się jakieś inne przepisy wobec pojazdów przywilejowanych rządu. Serio. :o

Moldar

• Łajka
« Odpowiedź #15865 dnia: Lutego 11, 2017, 23:17:54 pm »
No jadą na weekend do domu.

Co do drugiego, a są jakieś inne przywileje dla bor? Bo nic takiego nie słyszałem, chyba, że o czymś nie wiem.

Jeżeli nie było sygnału dźwiękowego, kolumna była zbyt rozległa itp. To IMO winę ponosi cała kolumna. Bo można przejechać na czerwonym itp. ale to nikogo nie zwalnia z zachowania szczególnej ostrożności. No ale wiadomo, kolacja stygnie.

Ale nie wiem jak było, więc zobaczymy, ponoć jest jakieś nagranie z kamer.
« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2017, 23:36:46 pm wysłana przez Moldar »

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15866 dnia: Lutego 11, 2017, 23:27:12 pm »
Jak słyszę Janickiego, który pierdoli, że samochód jadący za Szydło powinien coś zrobić i zapobiec wypadkowi, to nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Trudno się dziwić, że boban pisze brednie, jak słucha takich ekspertów.

Portal oswiecimskie24.pl podaje, że do wypadku doszło przed godz. 19 na ulicy Powstańców Śląskich. Nieoficjalne informuje, że wszystkie pojazdy, które brały udział w zdarzeniu – samochody rządowe i fiat seicento - jechały w tym samym kierunku. Kierowca fiata prawdopodobnie usunął się na pobocze, kiedy zobaczył za sobą pojazd uprzywilejowany. Nie zauważył jednak innych samochodów jadących „na sygnałach”, dlatego wrócił na pas ruchu. Kierowca auta marki audi, które jechało jako drugi pojazd w kolumnie, chciał uniknąć zderzenia, jednak uderzył w drzewo.

Wina borowika w ch**, jak młodociany zamachowiec w seicento puszcza pierwszy samochód z kolumny i rusza prosto pod drugi :lol:

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #15867 dnia: Lutego 11, 2017, 23:37:54 pm »
Zamachowiec xDDD

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15868 dnia: Lutego 11, 2017, 23:42:56 pm »
@Iras
A wez sie ode mnie odjeb chłopcze. Ja się w ogóle do ciebie nie zwracam, a ty w kołko "boban to, boban tamto". Jak masz tak wielki ból dupy, że nieudacznicy z pisu sobie nie radzą to idź płakać gdzieś indziej. Ja nawet nie miałem pojęcia kto to jest Janicki ale ty już wiesz, że ja go wysłuchałem i na nim opieram swoje wnioski.

Btw. Kierowca Sejo ponoć nie przyznaje się do winy. Tam była podwójna ciągła oraz skrzyżowanie i czy Seicento zjeżdżało, srało czy się zatrzymywało, to obowiazkiem borowika było w tym miejscu zachować ostrożność nawet jeśli jechał na sygnale. Koleś zjebał sprawę i teraz tylko lemingi pisu łykną bajki o winie szaraka z Seicento. Nawet taki obrońca przepisów jak irasek tutaj nagnie swoje żelazne zasady żeby usprawiedliwić ten rząd nieudaczników. No i te 50km/h. :lol:

VaaKo

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #15869 dnia: Lutego 11, 2017, 23:58:09 pm »
Wina borowika w ch**, jak młodociany zamachowiec w seicento puszcza pierwszy samochód z kolumny i rusza prosto pod drugi :lol:

Dobrze, że trafił na pismaków, bo za platformersów skończyłby w lesie, związany, oblany benzyną i spalony... a pełowsy prokuratorzy i sędziowie stwierdziliby samobójstwo, ach te cudowne czasy platformy.   

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15870 dnia: Lutego 12, 2017, 01:29:56 am »
No tak bo kierowcy karetek jadą ratować życie, a kierowcy BOR jadą......no właśnie jadą i co? Jadą i straszą normalnych obywateli.

Swoją drogą to nie widziałem, że stosuje się jakieś inne przepisy wobec pojazdów przywilejowanych rządu. Serio. :o
przepisy te same ale zachowanie jest inne. Bo koles mógł i kulke dostać za to co zrobił.
Co ty filmów nie ogladasz?
Nigdy takich na drodze nie spotkałes?

Boban nie walcz z pisem o głupoty, krzycz jak cos serio odpierdolą. Jak bedziesz tak krzyczał za kazdym duperelem to bedzie jak w tej bajce o chłopcu i wilkach. Kto wie być moze o to w tych wszystkich wymyslonych aferkach chodzi.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15871 dnia: Lutego 12, 2017, 03:41:25 am »
@Iras
A wez sie ode mnie odjeb chłopcze. Ja się w ogóle do ciebie nie zwracam, a ty w kołko "boban to, boban tamto". Jak masz tak wielki ból dupy, że nieudacznicy z pisu sobie nie radzą to idź płakać gdzieś indziej. Ja nawet nie miałem pojęcia kto to jest Janicki ale ty już wiesz, że ja go wysłuchałem i na nim opieram swoje wnioski.

Btw. Kierowca Sejo ponoć nie przyznaje się do winy. Tam była podwójna ciągła oraz skrzyżowanie i czy Seicento zjeżdżało, srało czy się zatrzymywało, to obowiazkiem borowika było w tym miejscu zachować ostrożność nawet jeśli jechał na sygnale. Koleś zjebał sprawę i teraz tylko lemingi pisu łykną bajki o winie szaraka z Seicento. Nawet taki obrońca przepisów jak irasek tutaj nagnie swoje żelazne zasady żeby usprawiedliwić ten rząd nieudaczników. No i te 50km/h. :lol:

Idź robić z siebie klauna do cyrku.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #15872 dnia: Lutego 12, 2017, 09:02:32 am »
Godne typowego leminga, nasmiewanie się z katastrofy smoleńskiej, zobaczymy jak ci będzie do śmiechu jak twój pupil wróci z Brukseli w kajdankach
ty się synek hamuj. jaka katastrofa? komisja macierewicza bierze kilka baniek rocznie by ładować do świadomości konserw zamach, a ty co?

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15873 dnia: Lutego 12, 2017, 09:16:41 am »
@Iras

A co, ty odchodzisz i zwalnia się miejsce?

Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości, że nie tylko tvn to je**ni manipulanci. TvPis nie lepsza.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15874 dnia: Lutego 12, 2017, 11:32:04 am »
@Iras

A co, ty odchodzisz i zwalnia się miejsce?

Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości, że nie tylko tvn to je**ni manipulanci. TvPis nie lepsza.

To nie ma najmniejszego znaczenia, oni po prostu mają prawo tak jechać i to prawo nie działa od początku rządzenia PIS tylko praktycznie od powołania BOR. Wy na prawdę myślicie, ze Beata siedzi w samochodzie i mówi do kierowcy no to teraz zapierdalamy? przecież oni to mają we krwi, wszyscy Borowcy tak jezdzą
« Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2017, 11:35:26 am wysłana przez Braveheart1989 »

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #15875 dnia: Lutego 12, 2017, 11:41:08 am »
Dzisiaj będę tamtędy przechodził w drodze na pociąg to dam Wam znać, czy przypadkiem nie przemalowano już linii na przerywaną. ;)
PSN ID: WojtqGO

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15876 dnia: Lutego 12, 2017, 12:06:07 pm »
ty się synek hamuj. jaka katastrofa? komisja macierewicza bierze kilka baniek rocznie by ładować do świadomości konserw zamach, a ty co?
Synka to ty może kiedyś spłodzisz, gdyby nie Macierewicz to do dzisiaj pierdolotto ze pijany Błasik naciskał na pilotów. Jak dla Ciebie normalne jest to ,ze samolot urywa skrzydło na wąskiej gałęzi brzozy przy ponad 300km na godzinę , do tego wykonuję beczkę ,po czym sie unosi kilkanascie metrów. Trzeba być totalnym ignorantem zeby wierzyć w te brednie. Do tego samo to, ze tyle osób związanych ze smoleńskiem odebrało sobie życie, czytaj grasował seryjny samobójca.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15877 dnia: Lutego 12, 2017, 12:13:34 pm »

A teraz sosie, pochyl głowę, zamknij oczy i biegnij przed siebie.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15878 dnia: Lutego 12, 2017, 12:36:40 pm »
Z innej beczki, tej dobrej zmiany, MON zamawia 57tys sztuk karabinka beryl, produkowane przez Polskie zakłady ''łucznik''

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
  • Easy Rider
« Odpowiedź #15879 dnia: Lutego 12, 2017, 12:43:21 pm »
Z innej beczki, tej dobrej złodziejskiej zmiany, MON zamawia 57tys sztuk karabinka beryl, produkowane przez Polskie zakłady ''łucznik''
Putin aż się zesrał :roll:
Dobrze że szabel nie zamawiają, gdy już nam armię rozbrajają.
Lepiej mieć spokój czy jaja? Współczesne dylematy.