Ja nie mówię że będzie dobrze, mówię tylko że skrajnie lewicowe rządy prowokują skrajnie prawicową odpowiedź ludu.
Tia, lewicowe PO co to dupę przed Kościołem trzęsie, geje dalej nie mają ustawodawstwa, in vitro leży, "kompromis" aborcyjny leży. Rzeczywiście, skrajna lewicowość.
Mnie się idea Ruchu Narodowego bardzo podoba. Jak w końcu wytrzebią komuchów i ich popleczników, to będzie można budować nowy ład
Komuniści też próbowali budować "nowy ład". Naziści również, Czerwoni Khmerzy również. Za każdym razem jak ktoś próbuje budować "nowy ład" ginie ładne kilka milionów ludzi. Ale widać do niektórych to nie trafia.
centrowy pis - W PiSie równoważy się prawicowy konserwatyzm i polityka socjalna - zresztą tak byli określeni od początku - nie moja wina że dziś z Porozumienia Centrum w lewicowych mediach robi się skrajną prawice. Ciekawe jak media nazwą ONR, bo się z faszystowskich argumentów wystrzelali waląc do schorowanych staruszek w beretach.
Tylko co ci po tym konserwatyźmie? Polityka PiS na sprawy socjalne jest odzwierciedleniem poglądów szefa, faceta który nie ma żony, prawa jazdy, i niedawno karty bankomatowej nie miał. Kobiety mają rodzić dzieci, być ostoją "ogniska domowego", Państwo niczymi rodzic pomoże, zaopiekuje się maluczkim obywatelem, itd. Może niektórzy lubią mieć życie poukładane za nich, ale stąd już prosta droga do inwigilacji, represji, itd. Właśnie to jest w PiS najgorsze - ich niepohamowane pragnienie układania obywatelom życia.