Zgoda, akceptacja, warzywa z biedronki, zgoda buduje -Londek zachowuj sie zgodnie z wytycznymi twojej partii.
Ja nie mam swojej partii, pisałem już wcześniej, dla mnie wszystkich polityków PiS, PO itp. Powinni wsadzić w Tupolewy i kosic pancerne brzozy. Nienawidzę kłamstwa, k*rewstwa itd.
to czemu jesteś orendownikiem tak upadłej partyji jak PO?
Jeśli chodzi o zgodność programu partii z moimi poglądami i oczekiwaniami to partie wypadają tak:
Nr. 1 - PO
Nr. 2 - SLD
Nr. 3 - RP
Nr. 4 - PiS
Niestety, z częścią postulatów z każdej z powyższych partii się nie zgadzam, wiec żadnej nie mogę w pełni popierać. Ja popieram, konkretne postulaty itd. Do tego, jesteśmy istotami myślącymi, dlatego też oceniam jak się konkretni przedstawiciele partii się zachowują, krytykuje niektóre media itd.
Ja mam bardzo wolno rynkowe podejście do gospodarki, jeśli chodzi o sprawy religii i światopoglądowe, to państwo powinno zupełnie odciąć się od religii (każdej) - żadnych krzyżów w urzędach, obrazków świętych, biskupów na uroczystościach państwowych, żadnych publicznych pieniędzy dla zwiazkow wyznaniowych, żadnych przywilejow czy publicznych deklaracji przynależności do konkretnego wyznania. Wiara, każdego to jego prywatna sprawa.
Jestem za: dostępem do aborcji, eutanazji, pigułki dzień po, in vitro, związkami partnerskimi, adopcja dzieci przez pary homoseksualne, przywróceniu kary śmierci, ograniczeniem finansowania partii z budżetu, likwidowaniu nie rentownych samorządów czy spółek skarbu państwa (pełnej odpowiedzialności karnej dla zarządzających tymi jeśli jest podejrzenie o niegospodarności) itd.