Autor Wątek: POLITYKA  (Przeczytany 2192596 razy)

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #9840 dnia: Listopada 27, 2015, 14:23:24 pm »
 :lol:

« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2015, 14:26:45 pm wysłana przez Leszke »

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #9841 dnia: Listopada 30, 2015, 10:49:27 am »
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #9842 dnia: Listopada 30, 2015, 16:09:24 pm »

Nowoczesna kolaboracja.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9843 dnia: Listopada 30, 2015, 17:10:54 pm »
To trzeba wieszać po drzewach.
« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2015, 17:47:17 pm wysłana przez Leszke »

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #9844 dnia: Listopada 30, 2015, 19:14:41 pm »

svonston

• Gość
« Odpowiedź #9845 dnia: Grudnia 01, 2015, 08:56:29 am »
Dlaczego Komisja Obrony Demokracji ma ból dupy o to, że większość podejmuje decyzje?

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #9846 dnia: Grudnia 01, 2015, 15:10:52 pm »
Jestem w podróży. Jadę do Unii. Następnego dnia powinienem dotrzeć do czeskiej Pragi. Tak, jak w latach 90-tych ubiegłego wieku jestem uzbrojony w paszport i termos z gorącą herbatą. Nie wiadomo bowiem, jak długo będziemy stać na granicy. Z okna pociągu widzę polskie miasta i miasteczka. Szare, bure, z niedokończonymi inwestycjami. Budowy rozpoczęto, ale nie było już środków na ich dokończenie. Popadają w ruinę…

Słyszę rozmowy osób siedzących obok. Córka jednej z pań uczyła się na dobrej uczelni. Snuła plany na przyszłość. Niestety, na studenckie juwenalia przebrała się za szydło i… karnie wyleciała z uczelni. Druga pani opowiada natomiast, jak to udało się jej kupić trochę konserw. Starczy jej teraz na wiele dni, zanim znów dotrze zaopatrzenie do sklepiku w miejscowości, w której mieszka. Jest szczęśliwa. Siedzący obok mnie mężczyzna mówi, popijając kawę zbożową, że chciał jechać na święta do syna, do Anglii, ale nie dostał paszportu. Szydził bowiem z rządu, a „życzliwy” sąsiad zawiadomił policję polityczną. Mimo wszystko cieszy się ponieważ miał szczęście. W komisariacie trafił na znajomego swojego szwagra, dostał więc tylko pałą przez plecy, żeby nie było, że wyszedł po znajomości, i go puścili. Z kieszeni wyciągam kawałek belgijskiej czekolady. Teraz to dobro luksusowe, w końcu produkt importowany z dalekiej zagranicy, z… Unii Europejskiej. Częstuję podróżnych. Humor się poprawia.

Adam Szejnfeld, Platforma Obywatelska opisuje realia pod rządami PiS.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9847 dnia: Grudnia 01, 2015, 15:22:57 pm »
Szczerze mówiąc nie mam kompletnie nic przeciwko, żeby PiS zaczął swoich przeciwników politycznych wsadzać do pierdla, a jeśli zaczną znikać, też się zbytnio nie przejmę.

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #9848 dnia: Grudnia 01, 2015, 15:25:00 pm »
Szczerze mówiąc nie mam kompletnie nic przeciwko, żeby PiS zaczął swoich przeciwników politycznych wsadzać do pierdla, a jeśli zaczną znikać, też się zbytnio nie przejmę.

Ty tak serio serio?
Fryty tyty dotknij pyty

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #9849 dnia: Grudnia 01, 2015, 15:27:14 pm »
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/niemiecka-gazeta-polska-rzadzona-jest-przez-paranoidalnych-nacjonalistow/r0h6hk

PiS gorszy od ISIS  :lol:  Ciekawe kiedy nas z UE wyrzucą.

Dziennikarz dodaje, że "dla europejskiej demokracji jest to bardziej niebezpieczne niż terror tzw. Państwa Islamskiego"

100% racji. My ich nie wpuścimy do nas to pójdą z bombami do Niemiec 8)

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
  • Easy Rider
« Odpowiedź #9850 dnia: Grudnia 01, 2015, 15:32:09 pm »

Ty tak serio serio?
Serio wątpisz?
Lepiej mieć spokój czy jaja? Współczesne dylematy.

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9851 dnia: Grudnia 01, 2015, 15:34:11 pm »
Wciąż mam jakąś nadzieję, że to żart.
Fryty tyty dotknij pyty

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #9852 dnia: Grudnia 01, 2015, 15:37:42 pm »
Ty tak serio serio?

A jak PO tak robiło regularnie to nikomu nie przeszkadzało. Już pomijam wsadzanie politycznych przeciwników do pierdla, bo dopiero co sami wrzeszczeliście że Kamiński powinien siedzieć - ale poza takimi standardami PO jest jeszcze seryjny samobójca z dziesiątkami nieprzypadkowych ofiar na koncie, fanatyczni POwcy w biały dzień mordujący posłów PiS, dziesiątki jak nie setki ludzi siedzących miesiącami w aresztach bez wyroku za antyrządowe hasła na stadionach, brygady ABW wpadające o 6 rano do domów ludzi którzy śmieli zażartować z PO w internecie - wtedy to było ok. Nagle te powszechnie akceptowane przez ogól metody stałyby się złe gdyby PiS je przejął od takiej nowoczesnej, lewicowej, demokratycznej i europejskiej partii jak PO?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2015, 15:41:08 pm wysłana przez el becetol »

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #9853 dnia: Grudnia 01, 2015, 15:54:01 pm »

Ty tak serio serio?
nie od dzisiaj wiadomo, że iras jest doskonałym materiałem na faszystowskiego pojeba. ewntualnie narodowego socjalistę, ale ci byli jeszcze gorsi.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9854 dnia: Grudnia 01, 2015, 15:54:57 pm »
Ty tak serio serio?

A co, płakałbyś za lisem, szejnfeldem i resztą odsuniętych od koryta wichrzycieli?

Bezwartościowe jednostki, które do zaoferowania mają tylko kłamstwa, jad i ból dupy. Usunięcie ich z życia publicznego byłoby z pożytkiem dla kraju.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9855 dnia: Grudnia 01, 2015, 18:23:55 pm »
szafa dzieki takim zarabia, wiec mnie nie dziwi ze ich broni.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #9856 dnia: Grudnia 01, 2015, 18:47:28 pm »
Ja bym zamiast lisa dał Tuska pod trybunał stanu za zdradę ojczyzny.
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #9857 dnia: Grudnia 01, 2015, 18:49:00 pm »
Ja bym dał Dudę za zamach na niezależność TK.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9858 dnia: Grudnia 01, 2015, 19:04:13 pm »
TK od bardzo dawna nie jest niezalależny, jeżeli kiedykolwiek taki był.

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9859 dnia: Grudnia 01, 2015, 20:04:02 pm »
Ty tak serio serio?

A co, płakałbyś za lisem, szejnfeldem i resztą odsuniętych od koryta wichrzycieli?

Bezwartościowe jednostki, które do zaoferowania mają tylko kłamstwa, jad i ból dupy. Usunięcie ich z życia publicznego byłoby z pożytkiem dla kraju.

Nie płakałbym bo ogólnie mam tych wszystkich gamoni czy to z lewej, czy z prawej strony w dupie. Za sianie jadu to powinna ich przede wszystkim opinia publiczna dojechać i wyje**ć. Ale tak czy inaczej nie pisałeś wcześniej o żadnych lisach czy innych szejnfeldach tylko o przeciwnikach politycznych. Czyli co? Wg Ciebie całą opozycję należałoby wsadzić do więzień, a najlepiej to kulkę w łeb? Za odmienne poglądy polityczne? No brawo kur**.

szafa dzieki takim zarabia, wiec mnie nie dziwi ze ich broni.

Że łot??
Fryty tyty dotknij pyty

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9860 dnia: Grudnia 01, 2015, 20:43:08 pm »

:rotfl:

Świetny żart, naprawdę się uśmiałem. Niezależność Trybunały wygląda tak, że Rzepliński, etatowy funkcjonariusz PO, w czerwcu pisał na zlecenie Platformy ustawę o TK, a teraz ma orzekać o jej konstytucyjności. Trybunał w obecnej formie jest zbędnym, żeby nie powiedzieć szkodliwym, partyjnym aparatem, który najlepiej byłoby całkowicie zlikwidować.

Czyli co? Wg Ciebie całą opozycję należałoby wsadzić do więzień, a najlepiej to kulkę w łeb? Za odmienne poglądy polityczne?

Nie całą i nie za odmienne poglądy tylko za działanie na szkodę kraju.

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #9861 dnia: Grudnia 01, 2015, 21:03:06 pm »

:rotfl:

Świetny żart, naprawdę się uśmiałem. Niezależność Trybunały wygląda tak, że Rzepliński, etatowy funkcjonariusz PO, w czerwcu pisał na zlecenie Platformy ustawę o TK, a teraz ma orzekać o jej konstytucyjności. Trybunał w obecnej formie jest zbędnym, żeby nie powiedzieć szkodliwym, partyjnym aparatem, który najlepiej byłoby całkowicie zlikwidować.

To samo można napisać o urzędzie prezydenta ;)
Yeahh, me and hate that's an odd couple

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #9862 dnia: Grudnia 01, 2015, 21:06:03 pm »
rzepliński nie będzie orzekać.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #9863 dnia: Grudnia 01, 2015, 21:08:17 pm »

Tak tak, to samo, tylko pomińmy że prezydenta wybrali obywatele w demokratycznych wyborach :lol:

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9864 dnia: Grudnia 01, 2015, 21:15:22 pm »

Prezydent sprawuje ważną funkcję reprezentacyjną, a TK tylko przyklepuje ustawy, jeśli rządząca ekipa trzyma w garści większość pacynek lub torpeduje działania rządu w przeciwnym wypadku. Zaorać.

Poczekamy, zobaczymy.

Zabawne, że kiedy sędziowie TK biorą się za pisanie ustaw, Szymuś nie wrzeszczy o łamaniu trójpodziału władzy i wchodzeniu w kompetencje.

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #9865 dnia: Grudnia 01, 2015, 21:47:45 pm »

Tak tak, to samo, tylko pomińmy że prezydenta wybrali obywatele w demokratycznych wyborach :lol:
To automatycznie czyni go apolitycznym mam rozumieć ? Raczej mało kto może sobie pozwolić aby startować na prezydenta nie będąc w partii. My wybieramy posłów oni sędziów TK, więc pośrednio też demokratycznie są wybrani.

Prezydent sprawuje ważną funkcję reprezentacyjną, a TK tylko przyklepuje ustawy, jeśli rządząca ekipa trzyma w garści większość pacynek lub torpeduje działania rządu w przeciwnym wypadku. Zaorać.
Sejm nie może odwołać sędziów TK więc trzyma w garści to złe określenie, na drugą kadencję nie mogą iść, więc nacisk polityczny jest jednak ograniczony.

Poczekamy, zobaczymy.

Zabawne, że kiedy sędziowie TK biorą się za pisanie ustaw, Szymuś nie wrzeszczy o łamaniu trójpodziału władzy i wchodzeniu w kompetencje.
Możesz rozwinąć z tym pisaniem ustaw?

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9866 dnia: Grudnia 01, 2015, 22:21:43 pm »
Możesz rozwinąć z tym pisaniem ustaw?

A co tu rozwijać? Rzepliński i dwóch innych sędziów TK brało udział w pracach nad peowską ustawą o TK.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #9867 dnia: Grudnia 01, 2015, 22:26:37 pm »

To automatycznie czyni go apolitycznym mam rozumieć ?

A gdzie to napisałem? Prezydenta wybierają obywatele więc sami decydują kto będzie na tym stanowisku, a nikt nie miał wpływu na to że odchodząca partia po przegranych wyborach wsadzi do TK swoich szpiclów do torpedowania pomysłów wygranej partii. PO upolityczniło TK, a skoro tam siedzą politycy PO, to powinni stracić posady automatycznie po tym jak demokratycznie i bezpośrednio obywatele powiedzieli im do widzenia.

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #9868 dnia: Grudnia 01, 2015, 22:50:28 pm »

No jakby postanowili te ustawę sami uchwalić, to zaufaj mi, na pewno bym protestował. Ale takie rzeczy tylko w PiS.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9869 dnia: Grudnia 01, 2015, 23:14:54 pm »
Piękna próba odwrócenia kota ogonem.

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #9870 dnia: Grudnia 02, 2015, 09:15:13 am »

To automatycznie czyni go apolitycznym mam rozumieć ?

A gdzie to napisałem? Prezydenta wybierają obywatele więc sami decydują kto będzie na tym stanowisku, a nikt nie miał wpływu na to że odchodząca partia po przegranych wyborach wsadzi do TK swoich szpiclów do torpedowania pomysłów wygranej partii. PO upolityczniło TK, a skoro tam siedzą politycy PO, to powinni stracić posady automatycznie po tym jak demokratycznie i bezpośrednio obywatele powiedzieli im do widzenia.
No ja się odniosłem do tego co pisał Iras że TK nie jest apolityczne, więc nie wiem czemu mi tu wyskakujesz jak się wybiera prezydenta i sędziów TK, co ma jedno do drugiego?
@Iras każdy może ustawę napisać więc nie wiem po co ten jad, napisz swoją, zbierz 100 tys. podpisów i jazda na wiejską.

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9871 dnia: Grudnia 02, 2015, 10:29:00 am »
Piękna próba odwrócenia kota ogonem.
Ale czemu? Brali udział w przygotowaniu projektu ustawy i jest to zgodne z prawem, bo ustawę i tak uchwala sejm. Notabene ich projekt był dosyć przyzwoity:
http://orka.sejm.gov.pl/opinie7.nsf/nazwa/spr_1590/$file/spr_1590.pdf
 i dopiero później został pozmieniany przez PO na tego potworka uchwalonego w czerwcu.

Co istotne, sędziowie biorący udział w pracach nad projektem wyłączyli się ze składu orzekającego o zgodności ustaw o TK z konstytucją, co też jest wyrazem pewnego poziomu i standardu postępowania, do którego PiS bardzo daleko.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #9872 dnia: Grudnia 02, 2015, 10:39:03 am »
nie wiem czemu mi tu wyskakujesz jak się wybiera prezydenta i sędziów TK, co ma jedno do drugiego?

Prezydenta wybierają obywatele więc sami decydują kto będzie na tym stanowisku, a nikt nie miał wpływu na to że odchodząca partia po przegranych wyborach wsadzi do TK swoich szpiclów do torpedowania pomysłów wygranej partii. A dla ciebie to identyczne sytuacje. Polacy chcieli tego prezydenta z tej partii, a na członków TK to kiedy było głosowanie że sobie je PO obsadziło na kolejne lata?

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9873 dnia: Grudnia 02, 2015, 10:52:39 am »
nie wiem czemu mi tu wyskakujesz jak się wybiera prezydenta i sędziów TK, co ma jedno do drugiego?

Prezydenta wybierają obywatele więc sami decydują kto będzie na tym stanowisku, a nikt nie miał wpływu na to że odchodząca partia po przegranych wyborach wsadzi do TK swoich szpiclów do torpedowania pomysłów wygranej partii. A dla ciebie to identyczne sytuacje. Polacy chcieli tego prezydenta z tej partii, a na członków TK to kiedy było głosowanie że sobie je PO obsadziło na kolejne lata?

No i widzisz - tyle, że co powinien zrobić PiS w mojej opinii to przyjąć ślubowanie 3 sędziów wybranych w sposób nie budzący wątpliwości, a wstrzymać ślubowanie 2 sędziów do momentu rozstrzygnięcia o konstytucyjności ustawy czerwcowej. A co zrobili to wprowadzili całkowicie bezprawny precedens odwoływania sędziów przez kolejną kadencję sejmu - czekaj i patrz jak kolejna większość sejmowa przyjdzie i wytnie do kości wszelkie przejawy obecności PiS w polityce - naprawdę bardzo zdrowy obyczaj. Co istotne - nawet PO mimo całej żenującej otoczki tak się nie zachowało po przejęciu władzy, gdzie PiS zachowało przychylnego im prezesa TK, szefa CBA i szereg innych stanowisk obsadzonych przed wyborami.

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #9874 dnia: Grudnia 02, 2015, 10:54:52 am »

Powołanie sędziów TK to nie wiedza tajemna, a ta ustawa dająca możliwość powołania dodatkowych dwóch sędziów jest w TK więc wszystko jest ok, nie widzę problemów. Tutaj i tutaj ludzie mają ograniczny wybór więc demokracja jak się patrzy.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #9875 dnia: Grudnia 02, 2015, 13:57:35 pm »

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9876 dnia: Grudnia 02, 2015, 14:10:51 pm »
Najgorsze ustawy wprowadzą, szkoda gadać. Ratowanie zus - żenada.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9877 dnia: Grudnia 02, 2015, 14:14:57 pm »
Ja tam widzę zmiany na lepsze i usunięcie patologicznych mechanizmów.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #9878 dnia: Grudnia 02, 2015, 14:16:06 pm »
ciekawe czy pracujący emeryci też będą musieli płacić na zus :lol:

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9879 dnia: Grudnia 02, 2015, 14:16:53 pm »
A ja widzę kilkadziesiąt tysięcy rocznych strat w portfelu, żeby ratować przegniły ZUS i wywindowane na maksa emerytury górników, żołnierzy, strażaków, policjantów.