Ja w referendum dotyczącym okręgów wyborczych uczestniczyłem - byłem za jedno-mandatowymi. Czyli według Kolonko jestem awangardą narodu
.
Przyznam, że bawi mnie krytyka UE w wykonaniu MMK i zachwalanie USA (kapitalizm, przedsiębiorczość i inne slogany) w sytuacji gdy obecny kryzys UE jest bezpośrednim następstwem burdelu spowodowanego przez USA. To USA wywołało kryzys bankowy (Lehman Brothers) i zadłużeniowy (Grecja, Hiszpania), opychając przez swoje banki bankom europejskim (plus Rosji i CHRL) swoje papiery pochodne, które okazały się bezwartościowe. W skrócie - pożyczyli od nas kasę, nakłamali, że na dobry procent, finansowali za nią swoją konsumpcję przez ostatnich 20 lat a na końcu wysłali na drzewo. Dlatego opiewanie przez MMK modelu kapitalizmu a'la USA i przeciwstawianie go Unii Europejskiej jest po prostu żenujące.
Żenujące jest również granie na rozpad Unii, bo dopiero wtedy Ameryka, chińczycy i ruscy będą nas rozgrywać jak będą chcieli. Wtedy poczujemy prawdziwy powiew neokolonializmu.
Co ten Szymku
Zaklej sie może taśmą izolacyjną.
Czekam na wspólny front Leszku. Nudno jak sobie tylko ubliżacie nawzajem od niemieckich czy ruskich agentów.