Japończycy grają na kwadracie i chyba nie narzekają
Tylko że Japończycy graja od dziecka na kwadracie więc nauczyli się jakoś sobie z tym radzić.
Więc ten kto nie grał na kwadracie a tym bardziej na sticku będzie musiał więcej poćwiczyć (będą problemy z półokręgami z powodu blokowania się na przekątnych) niż na podstawce octagonalnej (ośmiokątnej). Do kwadrata trzeba mieć dobry manual.
jaki jest całkowity koszt tego customa, którego będziesz zamawiał?
Napisz jeszcze jak wypada on pod względem jakościowym w porównaniu z MadCatzem...
Koszt wygląda następująco:
''PS3 TRUE ARCADE CUSTOM'' (myślę, że ten jest optymalny) $165
- Przyciski Sanwa +$15
- Drążek Sanwa JLF OCTO GATE (czyli podstawka ośmiokątna
) +$20
Co do dłuższego kabla usb to jeszcze nie podjołem decyzji.
Do tego koszt przesyłki. No i tu jest mały problem bo w wyborze przesyłki nie ma Polski. Myślę jednak, że nie będzie z tym problemu bo są Niemcy $38 więc koszt podejrzewam będzie taki sam. Tak czy inaczej napisze do nich w tej sprawie.
Reasumując cena to $238 zakładając, iż przesyłka wyniesie $38
Co do jakości to powiem tylko tyle, że jest to sprzęt najwyższej klasy. Bardzo dobrze wykonany i posiadający najlepsze części. Porównując Z Mad Catzem wydaje mi się, że to produkty bardzo zbliżone do siebie jednak z przewagą Customa bo ma podstawkę osmiokątną no i ludzie na zagranicznych forach wypowiadają się w samych superlatywach ( mają te Customy parę lat i wszystko chodzi idealnie), czego nie można powiedzieć o produktach Mad Catza...