Wszyscy wiedzieli, czym studio Naughty Dog zajmie się po ukończeniu prac nad Uncharted: Drake's Fortune, jednak nikt o tym głośno nie mówił. Gracze z całego globu wyrażali jedynie chęci i marzenia, odnośnie do wydania kolejnej części genialnej platformówki Jak and Daxter i... zostaną one spełnione! Otóż Evan Wells - pracownik wcześniej wymienionego koncernu - w wywiadzie dla serwisu internetowego IGN.com oznajmił wszem i wobec, że koledzy z jego składu "zafascynowani są ogromnymi możliwościami PlayStation 3", co jakiś czas temu poskutkowało rozpoczęciem prac nad kolejną odsłoną przygód dwójki przyjaciół! Evan wypowiedział się także o samym PlayStation 3...
"Coraz bardziej jestem przeświadczony o mocy PlayStation 3 – im dłużej tworzę na nią gry, tym bardziej jestem nią zafascynowany i odkrywam jej nowe możliwości. Nie wyobrażam sobie, by Uncharted mógł powstać na maszynie bez napędu Blu-ray, bez dysku twardego, czy bez procesora Cell – nie byłby to wtedy taki Uncharted, jakim będziecie mogli się cieszyć już niedługo. Myślę, że im dłużej developerzy będą pracować przy najnowszej konsoli Sony, tym lepsze jakościowo i w kwestii rozwiązań gry trafiać będą do paszcz Waszych maszynek. Przykładowo, w Uncharted: Drake's Fortune wykorzystaliśmy tylko około 30% mocy Cella. A to dopiero początek!" - stwierdził...
Wiec nowy Jak powstaje
co mnie bardzo cieszy
Wiadomo brednie pokroju 30% wykorzystanej mocy procesora to belkot marketingowy:P Tu sie okaze na co stac PS3
IRAS pamietasz ile razy mowiles mi, ze nie wyjdzie nowy JAK ? Mowilem pozyjemy, zobaczymy
Wiedzialem, ze nie masz racji