Nie wiem co chcecie od systemu walki - mi tam sie podoba, chociaz na poczatku mialem obiekcje [nie gralem w poprzednie czesci - 17 grudnia to sie zmieni ], po przejsciu demka uwazam, ze jest naprawde fajny. Nie jest to wiadomo DMC czy NG, ale gra sie fajnie. Chociaz moze nudzi po kilkunastu godzinach gry, tego powiedziec nie moge i moze tego sie 'czepiacie'
Jedyne co mnie wkurza to, ze ciezko przerwac cios [czasem animacja jest zbyt dluga] i to, ze uniki sa dosc marne, skoki tez - bardzo krotkie. Przydalby sie szybsze uniki i najlepiej wykonywane jakos inaczej, bo narazie do prawej galki sie nie przyzwyczailem
W demku dali wszystkie ciosy, więc na starcie w 3 pewnie ich nie będzie aż tyle. To że nie możesz przerwać animacji...trzeba wiedzieć kiedy i które ciosy można zatrzymać--tych z użyciem L1 się nie da. Za to te z [] można prawie że w każdej chwili. Lepiej się przyzwyczaj do prawej gałki jako uniku, dla mnie to najlepsze rozwiązanie. System walki może nie jest jakiś wykozaczony i bijatykowy jak w NG, ale właśnie w tym tkwi moc! Że nie trzeba się uczyć przez pół gry jak zrobić jakieś kombo. Ot po prostu zastanawiasz się...a co by było jak zamiast [] wcisnę /\ i już masz trochę inne kombo. IMO jest to bardziej ludzkie bo nie trzeba właśnie siedzieć i uczyć się kiedy jaki przycisk wcisnąć.
Co do 3--podobają mi się dodatkowe ciosy pod L1+[]+[] przydaje się jak otaczają cię typki no i L1+przytrzymany /\ bardzo fajnie to wygląda. Ogólnie system walki się nie za bardzo nie zmienił (jedynie jakby unik trochę wolniejszy i na mniejszą odległość, ale w pełni wystarcza), a zmiany jakie są to głównie na +.
: Listopad 01, 2009, 21:15:49 pm
Pogrzeb sobie z ustawieniami, u mnie wygląda też lepiej niż to.
pogrzebałem trochę i wynik jest taki że te światło które pada na te posągi jest takie..pomarańczowe trochę.
Ogólnie to Full RGB włączyć czy wyłączyć? i te coś z bielą (w ustawieniach konsoli zaraz pod tym full RGB). No i jak TV ustawić?