Marcepan masz już pełną? Ile jest tras i czy jest jakiś system rankingowania?
Tak mam pełną wersję. Napiszę Ci tylko tyle że jeśli w demo online Cię pochłonął to w wersji pełnej przepadniesz na długi czas. Liczba klas, wyścigów, tras oraz system rankingowy daje radę. Zdobywasz gwiazdki i stopnie. Od Rookie przez Pro (parę klas w Rookie i Pro) by osiągnąć tytuł Champion.
Najbardziej cieszy możliwość wybierania klas online. Masz podział na Euro, USA, Japan i Global. W lobby ludzie głosują gdzie chcą startować. Wybieracie np. Global a tam podział na parę klas. Są bolidy, auta turystyczne (BMW itp.), samochody prototypowe, auta z LeMans, Muscle Cars, malutkie formułki (coś jak gokarty). W większości klas dochodzi jeszcze wybór aut w danej klasie. Są wyścigi typu Aston Martin vs Corvette, Nissan Cup, Drift Tournament a w nim podział na Downhill, Freestyle lub zmagania na miejskich trasach Tokyo nocą w deszczu. Można wybrać taki tryb gdzie 12 zawodników jedzie po trasie i muszą driftować. Wiesz jak to extra wygląda jak cała stawka leci bokiem po zakrętach. Aż szkoda że nie można zapisać powtórek po rozgrywce online (nie ma wcale powtórek online). Gra w mutli jest ogromnie grywalna.
Napisać trzeba że cały online działa bez zarzutów. Wybieranie gry, wyścigu czy komunikacja to dosłownie moment. Zero czekania, zero lagów, zero jakiś drażniących niedoróbek.
Ja single odstawiłem dosyć szybko. Jak tylko pomalowałem wóz w swoje barwy to przeszedłem do online. Musisz wiedzieć że w pewnym momencie kariery masz możliwość naklejenia logo sponsorów na auto i pomalowania go w jakieś dowolne barwy. Oczywiście paski i różne vinyle są tez dostępne. Nazywasz jakoś swoją drużynę i potem w każdym wyścigu online, każdy dowolny samochód (bolidy też) będzie pomalowany w barwy Twojej drużyny. Oczywiście oprócz tego masz do wyboru inne już gotowe barwy różnych innych drużyn. Wiadome jednak że nie po to wkładasz trud w malowanie auta by potem z niego nie korzystać. Ja mam furę pomalowaną na biało-czerwono.
Opublikowane: Czerwiec 11, 2008, 14:00:41
Dodać należy że w rankingowych wyścigach możesz podglądać dane o dowolnym zawodniku biorącym udział w grze. Masz tam napisane ile razy wygrał a ile przegrał itp. Jest tam sporo informacji.