to nie temat do tego... wiele razy było mówione... nie mozesz nam nic udowodnić... ja te wypociny juz dawno czytałem... sa przy kazdym komentarzu na
www.gameonly.pl ....
a tobie brak wiedzy...
prosze jakieś merytoryczne argument a nie brednie i insynuacje... wszytkie efekty jakie są na DirectX 10 można uzyskac dzieki OpenGL,
a ten twój ram to już wogóle pomyłka losu... juz nawet nie bede przytaczał jak to sie robi na ps3... ale wezmy ten twój RAM na VISTA i CRISIS...
Sam system VISTA zabiera 1gb RAM !! do tego odchodzi sporo RAM na inne funkcje działajace w tle i BARDZO WAŻNE na optymalizacje... ale to nie wszytsko... ponieważ my na ps3 mamy SUPERHIPERSZYBKI RAM który dopiero co wchodzi w użycie na rynku PC.
Powiedz mi misiu... jaka karat graficzna ma procesor 8 rdzeniowy? za ile lat taka wyjdzie?
Ale zaraz, przecież ty jesteś specjalista(od siedmiu boleści)... i ps3 ma jeden rdzeń
dalej... animacja i zniszczalność otoczenia to nie grafika? ahhhhaaa - bystrzak jak nic....
więc kontynujmy... może jednak "grafiką" jest liczba polygonów użytych na dany obiekt... wiec jak porównasz wykonanie postaci z KILLZONE2 i CRISISa to wypada to wszytko BLAAADO... juz nie mówiąc o takich smaczkach jak owłosione ramiona postaci...
ale DALEJ bystrzku... wiesz że w GT5Prolog jedno auto jest wykonane z 2000000 "elemenetów".... takich aut jest 16(ma byc 20 online w pełnej wersji) plus otoczenie... to ja mam rade... skrzyknij wszytkich kumpli z bloku... stwórzcie SUPERKOMPUTER to wam może wygeneruje TAKA GRAFIKE...
jesteś dla mnie ciemniak... mimo wszytko... wystrzeliłeś jak rakieta... i cię nie szanuje... inaczej by było gdybyś potrafił merytorycznie udowodnić swoje racje... przeczytaj wywiad... o ile umiesz...
Opublikowane: Styczeń 28, 2008, 15:02:00
dałeś sobie wmówić marketingowy bełkot... złozenie PC który to odpali na maxa to 10000zł... a za ta kase bedziesz miał wszytkie konsole i gry na kilka lat... ale wbrew pozorom ten bełkot NIVIDY i MICROSOFTU jest kierowany własnie do takich jak ty... co nie potarfia samodzielnie mysleć...
Opublikowane: Styczeń 28, 2008, 15:05:05
moim zdaniem PC wogóle nie jest platforma do grania przy załozeniu że na ta rozrywke nie chcemy wydawać wiecej jak 100-200zł miesięcznie...
co z tego że jakaś gra będzie wygladac SUPER na PC jak wyjdzie kiedyś jakaś karta, skoro do tego czasu ja juz tą gre przejde i nie mam ochoty grac w to samo skoro są następne tytuły... tak własnie jest na konsolach.... co miesiąć HITY, co miesiąc SUPERPRODUKCJE z ogromnymi budżetami... wsparciem filmowców i najlepszym udzwiękowieniem... nie co kwartał ale miesiac w miesiąc...
Pracujesz, uczysz sie, masz rodzine... zrób sobie przerwe od grania na trzy miesiące i zaległosciu juz nie nadrobisz... ewentualnie urolp... ale na jakimś pustkowiu
Opublikowane: Styczeń 28, 2008, 15:15:08
A co mi tam.,.. odnośnie tej mocy...
wcale tak nie jest że ps3 mocy nie przybędzie... ponieważ tak ja na wstepie mówiłem... developerzy opiero uczą się jak tworzyć gry na wiele rzdeni... i robią to powolutku, rdzeń za rdzeniam(mozna tak to uprościć)...
na rynku PC też powoli wchodzą procesory wielordzeniowe... ale cała moc wyświetlania grafiki idzie na karte graficzną...
oni tak robili gry od dekady... więc nie ma potrzeby zmieniać przyzwyczjaeń... ale rynek gier PC zdechł...
I w tym roku nie zobaczymy pełnej MOCY ps3 ponieważ taki KILLZONE wykorzystuje 4 rdzenie! Może uda się przy FFXIII(tak obiecują)... i jak nawet takie cieniasy jak EA będą potrafić programowac wszystkie rdzenie będzie mozna mówic o wykorzystaniu MOCY.
Dopiero wtedy można też będzie mówić o optymalizacji zasobów MOCY...lepszym wykorzystaniu...
Teraz mamy prace w wielu studiach lepszego wykorzystania... ale zaledwie kilku rdzeni więc nie całej mocy...
JAKBY NADAL KTOS NIE ZAKUMAŁ... rdzenie spełniają role procesorów karty graficznej! nie procka w PC
gre CRISIS kupiło 90000osób... grało pewnie z 5mln... ale liczy się kasa... a tej kasy to niema nawet na opłacenie biura...
oczywiście będą powstwać popierdólki i konwersje z X360 ale to są... popłuczyny(na konsolach kilkadziesiąt razy więcje tytułow co miesiąc)...