Konsola poprzedniej generacji którą kupiłem ze względu na zapowiedź RE4 i remake'a pierwszej części. Mogę przyznać, że nie zawiodłem się na sprzęcie Nintendo, gdyż otrzymałem dwa wspaniałe RE tj. Zero i Remake która do dzisiaj są moimi najulubieńszymi RE. Po za tym priorytetem był także RE4 które wyglądało bosko, miało nowy, "inny" klimat , pokazało co Leon robił po wydarzeniach z RE2 itp. Do tego doszły porty RE2, RE3 i RECVX więc BOSKO - mam wszystkie 6 części na jednej platformie.
Do kolekcji doszedł także remake MGS który jest wspaniałym tytułem. Ograłem także Zeldę, Metroidy, genialne Eternal Darkness, Killer 7, Final Fantasy: Crystal Chronicles, Super Smash Bros. Melee i paręnaście innych tytułów.
Jako sprzęt pod względem designu prezentował się dla mnie bardzo fajnie, a pad był nawet dość wygodny (jak miało się do czynienia z PSX trzeba było się przyzwyczaić do innego pada hehe) . Brakowało mi trochę możliwości odtwarzania filmów (jak na PS2 które miała siostra) , ale Ja za to miałem tytuły które do dzisiaj bardzo mi się podobają. Dla mnie jest to najlepsza konsola poprzedniej generacji. am nadzieję, że Wii U będzie tak samo dobrą konsolą jak NGC - i wierzę (chcę wierzyć), że tak będzie.