Uh... chwalenie się rozdzielczością 1680x1050 i wysokimi detalami w filmiku umieszczonym na youtube jest trochę... głupie, bo różnicy i tak tam nie widać
Przyznam się, że ściągnąłem grę z torrenta (byłem po prostu ciekaw, jak to wygląda, a do polskiej premiery jeszcze trochę czasu; jak już sobie sprawię kompa, który to udźwignie, to grę kupię) i efekt jest taki, że u kolegi (ja mam za słaby sprzęt na silnik UE3)... gra się wykrzacza po kilku minutach gry. Co gorsza, nie dotyczy to tylko jego i tylko wersji pirackiej, bo na forum BioWare sporo osób zgłasza podobne przypadki. Po prostu kocham taką optymalizację i dostosowanie do sprzętu...
Swoją drogą, przed premierą gry głośno było o zabezpieczeniach, jakie EA chciała wstawić do gry. Ostatecznie te zabezpieczenia zmniejszono, ale wciąż były lepsze, niż w innych grach. Po dwóch dniach po sieci już krążył crack; wprawdzie wciąż nie w pełni działający, bo nie dało się wejść na mapę galaktyki, ale sama gra działała (za pomocą konsoli można się było przemieszczać na inne planety). Oczywiście znowu legalni użytkownicy dostali po dupie (ograniczenia na liczbę aktywacji, SecureROM itp itd), a piraci mogą sobie bezproblemowo grać (na chwilę obecną istnieje już w pełni działający crack).